Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

nedir bu piyasa olma işi?

• dexter_holland • 24 Nisan 2005 13:52 • #461815
    Ya hep diyolar su grubu cok severdim ama piyasa oldular artık dinlemiyorum diye. düpedüz kıskançlık değil mi bu yani? piyasa olan grup artık iyi müzik yapmıycak anlamına mı geliyo?
    (bu konu daha önce kullanıldıysa özür dilerim)
  • craSSa • 24 Nisan 2005 14:40 • #461821
    Piyasa olmak demek daha geniş bir kitleye hitap etmek dolayısıyla daha çok para kırmak demek oluyor arkadaşım. Bakınız Metallica. Jason grubu neden bıraktı? Çoluk çocuk artık Metallica dinliyordu da ondan. İlk dört albümden sonrası tamamen piyasa.
  • Affedilmeyen • 24 Nisan 2005 14:45 • #461822
    o zaman garajda piyasa
    çok fazla üyesi var artık .
    bence piyasa sevmeyen gitsin
  • craSSa • 24 Nisan 2005 15:07 • #461829
    Yaptığın benzetmeye bayıldım. Süpersin böyle devam et.
  • da hui • 24 Nisan 2005 19:57 • #461876
    valla iyi müzik göreceli bir kavram, kime göre, neye göre iyi müzik?
    Ama genellikle "piyasalaşan" gruplar, müziğini pop tarzına yaklaştırarak eski dinleyicilerini hayalkırıklığına uğratır. Kendi müziğini, içinden geleni değil, başkasının sevdiğini yapmak popçu anlayışıdır. Türkiye'de de Athena, Duman gibi çok güzel örnekleri vardır. Yurtdışında ise Linkin
    Park piyasa olup beni nu-metalden soğutan grup olmuştur.ikinci albümün %70'i filan rap ve elektronik barındırıyordu. Jay-Z ile düet yapmaları ise beni nasıl tiksindirdi anlatamam doğrusu...
  • _duygu_ • 24 Nisan 2005 23:44 • #461895
    ya bu birazda piyasa olan grubun niteliğine bağlı piyasa olmak için ödün vermemişse yani hala senin sevdiğin müziği yapıyosa sırt çevirmek saçmalık olur
  • Affedilmeyen • 24 Nisan 2005 23:46 • #461896
    yaptığım benzetme senin anlatımınla ortaya çıktı
    sende süpersin sende devam et
  • craSSa • 25 Nisan 2005 13:04 • #461946
    Peki beni eleştireceğine bir de sen anlat bakalım büyük adam. Neymiş bu "Piyasa olma" işi?
  • dexter_holland • 25 Nisan 2005 18:07 • #462026
    ya ne bileyim bana da aptallık geliyo. biraz da farklı olma isteği galiba. hani hickimsenin dinlemediği grubu dinleyeyim, fazla kisi bilmesin artistlik olsun gibi bir düsünce de yatıyo olabilir altında. mesela duman "piyasa" olduktan sonra coğu arkadasım bıraktı dinlemeyi. anlamıyorum yani herkes dinlese ne olacak* sevgilin mi bu senin yani?
  • feyzasal • 25 Nisan 2005 19:04 • #462028
    biriki yıl piyasa olurlar, fanları çoğalır, eskileri bırakır,albümleri çok satar mtv de veya kralda çıkarlar.ama o dönem bitince trendler değişince tekrar eski hallerine dönerler.underground dan gelmiş sonra mtv ye çıkıp piyasa olmuş ama şimdilerde pek adı sanı duyulmayan çok grup vardır.