Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

türk müziği hakkında ne düşünüosunuz

• PiS_KeDi • 30 Mart 2005 12:35 • #457827
    bazı insanlar yabancı müziklere karsı sanki özellikle kin duyuyor gibi örneğin bizim müzik hocamız... ve dahası ona göre en üztün müzik bizim müziğimiz belki de bu tutumu asırı milliyetci olmasından geliyor bir de bu arada trt hakkında bazı yorumlar var işte bu işin başındakilerin eğitimsizliği ile alakalı seyler ve bu yüzden de yani onların yetersizliği yüzünden iyice türk müziğinden soğuduğumuz söyleniyor yani bunlar ne kadar doğru ben bunu anlayabilmiş değilim ve dahası gercekten yabancı müziklere cok mu deger veriyoruz aslına bakarsanız benim için müzik müziktir yani bu evrensel bişeydir sadece bir topluma kendini ifade etmemelidir
  • superman • 30 Mart 2005 13:02 • #457832
    yabancı müziklere gereğinden fazla hayranlık beslendiği doğrudur.ayrıca türk müziği hakkıyla bilinmiyor.o yüzden anlaşılamıyor.
    eğer yabancılar kendi müziklerini silah gibi kullanmasalardı kimse kimiseye nefret duymazdı.
  • karete • 30 Mart 2005 13:17 • #457836
    türk müziği güzeldir kaliteli yapılanlar yabancı müzikte dinlerim dinlerkende ilerde yapacağım zamanda siyasi bir amaç gütmüyorum birde şey tayfası vardır rockçıysan metalciysen ....nist olucaksın gibi şeyler saçma bunlar çocukça
  • karete • 30 Mart 2005 13:27 • #457838
    pesimist le alakası yoktur anladın sen ;)
  • düşyılmaz • 30 Mart 2005 16:30 • #457875
    belki de bu tutumu asırı milliyetci olmasından geliyor

alakası yok.
    burda da var milliyetçiler, çogu hiç de türk müziğini öyle hocan gibi savunmuyor..
    bazen aksi yönde ilerliyorlar bile..

ben türk müziği yanındayım, milliyetçilik de uzak dursun..

türk müziği derken, tam olarak nasıl türk müziği ni kastediyorsun tam da anlamadım.
    benim kastettiğim herhangi bir şekilde türk müziği..

bilhassa klasik türk müziğimizin hocanın savundugu kadar kıymetli oldugunu bende düşünüyorum..
    kürdilihicazkar,muhayyerkürdi,hüseyni..
    oof oof , cok hoş makamlardır.
    yaylı tanbur sıraya koydygym enstrümandır mesela,
    elimdekilerle biraz daha ugrastıktan sonra, ona başlayacağım..

yabancılar kendi müziklerini silah gibi kullanmasalardı kimse kimiseye nefret duymazdı.

benim yabancı müzikten uzak durusumun sebebinin de bununla alakası yok..
    silah milah göremiyorum ben.
    müzikten silahmı olur hiç,o müzik midir hiç!?

sevmiyorum,
    yani etkilemiyor çoğu zaman..
    sebep budur..
  • ner • 30 Mart 2005 16:36 • #457878
    türk müziği oldukça köklü bir müzik. ancak bir ayrıma da dikkat etmek lazım, türk müziği armonik kökenli değildir, bu yüzden batı müziğiyle karşılaştırmak ne derece doğrudur bilemiyorum. farklı kulvardalar
  • metaligirl • 30 Mart 2005 16:39 • #457880
    ben de milliyetçiyim ama adamlar iyi müzik yapıyolar dinliyorum ne alaka?????
  • superman • 30 Mart 2005 16:44 • #457882
    bu konu kimsenin anlaşamayacağı bi konu.
  • cc_baran • 30 Mart 2005 16:46 • #457884
    türk müziğini severim. makamlarıyla, alt yapılarıyla ilgilenmedim ama çok severim. sanat müziğinden ziyade halk müziğini severim, dinlerim. Doğu taraflarından eserse daha bir sever, daha bir dinlerim :))
    milliyetçilikle alakası yok, değilim milliyetçi falan ama yok bir alakası, zevk ve yıllardan gelen kulak dolgunluğu meselesi.
  • düşyılmaz • 30 Mart 2005 17:01 • #457888
    alaka yok diyorum işte,

atlama..