Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Müzik<>Ölüm

• begum • 7 Nisan 2005 17:26 • #459231
    Xvin(yarım w ile):))))

yazın çok sağlam olmuş he!!sen filozof falan mısın;P ama harbi çok sağlam tarif etmişin somutlamalarda katmışsın daha doğrusu örnekler vermişsin şu adem havva tabiri çok hoşuma gitti.senin edebiyatın kesin 5 falandır.bana kompozisyon ödevlerimdeyardım edersen sevinirim;)))
  • klavyeci • 7 Nisan 2005 18:57 • #459263

Emin ol aklı başında adamın müziği dinlenmez

+100000
  • metaligirl • 7 Nisan 2005 20:46 • #459277

iyi müzik yapan insanların son derece aklı başında insanlar olduklarını düşünüyorum...

einstein'ın en meşhur fotoğrafını bilirsiniz.. akıllı bir insanın vereceği poz değil... ama onun dünyadaki en yaratıcı zekalardan biri olduğu daha yaşarken kanıtlandı...

müzisyenlerin de böyle olduklarını düşünüyorum... kaldı ki onların işi daha çok duygularla, notalarla.. böyle olmaları son derece normal... onlardan diğer insanlar gibi davranmalarını bekleyemeyiz...

bu arada millet zaten müzisyenlere, özellikle de metal müzikle uğraşanlara deli diyor, bir de biz kurcalamayalım :))
  • mastman13 • 7 Nisan 2005 20:55 • #459281
    ...

sağol bacım.ya bizimkisi biraz manyaktır ama herşeyi derin bi şekilde irdelemede uzmandır...zaten grupta da tek okuyan o dur.çünkü hepimize yetecek kadar okur.sana kompozisyon da ben yardım edebilirim:))))))))))
  • deprofundis • 7 Nisan 2005 21:41 • #459295
    şu şekilde başlayım:her dahi aynı zamanda biraz da delidir!
    müzik,tam olarak dahi diye niteleyemesek de,yaratıcı kabiliyeti yüksek ve normalden üstün zekalı insanların işidir bence!
    buyüzden her müzisyen de aslında biraz çatlaktır!
    bence zaten müzik akıllı,uslu adamın işi değildir!
    başa dönersek,üstün zekalı kişiler genel olarak toplumdan dışlanırlar!
    çünkü onların düşünce tarzları ve yaklaşımları herzaman diğer insanlardan farklı olur!
    müzisyenleri de bu insanlar arasına koyduğumuzda toplumun neden bu insanlara ters bakmadığını,neden bu insanları anlamadığını net birşekilde anlamış oluruz!
    bence yaşamları intihar ile sonuçlanan birçok müzisyenin de bu yolu seçmelerindeki sebeb toplumdan soyutlamaları ve anlaşılmamalarıdır!
    buna şuan aklıma gelen en güzel örnek bence Yavuz Çetin'dir!
    şunu da elemek isterim ki bence müzisyenlerin ya da genel olarak sanatçıların birçoğu asosyaldir!genel olarak depresiflerdir ve buyüzden içe dönük yaşarlar!
    bence bu insanların müzik yapmalarının nedeni de tam olarak budur!
    kendi iç dünyalarını ancak bu şekilde dışavuruyor olabilmeleridir!
    neyse fazlasıyla uzun yazdım sanırım!beni buraya kadar okuyabildiyseniz teşekkürler!

saygılar
  • Ktulu • 7 Nisan 2005 22:07 • #459303
    Yoo kısa yazıların biçoğundan daha iyi..

Yalnız şu kısma katılmıyorum:

bence müzisyenlerin ya da genel olarak sanatçıların birçoğu asosyaldir!genel olarak depresiflerdir ve buyüzden içe dönük yaşarlar!
    bence bu insanların müzik yapmalarının nedeni de tam olarak budur!

Benden müzisyen olmaz o zaman :)

Diğerilerine aynen katılıyorum...

NOT: Her cümle sonuna ünlem koymayın ya, Sanki her ünlem işareti kafama kafama iniyo :)))
  • deprofundis • 7 Nisan 2005 22:14 • #459306
    ya abi kusura bakma!alışkankanlıktan ünlem koyuyorum sonuna!bak yine kullanmışım:)
    neyse..
    haklı olabilirsin ama ben gözlemlediğim kadarıyla öyle olduğunu gördüm.zaten "birçoğu" ifadesini kullanmıştım.
    ama senden de müzisyen olur ya:)geri kalan kısmın içine girersin!
  • mkcervy • 7 Nisan 2005 22:15 • #459307
    ktulu haklı ünlem koymayın!!! :))
    bu arada Xwin yazı cidden hiç bu yönden bakmamıştım.güzelmiş düşünceler...
  • oqz • 7 Nisan 2005 22:16 • #459308
    baksana ben korkudan bu konunun altında yokum.. :)
  • Xwin • 8 Nisan 2005 15:03 • #459441
    hepinizin yorumları için sonsuz teşekkürler.. paylaşmak bazen iyi oluyo sanırım lakin şu varki müziğin etiği yoktur müzik böyle insanalara her zaman muhtaç...ruhunuzu kırmamanız dileğiyle