-
rock genel olarak poptan türemiş bir müzik dalıdır pop tabi ilk çizgisinin dışında olduğu için sevilmemekte
-
Rock?...Pop?...
[3 kez okundu]dedektör
2 Mayıs 2005 Pazartesi / 22:42
rock genel olarak poptan türemiş bir müzik dalıdır pop tabi ilk çizgisinin dışında olduğu için sevilmemekte
dedektörüm yapma böyle şeyler yaaa..ohaa diyorum başka bişey demiyorum sana (yanlış anlama) :)) kötü bir yorum...
-
yaw arkadaşlar nasıl oluyor da pop ve rock u yan yana getiriyorsunuz anlamıyorum!!!pop dinleyen insan ayrı rock dinleyen insan ayrıdır!!'ne kadar birbirlerine zıt olsalar bile!!! ayrıca şunu herkes biliyor ki: pop u sevenler pop;rock u sevenler ise rock diyecektir!! sormanızın ne alemi var!!??
-
popu mu daha çok seviyosunuz rockımı diye bişey sormadım ki ben niye böyle bi cevap yazıyosun anlamadım. galiba sen de soruyu anlamadın...
-
önce şuna açıklık getirmek lazım içinde elektro gitar olan her müzik rock değildir veya sert riffler olmayan her şarkı pop değildir.pop popüler olan müziktir ve yeni nesil biraz angut olduğu için nerde arıza şey var onu dinliyip popüler yapıyo(örn:.limp bizkit,manga,ashlee simpson vs...)
ben popa karşı değilim olana veya olmayanada saygım sonsuz ben sadece son yıllarda piyasada süper diye nitelendirilen her yerde reklamı yapılan rock özentisi olan tiplemelere karşıyım.yani yok öyle bişey rockçılar popçulara karşı filan değil ki sanırım şuan rock ve metal dinliyen çoğu kişi hiçte rahatsız olmadan 80lerin pop müziğini dinler.
-
örneklere metallikayıda ekle
-
yaw abi genelleme yapmayın :(.bazı özenti limp bizkit dinleyenler vardır kabul ediyorum ama ben limp bizkit i sözlerini,wes in gitarını,sam in mükemmel bas çalışını vs. sevdiğim için dinliyorum.yani gaz olduğu,zıplattığı için falan değil,tarzları için değil.popüler olan bazı gruplarında gerçek hayranları vardır...
dexter ın değindiği konuya cevap olarak ;
güzel müzik dinlenir.ama ortada sesini kısıp izlenecek klipler çeken çok popçu olduğu için bu kadar yargılanıyor pop.güel bişey olsun hep beraber dinleyelim :)
-
Sırf popüler olduğu için bir gurubu dinlemek ne kadar yanlışsa,popuer olduğu için dinlememek de o kadar yanlış.Yani "aman bunu sokaktaki çocuk da dinliyo ben niye dinleyim ki?"diye olaya yaklaşmak yanlış.Ama şöyle bişey söylerseniz"İlk başta adam gibi müzik yapan guruplar tanınmak uğruna müzikleinden ödün veriyolar,piyasalaşıyolar.o yüzden dinlemiyorum bunları" derseniz anlarım.Bence müzik tamamen kişisel bir zevk işidir.Diğerlerinin dinleyip dinlememesi ilgilendirmez ki beni.Yemişim popu,rock'ı,arabeski filan ben kulağıma hoş geleni,beni etkilemeyi başaranı dinlerim.Çok sevdiğim gurupların hoşuma gitmeyen parçaları olduğu gibi.Kıl olduğum bi adam da arada güzel bişeler yapabiliyo..
Çok uzun oldu ama şunu söylemeden geçemiyecem.Sezen AKSU,Sertap ERENER, Levent Yüksel dinlenir.İlk albümleri gerçekten güzeldir.Hangii sınıfa sokarsanız sokun...
-
ya R&B'ye iyi olduğu sürece benim bi lafım yok ama sırf ünlü olmak için "pop" adı altında şarkı söylemeye ÇALIŞAN, orasını burasını açarak bi yerlere gelmeye çalışanlar yok mu çıldırtıyo beni. Olay bitmiştir!
-
pop dediğimiz şey aslında "popüler" kelimesinin kısaltması olmakla beraber bir müzik tarzı değildir. o dönem içinde popüler olan neyse (örn: R&B,rap,rock vb.) o tür müziği içine alan bir terimdir.
Türkiyede ise bazı arabesk tabanlı şarkıların üzerine tekno sosu dökülmüş bir halidir. yani pop denildiği zaman genellikle anlaşılması gereken budur Türkiyede. mesela aksak 4/4 ya da 9/8 ritimler bilgisayar programı kıvamında döşenen enstrumanlar, ki buna malesef kemanı bile dahil ediyorlar, size acayip bilgisayar çağı müziklerini sunuyor(?).
cristina aguilera bana sorarsanız şu an ortalıkta dolaşan en iyi vokallersen biridir. yalnız kliplerini izlediğinizde karşınıza çıkan şey pek de içaçıcı değil. mesela "you're beatiful" adlı şarkısı herhangi bir overdrive tonu içermese de benim için rock denebilecek bir tarzdadır. zira anlatmaya çalıştığı şey felsefemize uyuyor. gelgelelim öylesine ticari bir meta haline gelmişki( cinselliğin de pazarlama yollarının en iyi yolu olduğunu belirtmeden geçmeyelim) bazı klipler(ve şarkıların anlattıkları) saçmalıktan öteye gitmiyor. keza aynı şekilde beyonce harikulade bir ses kontrolüne sahip fakat destiny's chil'ın "soldier" adlı şarkısı ne menem birşeydir öyle. afedersiniz resmen "tokmakçı arıyorum" gibi birşey. lütfen bağışlayın ama sesi güzel diye bir müzisyenden saçmalık dinlemesini bekleyemeyiz değil mi? ki biz müzisyeniz ve kliplerdeki "upskirt" muhabbetlerden bahsetmiyorum bile.
"özenti rock" hımmmmm. üzerinde düşünülecek bir konu. "özenti" nedir? sen misin? aslında bahsettiğin insanı çıkardığı albümü çektiği klibi hiç sevmedim. ama bunu başkalarının sevmeyeceği anlamına gelmez. zira sanırım akneleri halen yüzünde olan birkaç "yeniergen"e pek de cazip gelecektir. bağırmalar. make me wanna lala?
ha bu arada bende de 4 oktav ses var ama kimse beni dinliyor mu?:)
önemli olan sesi kullanabilmek. bakınız: cem adrian.
teşekkürler.