-
bence bir okula başvururken yapılacak en iyi şey; oraya gidip öğrencileriyle konuşmak. ama bir kişiyle değil, mümkünse birkaç gün oralarda takılıp olabildiğince çok kişiden bilgi almak.
hatta doğru adamı bulduğuna inanırsan, üst sınıf birilerinden ders de alabilirsin. çünkü bu okulları özel bir hazırlık yapmadan kazanmak oldukça zordur.
-
tonmeisterlik bölümü ile ilgili bilgisi olan varmı acaba? ne sorarlar neler gereklidir falan filan?
bende bu bölümü düsünüyorum. biraz arastirdim. is imkani bayagi bi genismis. artik sanatçilar bu konuda gerçekten bilgili kisler ariyorlarmis. ve maasida kötü degilmis..
-
ENSTRÜMAN BÖLÜMÜNE GİRCEKSEN:kulak ve enstrüman sınavı olcaksın sesle bi alakası yok
SES BÖLÜMÜNE GİRCEKSEN:kulak ve ses sınavı var,enstrümanla alakası yok
KOMPOZİSYON-TEORİ BÖLÜMÜ İÇİN:bilmem kaç tane barok dönem,klasik dönem,romantik dönem besteleri tarzı şeyler istiyolar senden kendi yaptığın + kulak sınavı(sesle alakalı değil,enstrüman gerekiyor ama.)
Sınavlar komisyon önünde oluyor.konser deneyimin olduğuna göre zorluk çekmezsin sınavda.
ve şunu söylemeliyim ki konservatuar kazanmak bir ölçüt değil..barajı açan herkesin uğradığı + gerçekten yetenekli olanların da uğradığı bi yer konservatuar ve her okulun konservatuarı ciddi bir ortam teşkil etmiyor.
-
öyle düşünme tuncay;bizim okulda da var özbek hocadan tut azerisine rus una bilmemneyine kadar...özel üniversiteler iyi olcak diye bişey yok.bizim solfej hocası bilkent mezunu ve ingilizce bilmiyo + 7/16 lık ritmi bize açıklayamıyo..olay insanın kendini yetiştirmesinde..özel üni. de değil.
-
valla gitar bölümünde allamın kazık etüdlerini falan istiyolarmış öyle duydum hij de kolay değilmiş.
-
benim dediklerimi özetlemiş zoyah..