-
Bu başlık kapanır abi. Bekçi de dondurur beni yine...
Onur
-
aynı şey bana oldu bi değişiği..
gece bi uyandım bi hışır hışır sesler falan..delirdiğimi falan sandım, bi baktım kulaklıkları kulağımda unutmuşum..harbi deliriyodum gaipten sesler duyuyorum falan sanmıştım..
-
hiç mevlüt dinleyeniğniz oldu mu?
Küçükken kırkı falan diye bişeyler oluyo ya o zamanlarda dinlemiştim birkaçkez.İnsanlar ne (söylendiğini anlamasa bile) ağlıyolar hüngür hüngür.
Hele sela lar var ki birinin öldüğü zaman veya Cuma günü okunur. cidden çok acıklıdır.Cuma okunmasının sebebi sanırsam kıyamet cuma akşamı kopacakmış ondan...Dini bilgisi olan birisi varsa açıklayabilir belki.Benim gibi dinsiz adam ancak bu kadarını söyleyebilir...
Aaa birde kurban kesilirken okunan tekbir var o da çok etkileyici.Az sonra keseceğin hayvanın gözüne baka baka...
-
aa eveett ben dinledim çok eskidenn..
ya kuran okunuyo ya hoca bişey söylüyo herkes de beraber söylüyo içim bi tuhaf oluyo o zaman.. acaip melodik bişii
-
Güzel okuyan ağlatır hakikaten. Tabii ben nağmelerden dem vuruyorum. Yoksa ne dedikleri konusunda bir fikrim yok. Dinleyen on kişiden dokuzu da anlamaz ama ağlar. Gerçi ortada bir acı var. Akla gelir elbet bir sürü şey. Acı.
Onur
-
ben aria dinleyince daha bi hüzünleniyorum..bi de kürtçe ağıtlar da çok pis yapar beni..sadece ağıtlar değil mesela vizontele'nin meşhur "askerdeki çocuklarının öldüğünü öğrenme" sahnesinde giren kardeş türkülerin şarkısı da mesela her dinlediğim de çok pis koyar..
-
benim babam kasap bilirim o sahneyi hem çok iyi
-
öyle öyle doğru baya insanı etkiliyo..
-
bu arada konu nasıl da değişti derken farkettim ki yeni bi topic geldi aklıma ahanda açıyorum..
-
iyi tamam görüşürüz orda