-
ya piyasa olan gruplardaki sorun şu bence:artık eski tarzları bakış açılarıyla değilde daha çok insana kendilerini beğendirmeye çalışarak ve bunu yaparkende karakterlerini hiçe sayarak hareket etmeleri.......
-
benim böyle bir derdim yokki
şu piyasaymış beğenmiyeyim bunu bilmem neciler dinliyormuş ben dinlemiyeyim gibi.
rasmustan özcan denize kadar frank sinatradan teomana kadar dinlerim çokda umurumdaydı sanki bişeyci olmak ve bi güruha dahil olupda onların giydiğini giyinip onlarla beğenmek onlarla burun kıvırmak
-
peki tamam pop yapmaya baslıyolar ama ben pop yapmaya karsı da değilim. yani sonucta belki onlar da istemiyo belki ama yaptıkları bi iki parca dısında aynı cizgide devam ediyolar. o parcalar da daha büyük kitleye ulasmak icin. en iyi bildiğim seyden örnek vereyim offspringin pretty flyını dinlemeseydim belki hala beatles dinliyor olacaktım. adamlar bi iki tane pop sarkı yaptılar ama bir sürü insan o sarkılar sayesinde rock dinlemeye basladı. bu bir karakter isi değil bence. bir-iki tane popumsu sarkı icin sevdiğin gruba sırt dönmeye gerek yok herhalde.
-
piyasa gruplar ya da şahıslarda, müzik yapmaktan çok para kazanmak ön plandarır. "paramı kazanayım da gerisi tın" gibi düşünürler.
bu kişiler zamanla çoğunluğun isteklerini kendi özgünlüklerini tercih ederler. "aaa bak millet bunu dinliyor biz de bu tarza kayalım" gibi...
-
Kaç tane grup eskittin? EMI' ın sahibi galiba arkadaş. Geffen mi yoksa?
-
Bu nasıl bir yorum böyle? "Piyasa olmak demek daha geniş bir kitleye hitap etmek dolayısıyla daha çok para kırmak demek oluyor arkadaşım." Demek ki kötü olanlar piyasa değil, iyi olanlar piyasa oluyor galiba benim anladığım kadarıyla.
İyi olan heryerde iyidir ve daha çok insan oları merak eder, dinler, ulaşır. Mutlaka birileri keşfeder zaten onları. Yurt dışında neden böyle kavramlar yok anlamıyorum.
-
?
-
Kazandığın deneyimlerle, ulaşmış olduğun bilgi birikimine değindim kardeş. Bu kadar tecrübe helal valla.
"piyasa gruplar ya da şahıslarda, müzik yapmaktan çok para kazanmak ön plandarır. "paramı kazanayım da gerisi tın" gibi düşünürler."
-
deneyim değil gözlem..
-
Fakat yanlış yoldasın kardeş. Emin ol. Daha iyi gözlem yapmanı tavsiye ederim.