-
80' lerde glam dinleyenlerle dalga geçilirdi. O müzikte dinlenir mi diye. Ozamanlar speed, thrash, NWBHM vs. gibi türler vardı. En çok bunlar dinlenirdi. L.A. müziğinden nefret edilirdi ve hair bandlardan bahsedilmezdi bile neredeyse (Glam Los Angeles çıkışlı bir müziktir).
Şimdi artık bu müziği yapan bile kalmadı dünyada. Bizde neden moda oldu, zamanında sevilmemesine rağmen?
-
Metal trendlerinde farklı yerdeyiz gerideyiz yani şimdi de Black gruplarıyla dalga geçiliyor ama Avrupada da black oldukça popüler en popüler hatta. Boş adamlar değiller üstelik bir Arcturus gitaristi gidip G.I.T.'de eğitim alıyor, Satyricon elemanları aşırı prog. albüm yapıyorlar Spiral Architect grubunda.
-
90! ların ikinci yarısında Amerika'da ve İngiltere' de artık ilanlarda gitarcılar için GİT mezunu olmayanlar bile söyleniyordu. O kadar bırakmışlardı Hair Flair olayını.
-
Ya dediğim gibi eğitimli adam gitsin Jazz yapsın. Metal histerik bir müzik daha samimi insanlar eskiden kalite demezdiki kötü çalsalarda onlar Venom seviyorum Slayer solo atamaz ama seviyorum önemli olan histeriyi o çoşkuyu verebilmek.
Şimdi rafine metalciler dönemi Dream Bilmemne zamanı. Kırıta kırıta gitar çalıcan hair metalden ne farkı var onlar hiç olmazsa pislik filan yapıyorlardı ideal damat adayı kılıklı metalci dönemi artık.
Bizde hair metal olayı barlar çaldırdığı için popüler olmuştur. 3-5 kişi üzerine düşer araştırır müziği. Geri kalan önüne ne verirsen sığır gibi onu dinler.
Al işte SOAD, Slipknot Avril sevenler e Tv bunları veriyor.
-
Dediklerinin bir bölümüne katılyorum. Ama eğitim olmadan olmaz. Yanlız eğitim illaki bir okula giderek de olmaz müzikte. Kendini de yetiştirebilirisin.
Şimdilerde abi çalıyorum ya yeter bu kadarı dönemi var. Grunge gibi şeyler böyle çıktı bence ve tembel müzisyenler devri başladı. Enstrumanını çalamayan adamlar kolay müzik yapmaya başladı. Bizim başkaldırımız falan diyolardı zamanında. Tarz farklı olduğu içinde yapımcıların hoşuna gitti zaten Hair Flair olayının da bku çıkmaya başlamıştı. Direk atlandı üstüne.
Bir çok grup varki adam daha sazını tutmayı bilmiyor. Fakat müziğin içine girdikçe bu seferde müziği öğrenmeye başlıyor, müziğini zenginleştiriyor. Ancak o zamanda ilk zamanki ruhunu ve buna bağlı olarak dinleyicisini kaybediyor. Sonunda da dağılıp gidiyorlar.
Geri kalan dediklerinde tamamen haklısın bence dostum.
-
Glam Aslında Türkiye de zamanında (bundan 10 sene önce)Heavy metal yapan gruplar arasında tercih edlen en yumuşak sound du.
Ama piyasanın Rock müziğe Bugünkü kadar ilgiyle bakmaması sonucu. o heves hep yapanların ve dinleyenlerin kursağında kalmıştır. Bugünkü eskiye dönüş gibi de olsa bir nevi Dejarj durumudur.
-
Evet ama bak grunge olayında durum tamamen farklı. Death/thrash olayında zaten insana histeriyi veren müzik ve alkol.
Grunge ise ateşleyici bir müzik değil ve dinlemek uyuşturucu desteği lazım. Müziği dinlemeyi bilmiyorlarki. Parçalar o kadar albenili değil bu Nirvana neden bu kadar tutulur anlamam gayet sıkıcı. Ama ayık kafayla zevk almayı beceriyorlar sırf grunge olmak için de o devirde bitti. O zamanın lise çağı dinlerdi bunları özellikle hali vakti yerinde kadıköy bakırköy ve taksim civarı gençliği. Dinleyici kitlesinin de sosyolojisi vardır.
-
Piyasa Rock müziğe ilgiylemi bakıyor benim yazdığımı okusana önlerine bu veriliyor ondan. Daha öncede vardı rock Mor Ve Ötesi yeni değil ki. Pop tıkandı gibi ondan bizim insanımız galiba böyle bir şeyin hep aynı olduğunu farketmesi 15 sene alıyor.
Glam Rock'a dönüş diye bir şey yok en azından dışarda böyle burda Ankarada Tushe diye bir grup var o bar bu bar çalıyorlar olay bu.
-
Tushe grubu, tıpçılardan mı oluşuyor? :)))))