Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock?...Pop?...

• dexter_holland • 30 Nisan 2005 20:21 • #462784
    rockçılar neden popa karşı anlamıyorum. pop derken ne demek istiyorlar onu da anlamıyorum. bence pop veya rock tamamen duruşa bağlı bir şey. ve sonuçta biz insanları değil müziği dinliyoruz. anlamıyorum britney ve christinadan nefret ediyoruz deyip limp bizkiti göklere çıkaranları. bir kere britneyle X-Tinayı aynı kefeye koymak çok saçma. X-Tinanın 4 oktavlık manyak bir sesi var ve fighter şarkısı limpin bir çok şarkısından daha sert. bu şekilde müziği türlere ayırıp sanatçılara hakaret etmek sizce doğru mu yoksa? bir beyonceun ya da destiny's childın diğer üyelerinin sesleri rock yapmaya zaten uygun değil ama yetenekli oldukları su götürmez (inanmayanlar garmmy ödüllerinde enstürmansız şarkı söylemelerini dinlesin). ne yapsın şimdi kadınlar? ashlee simpson gibi özenti rock mı yapsınlar yoksa R'nBnin kralını yapıp zirveye mi yerleşsinler? neyse fikirlerinizi merak ettim de...
  • a_TAZMANİA_a • 30 Nisan 2005 20:24 • #462786
    bence conuna kadar haklısın helal olsun ...
    ben boyle bi forum acmayı dusunuyodum aslında sana nasipmis eline saglık
  • da hui • 30 Nisan 2005 20:50 • #462798
    Belki iyi sesli poçular var, ama bi düşün: Beyonce, sesiyle mi tanınıyor, yoksa "başka tarafları" ile mi? Genelde popçular için "şarkıları ile olduğu kadar skandalları/güzelliği/salaklığı/kaşarlığı/ sevgilileri ile gündeme gelen" diye bahsediliyor. Doğru düzgün müzik yapıyolar mı? zaten enstürman yok ki, elektronik ritm üzerine şarkılar(%90). Kıçı güzel olan herkes şarkı söylemeye kalkıyor, halbuki ne nota bilen, ne söz yazabilen, hatta stüdyodaki oynamalar olmasa sesi bile çıkmayan, PLAYBACK YAPAN(!!!) insanlar çıkıyor ortaya. playback nedir ya?!! enstürman çalmıyosan, sesini de kullanmıyosan ne halt etmeye sahneye çıkıyorsun? Bence bu dediklerimi düşün, pop müzikte kalite denen bişey kalmadı...
  • karete • 1 Mayıs 2005 04:27 • #462898
    ben bir çok metal ve rock videosunda kadın organları gördüm...
  • souls_for_rent • 1 Mayıs 2005 10:05 • #462904
    bence mesele çıplaklık, organ, vs vs değildir... çünkü ben de o organları gördüm rock kliplerinde :))
    pop'un sömürücü, apolitik duruşunu sevmem. her şey maddiyattır. amaç her zaman bir star olmaktır. bu adamların ruhsuz olduğunu düşünüyorum... sadece pop müzik türü olarak değil, popüler olmayı amaçlayan, ne tarz müzik yaparsa yapsın, hepsi benim için aynıdır... yani şarkıcı olmalarının tek sebebi paradır. ve şarkıların yüzde doksandokuzu aşk üzerinedir. ayrıca yaratıcılık yoktur... hep aynı sözler, aynı kalıplar (türk popu için...)
    ama iyi olanları da vardır. farklı birşeyler yapmayı başarmış olanlar, onları da dinlerim... yani pop müziğe düşman falan değilim ben. popun genel duruşunu sevmem o kadar...
  • karete • 1 Mayıs 2005 10:44 • #462908
    sadece pop müzik türü olarak değil,

buna bende katılıyorum
  • ibanetze • 1 Mayıs 2005 12:54 • #462920
    ben britneyin "toxic" mi ne var ya, ordaki vokalini çok seviyorum yav,,,klibi de seviyorum, aman yanlış anlamayın! o ayrı!, da sesi de güzel yani, sonuçta bi sürü güzel kız var, sesi iğrenç olsa niye onu şarkıcı yapsın adamlar de mi...o güzel, bi de iron maiden "powerslave", işte süper iki şarkı... hıh :)
  • chazy_chazzz • 1 Mayıs 2005 18:20 • #463019
    pop'un sömürücü, apolitik duruşunu sevmem. her şey maddiyattır. amaç her zaman bir star olmaktır. bu adamların ruhsuz olduğunu düşünüyorum... sadece pop müzik türü olarak değil, popüler olmayı amaçlayan, ne tarz müzik yaparsa yapsın, hepsi benim için aynıdır... yani şarkıcı olmalarının tek sebebi paradır. ve şarkıların yüzde doksandokuzu aşk üzerinedir. ayrıca yaratıcılık yoktur... hep aynı sözler, aynı kalıplar (türk popu için...)

yaa pop nedir ki..neydi ne oldu bunları düşünelim..güzel yapan hakkıyla yapanlarda var tabi ama genelleme yaparsak bir b..ka yaramaz bence..ayrıca destniy child başta olmak üzere benzerleride müzik bilgisi ve müzikaliteleri 0 olan sokak kadınlarından başka hiç bir şey değillerdir..mesela bir dido,tarkanisezen aksu,madonna saygı duyulup yetenekleri kabul edilecek popçular..(eski zamanlarını düşünelim) ama christina ashlee britney beyonce vs vs..bi boka yaramaz..
  • melly • 1 Mayıs 2005 23:04 • #463168
    dexter fikrine tamamen katılıyorum genelde bu küçümsmeyi metal dinleyenler yapıyo yani herkes yaptığı müzik için belli bi emek arf ediyo bunalrı göz ardı etmemek lazım tabi tamamen şişirmeyle bi yere gelenleri bunun dışında tutuyorum... söyle diyebilirm benim dream theater dan da sevdiğim şarkılar var chirstina danda kesinlikle rock ya a pop metal r&b diye bi ayrım yapmıyoru müziktürlerne önyargıyla bakmamak lazım...
  • gulcinnnn • 2 Mayıs 2005 19:31 • #463414
    rockçıların popa karşı önyargısı bencede gereksiz bi insan rock dinliyosa poptan nefret mi etmeli? asla benim için mühim olan kalitedir (her ne kadar kalitesizler zaman zaman dilime dolansada) ayrıca pop karışık bi şey yani böyle bi tarz yok pop popülerden geliyo ama zamanla sapmış işte nese şunu da belirtiim ki şu an ki pop(yerli)bence hiç de parlak degil en azından ben sevmiyorum