Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Konservatuar

• toTem • 5 Nisan 2005 19:44 • #458958
    Şimdi beyler(ve bayanlar tabii:D)
    Ben 4.sınıfta gitara başlamış sonra müzük hocasının sen gitara yatkınsın deyip:D orkestraya aldığı ve 5.sınıfta ilk konserimi yapmış bi adamım... Müzik dolu hayatımı müzikle sürdürmek konservatuar okumak istiyorum(bugün kompozisyon yazılısı vardı hala etkisindeyim demek:D)Bikaç sorum var hala okuyan ya da bilgi sahibi olan arkadaşlara...
    -Bu konservatuar için ensturman hakimiyeti, kabiliyeti yeterlimi yoksa ses bilgisi daha doğrusu iyi bir ses kesin gereklimi
    -Bu mülakatta sana napıyolar allasen:D
    -Konservatuar gerçekten müzik yapılan ciddi bir ortammıdır yoksa baraı açan biraz bişeyler çalan herkesin uğradığı bir yermidir
    teşekkür ederim...
  • thriller • 5 Nisan 2005 19:55 • #458962
    Konservatuara hiç birşey bilmeyen insanlarda giriyor...Yani girmen için bir enstruman çalmana gerek yok...Zaten orda oğretiyolar doğal olarak :))

ama yinede biraz müzik bilgin olması gerekiyor...İnternet sitelerinde sınavların nasıl oalcağı hakkında bilgi veriyorlar..ama daha önce yapman gereken sınavdan once ;

bir çok müzik kurslarında (gitar vs..) konservatuarlara hazırlık dersleri verilr sınavdan evel..orda sınava hazırlarlar seni..Mülakat sırasında yapman gerekenlerde orda söylenir..

ayrıca güzel ses sahip olacaksın diye bir kural yok.

başarılar
  • toTem • 5 Nisan 2005 20:29 • #458964
    waa iyi oldu ya ben o hocaların karşısına otursam patır patır serrana çalsam tatmin olurlar yani(hiç olmadı Cem Köksal ehhe)
  • Ktulu • 5 Nisan 2005 21:36 • #458966
    Yetenek sınavlarında ve mülakatlerde hava atmaktan çok yeteneğini göstermeye bak. Disiplinli olduğunu göster. İstediğin kadar yetenekli ol, disiplinsiz ya da laubali bi görüntü çizersen kimse almak istemez. İstersen Angelo çal. Kendini hoca yerine koy. Sonuçta seni aldıklarında senle yine onlar uğraşıcak..

Ben de girdim yetenek sınavlarına. 2 kere. ikisinde de kazandım ama burs alamadım malesef..

Devlet Ü.'lerine g*tüm yemedi açıkçası çok kişi giriyo diye. Özel ü'ler daha iyi hocalar getiriyolar hem..
  • pUnKeR • 5 Nisan 2005 22:06 • #458969
    doğaçlama solo atsam blues felan alırlarmı? şaka bi yana gerçekten biraz bilgi verin. ne calmalı kaç parça calmalı. müzik bilgisi olarak ne soruyorlar.. cevaplarsanız çok sevinirim...
  • ZoyaH • 5 Nisan 2005 22:52 • #458977
    hangi konservatuar a gireceğine de bağlı çalcağın eserler...çünkü özellikle devlet konservatuarları üni için belli bi seviye ye bakarak alıyolar...bunun yanında solfej bilgin de olmalı...bence girmek istediniz okulun gitar ya da baska ne ensturuman çalıyorsanız hocalarına danısarak ne gb seler çalıcanızı görüşebilirsiniz...eminim ki kimse geri çevirmeyecektir...ve evet konservatuarda özellikle sınavlarda mütevazi olmanız lazım çünkü hava atanlara gösteriş yapanlara pek iyi gözle bakılmaz...bi konservatuarlı olarak sözüme güvenin:))
  • deprofundis • 5 Nisan 2005 22:53 • #458978
    özel falan bilmiyorum ama üniversitelerin konservatuar sınavlarında sana bişe çaldırmıyorlar!
    daha doğrusu geç ne çalabiliyorsun bakalım demiyorlar!
    genellikle piyano da bikaç şey çaldırıyorlar!
    ki bunlar için açılan konservatuar sınavı hazırlık kurslarına gitmen lazım!
    genel olarak müzik bilgini ölçüyorlar!
    bunun için senin doğru ritm tutup tutamadığına da bakıyorlar!
    örneğin hoca bir ritm tutuyor!daha sonra sen onu tekrar yapmaya çalışıyorsun!
    sınavları geçtikten sonra da asıl bölümüne gidiyosun!
    yani ben gitar çalcam deyip gidip adamların karşısında gitar çalmıyorsun!
    anlıcağın sınav temel müzik bilgisi üzerine!
    ben bukadar biliyorum ya bda bildiğimi zannediyorum!
    umarım yanlış bir bilgi vermemişimdir!
    kardeşim girmişti de ordan hatırladıklarım bunlar!
  • ZoyaH • 5 Nisan 2005 23:15 • #458991
    evet doğru hatırlıyosun ama bunlar konservatuara ilk girişte yani orta 1 de yetenek sınavında yapılan sınavlar...ama üni çağına gelmişsen ya da lisedeysen sınavlara girdiğinde konservatuar öğrencisiymişsin gb bi seviye bekliyolar...sadece ekleyeyim dedim:))
  • Ktulu • 5 Nisan 2005 23:18 • #458995
    Her lafın sonuna ünlem koyma da diyolar mı?
  • toTem • 6 Nisan 2005 19:53 • #459095
    o zaman panik yapmaya bildiğin herşeyi böeah kusmaya gerek yok ne kadar ciddi olduğumu(müzik konusunda) anlatabilsem yeter...