-
ben bir şeyi çok merak ediyorum.müziği sanat olarak benimsemiş cidden kaliteli müzik yapan insanlar var.burda okudugum mesajları düşününce aklıma şu soru geliyor hemen iyi müzik yapan parası olamayan cidden uluslararası düzeyde bizi temsil edecek rock müziği yapan gruplar var fakat bu gruplara destek olacak kimseler yok her sey para....o zaman sanat yapmanın ne anlamı kalıyor.ınsanlar paraları olmadığı için seslerini kitlelere duyuramıyorlar.duyurmaya kalksalarda başlarına bır sürü iş geliyor.bu konuda bize yardımcı olursanız seviniriz.sanat yapmak ıcın ne yapmamız gerekı
[email protected]
-
bu sorular bir menejerden çok bir prodüktöre sorulabilir...
Şoyle bir soru olabilir;
Genç yeni gruplar veya müzisyenler bu işi yapan menejerlere nasıl ulaşır..Ayrıca onlarla anlaşma yaparken nelere dikkat edilmelidir...Hatta bu konu ile ilgili onerdiği menejerlik şirketleri nelerdir...
-
harika soru. Bu sorunun cevabını büyük merakla bekliyorum. Özellikle bu konu üzerinde durulsun. Menejerlere nasıl ulaşılır. İstekleri nedir, katkısı nedir? sorularınıda ekleyebiliriz..
Şahsi olarak sorum ise Türkiye'de iş yapan Menejerlerimiz yurtdışı konserleri için atakta mı bulunuyorlar yoksa ilk yurtdışından teklif gelmesini mi bekliyorlar?
-
Bu da güzel bir nokta: Bir anlaşma yaparken dikkat edilecek hususlar nelerdir? Bu menajerle olabilir, bir barla olabilir, plak şirketiyle olabilir. Yukarıdaki 1valve'ın başlığıyla birlikte değerlendirmeliyiz...
Menajerlik şirketleri de sorulacaklar arasında...
-
Şimdilik çıkan ana başlıkları aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:
:: yurtdışına neden açılamıyoruz, nasıl açılabiliriz, açılan nasıl açılıyor, bunda şarkı sözlerinin, bestelerin, etkisiyle management'ın etkisini karşılaştırabilir miyiz?
:: Tanıtım kanallarının tekelleşmesi müzik piyasasını nereye görütüyor? Bu tekelleşmenin nedenleri nelerdir? Bu tekelin dışına çıkmanın yolları, faydaları, zararları nelerdir?
:: Bir anlaşma yaparken dikkat edilecek hususlar nelerdir? Bu menajerle olabilir, bir barla olabilir, plak şirketiyle olabilir.
Aklınıza gelecek diğer konuları bekliyorum hala...
-
bekçim bence bi de olaya menajer gözüyle bakacağımız bi soru olsun. mesela : menajerlerin görevi nedir, ne yaparlar, menajer olmanın incelikleri gereklilikleri vesaire. belki aramızda menajer olmayı düşünenler de vardır :)
-
Evet bu da iyi bir konu. Müzik sektörünün pazarlama mutfağında olmak için yapılması gerekenler, okunması, bilinmesi gerekenler gibi genelleştirsek?
-
why not?
-
Anladığım kadarıyla başka merak edilen bir şey yok şimdilik ...
Bu başlıklar başlangıç için yeterli sanırım.