Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Röportaj soruları

• GaRaJ Bekçisi • 3 Mayıs 2005 16:20 • #463672
    menejer ,sponsor,reklam olmazsa olmaz mı?

Lütfen bu konuda karşılıklı tartışma yapmayalım. Soruların planlı bir şekilde toplanmasını istiyorum...
  • GaRaJ Bekçisi • 3 Mayıs 2005 16:24 • #463675

Tanıtım kanallarının tekelleşmesi müzik piyasasını nereye görütüyor? Bu tekelleşmenin nedenleri nelerdir? Bu tekelin dışına çıkmanın yolları, faydaları, zararları nelerdir?

Bu konuya ekleyecek bir şey yoksa başka bir başlık bekliyorum...
  • xliseliman • 3 Mayıs 2005 16:25 • #463677

cevaba ben cevapla gidiyorum soruyu herkes sorar ama herkes cevap veremez.
    burda mühim olan ortak souna birlikte çözüm bulmak
  • HayalPerest • 3 Mayıs 2005 16:26 • #463678

gerçekten bu konu önemli. artık müzik piyasası standartlaşmaya gidiyor resmen. yani yerel müzik kanllarına bak hepsinin yayınladığı müzikler aynıdır. yani birileri piyasaya bir klip sürüyor ve herkes dil birliği yapmış gibi onları yayınlıyor. öte yandan baksan aylık dergi çıkarır gibi dönem dönem hep aynı isimler pompalanarak yeni albümler piyasaya sürülüyor. dmc,sony,universal derken tekelleşme var resmen müzikte. bunu nasıl değerlendiriyor menajer kişi?
  • GaRaJ Bekçisi • 3 Mayıs 2005 16:35 • #463686

Tamamdır bu konunun üzerine özellikle gidilecek...

Başka başlıklar alayım...
  • xliseliman • 3 Mayıs 2005 16:38 • #463687
    müzikte kullanılan sözlerin anlamsızlığı bi başka neden bence. birileri şarkı yazıyorum diyor ama sadece anlamsız bi kaç kelime ve sadece nakarattan ibaret..
    sonuç olarak müzikte bi anlamsızlık aldı başını gidiyor.

bunu düzeltmek için neler yapılabilir??
  • Nofx • 3 Mayıs 2005 16:59 • #463694
    İngilizce şartmı??

İlla avrupaya açılmak isteyen bir türk grubunun ingilizce müzik yapmasımı gerekir??Üzülerek söylüyorumki gerekir.Eurovisin bunun apaçık kanıtıdır.Eğer bir grup dışarıya açılmak istiyorsa ingilizce albüm şart..
  • cc_baran • 3 Mayıs 2005 17:01 • #463696
    Şarkı sözlerinde bir anlamsızlaşma, abesleşme görüldüğü söylenmiş.
    Bu halkın beğenisiyle ilgili bir durumdur, toplum nasıl istiyorsa öyle olur ve bu sanatın her dalında yozlaşmaya yol açar.

Daha önemli bir soru, ülkemizde müzikalite nasıl artar, ne şekilde bir yol çizersek insanların beğenisini daha güzel, daha kalıcı yapıtlarda toplayabiliriz ?
    Menajerlerin, müzisyenlerin, firmaların bu konuda yapabileceği şeyler var mıdır ?
  • mor_ve _ötesi • 3 Mayıs 2005 17:18 • #463704
    ya bi de mor ve ötesi nin şarkı sözlerini (örneğin bir derdim var) ırkçılık ve diğer insanlardan artık kendimizi soyutladığımızı hayatın eskisi gibi olmadığını anlatırken halkın aşk şarkısı olarak heryerde ben bu şarkıyı çok seviyorum bu şarkı beni anlatıyo diye geçinmesine dayanamıyorum ama bu da halka ilgili bi konu..yine de şakı sözleri(klibinden anlaşılsa da) üstü kapalı olmak yerine daha açık olabilir mesela bu konuyu sormak lazım..
  • 1valve • 3 Mayıs 2005 17:34 • #463711
    Yapımcı firmalar çok ağır koşullarda sözleşmeler yapıyorlar.Bir albüm için sözleşme yapıldığında bütün sahne gelirlerinin büyük kısmı yapımcı firmaya gidiyor.Tek taraflı bir sözleşme yapılıyor ve ağır koşullar dayatılıyor.Menajerlerde bir birlik kurup (belkide vardır) ortak hareket edemezler mi?