-
türk müziğini severim. makamlarıyla, alt yapılarıyla
Alt yapılarıyla:))
Evet yaylılar ve bas yürüyüşleri...vs. mükemmeldir müziğimizde:))
-
al işte
-
türk müziği bence çok kaliteli bir müziktir ve de gerek enstrumanlarıyla olsun gerkse kullanılan teknikleriyle olsun evrensel olarak müziğe çok fazla katkıları olmuştur!bugün yurtdışında yapılan müziklerin birçoğunda türk müziğinden esinlenmeler,yararlanmalar vardır!
ama anlamadığım şey bir folk müzik olarak türk müziği diye bir ayrım yaparsın ama bunu yabancı müzik,yerli müzik diye bir karşılaştırmaya sokmak niye!sonuçta müzik evrensel değilmidir?
-
klavyeci ifademde bir mantık hatası yok.
senin varlığınla tezat oluşturan şeyler yazıyorum hepsi bu.
çünkü sen gerçekten tuhafsın.
-
yok klavyeci hakkaten düşünüyo taşınıyo ben bu sitede nasıl göze batarım diye..Ama başarıyo da..Devam et Klavyeci
-
işte bunu!
Kaliteli grupla..vs. her zaman için çıkabilir!Pop müzik çok ön plânda ve çoğu tür gibi Amerikan müziğine özenti yapılıyor!Metal müzikte öyle!Ama Türk enstrumanlarınıda katarak bu müzik Türkleştirilebiliyor ve bu şu an da çok yaygın diyebilirim!Bence müziğimiz iyi yerlere gelecektir!Gelmesinide umuyorum!İyi temsilcilerle diğer ülkeler bizim müziğimizi dinleyebilir,sevebilir ve özenebilir!Kolpacı değil,farklı ve ilkleri yapanlar değerlidir daima!
-
işte bunu!
Müziğimizin ne yazık ki armonik yapısı yok.Cumhuriyet beşleri ve onlardan sonra H.S. Arel müziğimize armonik bir yapı kazandırmaya çalışmışlar ama daima benim kulağımı tırmalayan ve bir standarta sokulamayan Türk Müziği Armonisi(o 4'lü ve 5'li paralel gidiş-geliş...vs.)ile müziğimizi dünyaya sunmaya çalışmışlardır.Ama ne yazık ki bu 'tereciye tere satmak'hesabı olmuştur...Bu çook derin bir mevzu...Velhasıl-kelam bizim müziğimizin ruhundan sadece biz anlayabiliriz.Türkülerimizi ve şarkılarımızı çok seviyorum ama Batı Müziği,Türk Müziğinden çok çok üstün...
VAGIF
-
işte bunu!
üstünden ne anlaşılabileceği de tartışmalı bir konudur. türk müziği makam sistemi esasına dayanır ve üstün olabilmesi icinde batı müziğine benzemek zorunda değildir. her büyük kültür kendi coğrafyasındaki müzikleri kendisiyle yoğurup eserlerini ortaya koymuştur. bununla beraber üstünlükle kapsamlılık ve kompleks yapı kastediliyorsa, batı müziğindeki bütün dizilerin ve oluşumların karşılıklarını makam sisteminde bulabilirsiniz ama makam sisteminin bütün özelliklerini batı müziğinde karşılayamazsınız. ama bu olayda türk müziği üstündür anlamına kesinlikle gelmez.sonuçta müzik, spor gibi bir yarışma ve üstünlük sağlama alanı değildir.dolayısıyla müzikte enleri ortaya koymaya calısmak biraz abes kaçıyor.
-
işte bunu!
Türk müziğinde makamlar batı müziğindeki modlardan çok daha fazladır, bu bir. İkincisi armoni olmazsa olmaz diye bir şart mı var? Armonide batı müziği galipse makamda da alaturka galip. Alaturka'da ve doğuda ayrıca ses aralıkları daha geniş ki bu bir zenginlik. Neyse. Kaldı ki bir galibiyet hadisesi de söz konusu değil. Yine kaldı ki hiç mi acaba armonik bir Tsm ya da Thm parçası dinlemedin? Dinledin de çok mu kötüydü, iyilerini dinlememişsin henüz demek ki. Ayrıca kimin neye üstünlüğü? Bu sadece duygu meselesi. Bunu böyle karşılaştıramazsın. Saçma. Çok saçma hem de.
Bence buradaki tek üstünlük savı senin başkaları üzerindeki "üstünlüğün" savı. Elitist davranıyorsun; burnu büyüklük de yanında geliyor. Daha önce senin sorduğun tüm sorulara cevap verdim, hakkında iyi düşünmüştüm ama sen yoldan çıktın klavyeci kanımca. Abuk subuk şeyler yazmaya başladın. Hakkında hayırlısı.
Onur
Not: Rock mı rap mi ne kadar saçma bir tartışmaysa batı müziği mi doğu müziği mi de o kadar saçma bir tartışma. İyi müzik arkadaş, iyi müzik. Gerisi hikaye. Daha ilkokul bebesi gibi o mu iyi bu mu iyi mi kaldı... Müzisyen adam kulak kabartır dinler, hissiyatı varsa, güzel tınlıyorsa müzik iyidir o. Gerisi hikaye.
-
maalesef müzik silah
bu yabanci memleketler müzii ve daha bir çok seyi emperyalizm amacli kullandilar ve kullanmaktadirlar.
müziin kullanildigi emperyalizmde kültür emperyalizmidir.kendi kültürünü bilmeyen,türkçe müzik dinlemedii ve türkce konusmadigi için övünen,sanki türk degilde yabanciymis gibi yasayan,benim travesti biyiklari diye nitelendirdiim bir gençlik türegelmistir.yabanci müzik dinlenmesine kesinlikle karsi deg1l1m bende rock ve blues hastasiyim ve sacim uzun ama kültürümü ve dis güclerin ülkemizi bölmek için yaptiklarinin farkindayim.onlara dinlediim müzigi silah olarak kullandirmiyorum.onlar müzigi ve daha bir cok seyi silah olarak kullanip gecmisini unutmus bir genc nesil yaratt1lar.bu genc nesil tarihteki gücünü bilmemekte ve ezik ezik dolasmaktad1r.yarin bir günde belirli makamlara onlar gelcektir!!!
rock'n coke u izlemeye giden 15-19 yas gencligini bir akliniza getirin ve travesti biyigi dememdeki hakliligi bi dusunun. noolur