Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Müzik<>Ölüm

• Xwin • 7 Nisan 2005 08:10 • #459157
    Ana rahminden çıkıp aldığımız ilk solukla beraber seslerle başlar hayatımız ilk önce duyarız sonra görürüz bu yüzden tınılar (ki buna gürültüde dahil) bizi biçimlendirir... Aslında duymak,dinlemek konuşmaktan ve düşünmekten daha kolay ve güzeldir.Müzğin evrimine gelince bu konuda konuşabilecek kültüre sahip olduğumu sanmıyorum ama şu varki;Adem'den bu yana müzik olarak yapılan tek şey 7 notanın kullanımı oldu.Bu kadar kısır bir çoğulluk içinde sonsuz sayıda ve çeşitlilikte melodinin doğması biaz garip..Galiba atalarımız bu 7 rakamında haklılar(7 kat gök ve yer,7 renk,7 mevsim v.s)
    Klasik,jazz,punk,blues,new age,rock,metal,pop,arabesk,techno...bu melodilere koyduğumuz isimlerden sadece bir kaçı.Bu müziği ortaya koyan insanlara baktığımızda ise sosyal anlamda normal olmayan,garip,toplumun dışladığı,klasik tabirle hasta denilen insanlardan oluşmuş olması ;ki gariptir bu insanların yarattığı melodileri dinleyenlerin çoğu sosyal anlamda normal dediğimiz insanlardan oluşmuş olması....Jimi Hendrix,Jim Morrison(The Doors),Kurt Cobain(Nirvana) gibi herkesin bildiği ve daha sayamayacağım bir çok isimin hayalarını sonlandırması intiharla olmuştur ;kişisel sorunları ve maddiyatın bu bapta etkili olacağını hiç sanmıyorum.Bazen düşünüyorumda galiba bizi vareden güzellikler bizi yokeden şeylerin ta kendisi....
  • HayalPerest • 7 Nisan 2005 09:37 • #459158
    güzel bir analiz. acaba insanları müzik yapmaya yönelten içindeki sıkıntı olabilir mi? belki o zaman müzisyenlerin hasta insanlardan oluşması daha kolay açıklanmış olur.
  • Ktulu • 7 Nisan 2005 13:33 • #459174
    Valla helal olsun bu konuyu ben açmalıydım :)

Müzik yapan insanların "deli" diye sınıflandırılıp sonra milyonların o insanı dinlemesi gerçekten büyük bir tezat gibi görünüyor. Ama şurası da var ki insanlar olmak istedikleri gibi olan insanlarlı çekemezler. Öyle insanları hor görmeye çalışırlar ancak yapmak istedikleri şeyleri onlar yapınca, hatta duygularınızı bile onlar size yansıtınca artık onlara saygı göstermenin zamanı gelmiştir.

Müzisyenlerin bunalımlarının sebebi ise bence şudur ki katılmayan olabilir:

Her zaman tüm duygularını bir parçada, bir bestede, bir konserde yansıtabilme isteği. Her zaman daha iyisini yapma, en iyi olma isteği. Ama müzisyenle müzisyen özentisinin farkı burda yatar. Müzisyen müziği "kendi" için yapar, müzisyen özentisi ise "kendi egosu" için. Egonuzu her şekilde tatmin edebilirsiniz. Ama ruhunuzu asla tatmin edemezsiniz. Hiç bir zaman "en iyi" olamazsınız. Herkese, herşeye göre en iyi olabilirsiniz ama asla kendiniz için "en iyi" olamazsınız.

Bence bu istek, bu heves (buna hırs diyemiyorum) müzisyenlerin bu şekilde hissetmesine sebep. Tabii yaşadıkları, bu duygu yoğunluğunu yansıtamayacak kadar ağır geliyorsa ona, ölümden başka "son" da olamaz onlar için.
  • growler • 7 Nisan 2005 13:35 • #459175
    HASTA DEĞİL AKLI BAŞINDA İNSANLAR MÜZİK YAPSIN.
  • Ktulu • 7 Nisan 2005 14:11 • #459187
    Emin ol aklı başında adamın müziği dinlenmez :)
  • mastman13 • 7 Nisan 2005 16:42 • #459211
    seni döverim lan ne demek sonra okurum maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal
  • Xwin • 7 Nisan 2005 16:49 • #459214
    işte grubumuzun güzide şebek davulcusu bi şey eklemicemm
  • bimilyon1 • 7 Nisan 2005 16:52 • #459217
    Ktulu arkadaşıma tamamen katılıyorum. :)))
  • mastman13 • 7 Nisan 2005 16:58 • #459219
    Xvin(yarım w ile):))))

şebek sensin bikereeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    lan oğlum sen o lanet vocalini yapsana.insanlara konfiçyusluk yapmak sanamı düştü...hayret bişiiii ya..................................
  • mastman13 • 7 Nisan 2005 17:00 • #459221
    ...

evet zaten aklı başında adam sadece para için müzik yapar bile diyemiycem.çünkü onlar müzik değil...