Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Çoluk çocuk harici okusun

• Mar19 • 30 Mart 2005 22:48 • #457990
    kız tavlıycam ona buna hava atıcam diye müzikle ilgilendiğini sanan bu siteye giren bazı kesim olduğu için böyle bir başlık kullandım...

arkadaşlar sizce kornun parçalarında yaptığı coverlarda konserlerde falan niçin hiç solo yok tamam tarzlarına uymuyo falan ama hiçmi atmazlar konserde ısınmak amaçlı falan yıllardır gitar çalan insanlar hiçmi yetenek yok bir legato bir sweep falan arada sallamazmı insan ???
    (mesela mtv gecesinde coverladıkları vanda niçin hiç solo yok)
    görüşleriniz neler ...
  • cc_baran • 30 Mart 2005 22:57 • #457994
    Korn Kornca bir şeyler yapmak durumunda. Onları buraya getiren kendi alanlarındaki öncü konumları, kendi tarzları. Bu yüzden coverlarda da bu yolu kullanmaları gerekir, çok normaldir.
    One solosunu elbet atabilirler ama hem kendileriyle uyuşmaz hem de hakkını veremedikleri takdirde büyük tepki alırlar.
    İnce ve ticari işler bunlar aslına bakarsan.

Ama atamazlar, yapamazlar gibi bir düşünce kesinlikle olamaz.
  • sdqantaris • 30 Mart 2005 23:03 • #457995
    Bu soruyu sormak "Malmsteen neden 97 dakika solo atıyor?" diye sormak gibi bir şey. Tarz meselesi. Alternatif grupların bir çoğunda çok kalite müzisyenler var. Kabiliyetle alakası yok bence pek. Korn'un basçısını ya da ne o Sum41'ın gitaristini bir de solo dinle anlarsın ne demek istediğimi. Örnekler çoğaltılabilir.

Saygı, sevgi.

Onur
  • kutay__ • 31 Mart 2005 01:01 • #458014
    kralını hatta feriştahını atabileceklerine yürekten inanıyorum ama baranın da dediği gibi tarz meselesiyle çok ilintili birşey.
  • a_lost_soul • 31 Mart 2005 09:52 • #458032
    Ben One'ın solosunu hakkıyla atabileceklerinden çok emin değilim ama bunun fazla da önemli olduğunu düşünmüyorum.

Güzel müzik yapıyolar,"bakın böyle de gitar çalarım" diye 40 saat sola atan guruplar var(haaşa metalica dan bahsetmiyorum).Adam gibi kaliteli müzik yapsınlar yeter gerisi artisliğe girer...

Birde müzikle ilgilenmekten tam olarak kastın ne?İlla çalmak mı lazım?
  • MeDuSA2 • 31 Mart 2005 10:20 • #458039
    müzisyenim diyosan atıcaksın kardeşim belli ediceksin kaliteni (bence biraz korkuyolar solo atmaya)
  • cc_baran • 31 Mart 2005 10:59 • #458045
    ya valla çok yanlış düşünüyorsun. illa solo mu olmak zorunda ??
    bir tarzları var ve o tarzda soloya yer yok.

Cradle of Filth'in de parçalarında gitar soloları yoktur. Şimdi onlar kalitesiz mi diyeceksin ? Müzisyen değiller mi diyeceksin ?
    Solo da bitmiyor her iş.
  • chazy_chazzz • 31 Mart 2005 11:04 • #458046
    ya solo olmak zorunda değil tabi ki..cc_baran doğru söylemişsin bir tarzları var ve bu tarzda soloya yer yok..ama ben atabileceklerine ve hatta alasını yapabileceklerine inanıyorum..elemanlar yetenekli yani..bu her gruptan scream vokal beklemek gibi bir şey bence..
    bir cc_baran doğrusu daha:)) soloda bitmiyor her iş:)
  • MeDuSA2 • 31 Mart 2005 11:12 • #458048
    Cradle Of Filth,e bir lafım yok onalar dünyaya kendilerini kanıtlamıs ve bir yerlere gelmiş insanlar soloları eksik olabilir ama adamların hepsi müthiş bir armoniye sahipler dinleyenlerde biliyordur armoni bilgisi olmayıpta bu benim tarzım derse burada dur derim kardeşim... tabi bu benim düşüncem
  • guadalahara • 31 Mart 2005 12:16 • #458055
    barana katılıyorum.adamlar bu zamana kadar solo atmadan gelmişler.ha bu saatten sonrada atamzlar demiyorum ama adamların tarzı bu.belkde korn solo atsaydı müzikleri şimdikinden çok kötü olurdu.adamlar böyle sevdirdi kendini ve bence bi parçada illada solo olcak diye bişey yok.solosu olmayan bi sürü süper parça var.müziğin kriterlerini soloya bağlamaktan vargeçin.sanki solo olmasa adamların diğer yaptııklarının hepsi çöpe gidiyo anasını satiiim

tekrar söylüyorum solo güzeldir ama yerinde güzeldir....