Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Neden Beceremiyoruz??

• pesimist • 18 Haziran 2005 01:48 • #473268
    Aslında mütiş bir müzik kültürü olan ülkeyiz...
    esgiler ve melodilerden başka birşey yok bizim şu ana kadar yaptığımız Türk çıkışlı müziklerde....
    Ritim konusunda ise gerçekten belli bir alt yapıya sahibiz...
    Bu bence japonların sanayi sistemine hayran olup onu yapabilecek güçte olmamıza ramensanayide çok geride kalmamıza benziyor...

Herhangi bir ünlü İngiliz gurubu gibi bir gurup ülkemizde neden yetişmiyor...
    BİR PENTAGRAM DAHA NİYE ÇIKMADI KARDEŞİM BİRİM ÜLKEMİZDE....

Türkiyede müzik yapmanın zorlukları diye başlayan saçma sapan cümleler söylemeyin bana...
    SEN ADAM GİBİ MÜZİK YAPTINDA SENİ Mİ ENGELLEDİLER...
    Elinde sopası ile yaşlı amcalar git kendi kapında çal diye kovaladımı seni...
    SAÇMA...

Bizim yaptığımız sadece Anathema,Pink Floyd, Deep Purple gibi gurupları azımızdan salya aka aka dinlemekten başka bişey değil...

Çok çalışmak lazım çooooook...

saygılarımla
    pesimist
  • wahim • 18 Haziran 2005 07:00 • #473277
    müthiş doğu müziği kültürü olan bi ülkeyiz ve bu müziği cok da guzel beceriyoruz. batı müziğini beceremememizin nedeni de bu topraklarda bu müziğin çok az geçmişinin olması.

örneğin çocukluğundan itibaren etrafında oyun havası, arabesk, türk sanat müziği gibi şeyler duyan bi insandan deep purple ya da pink floydla aynı kulvarda yarışacak müzikler yapmasını bekleyemezsin. onun yapacakları bambaşka şeyler olacaktır ve bu bambaşka şeyleri batıya beğendirmek için müzik tek başına yeterli olmaz. önce gelişmiş bi toplum olacaksın, reklamını rahatça yapacaksın, onlar senin müziğini kendilerine uyarlayıp piyasa çıkartmadan önce bunu sen yapacaksın vesaire vesaire.

kısacası şu aşamada ne rock ne de pop müzikte onlarla yarışacak durumdayız. ama eminim ki dünya küreselleştikçe batı müziği bütün dünyanın kültürü haline gelecektir ve kimbilir belki de elindeki doğu müziği kozunu kullananlar daha başarılı olacak.
  • dexter_holland • 18 Haziran 2005 10:55 • #473295
    SEN ADAM GİBİ MÜZİK YAPTINDA SENİ Mİ ENGELLEDİLER...

ne yazık ki evet, daha lisede bile aptal bir müzik öğretmeni kendi iki aydır özel ders verdiği yeteneksiz kızı çıkartıyorsa 10 yıldır piyano çalan biri yerine, çoktan bitmiştir olay...
  • craSSa • 18 Haziran 2005 13:57 • #473322
    Bir Pentagram daha neden çıkmıyor? Çünkü olana sahip çıkılmıyor, desteklenmiyor. Neden çıksın ki, manyak mı herifler? Çıksın da ağızları koksun değil mi? Ne yazık ki gerçek bu. Bu popüler olma kaygısı yüzünden bu böyle sürüp gidecek. Aslında o kadar sağlam gruplarımız var ki. Ama MVÖ'ler, Duman'lar dururken neden onları dinleyelim? Çünkü herkes onları dinliyor. Popüler onlar. Kızlar yanıp tutuşuyor onlar için. Pentagram ise parasızlıktan isminin telif hakkını bile alamıyor ve Mezarkabul adını kullanıyor. Devam edin çamur atmaya.
  • pesimist • 18 Haziran 2005 15:25 • #473341
    Yanlız zannedersem yanlış anlaşıldım...
    ben ünlü olmaktan bahsetmiyorum...
    GÜZEL MÜZİK YAPAN İNSANLARIN MUHAKKAK HAKETTİĞİ YERDE OLACAKLARINI SAVUNUYORUM...
    Eğer hakettikleri yerde değillerse daha fazla çalışmaları gerekiyor diye düşünüyorum...
    Eğer bulundukları yer den bir adım daha öteye atamıyorlarsa hakettikleri yer bulundukları yerdr diye düşünüyorum...
    PENTAGRAM a gelince...
    Adamlar hakettikleri yerde bence...
    Bir gurup düşününki herkesin çok iyi dediği halde hakettikleri yerde olmadıklarını düşünsünler...
    bence bu açgözlülüktür...
    ALLAH RAHMAN ve RAHİM dir..
    Her Yarattığı kuluna rızkını verir...
    Ve Herkeze Hakettiği kadarını verir..
    Ayrıca gurup üyelerin hiçbirinin ağızı filanda kokmuyor...
    Ayrıca PENTAGRAM ın isminin telif hakkını alamaması kesinlikle gurubun yanlış isim seçmesinden kaynaklanıyor...
    Telif hakkı bulunmamış bir isim bularak piyasaya çıkabilirdi..
    İsmi duyulmamış ve İsminin telif hakkını alabilmiş ve sizin tabirinizle açlıktan ağızı kokan bir sürü amatör gurup var...
    Eğer bunu amatör bir gurup bile yapabiliyorsa PENTAGRAM hayli hayli yapar..
    Eğer kullanılmamış bir isim seçseydi...

BENCE MÜZİK MÜZİK İÇİN YAPILINCA GÜZEL OLUR...
    VE GÜZEL MÜZİK HER ZAMAN HAKETTİĞİ YERDEDİR...

saygılarımla
    pesimist
  • GaRaJ Arabası • 18 Haziran 2005 15:33 • #473345
    Türkiye de Rock Yapmak Manyaklik..!

Lütfen Herkes Sonuna Kadar Okusun...

Ben biliyorum ki bizim ülkemizdeki gitaristler hiçbir ülkede yok. Bunun garantisini ve iddiasini herkesle sonuna kadar giderim. Amatör gruplar olarak da iyi bir yerde sayiliriz. Ancak ve ancak ekonomik yapi devreye girdigi anda diger ülkelerden çok gerideyiz. Norveç te neredeyse her grubun stüdyo evi var, garaji var, calisma imkanlari süper. Ingiltere de de öyle. Cunku buralarda müzige deger veriliyor. Cunku buralarda adam gibi gitarlar adam gibi anfiler ile calisiyor gruplar. Tünel in getirdigi boktan aletler ancak bizim ülkemizde satiliyor. Iste ilk fark buradan cikiyor. Su an bizden bir adim öndeler.

Ingiltere deki Amerika daki rock gruplarini kim destekliyor? Kim onlara album, demo kaydediyor? Kim dünyanin parasini harciyor? Bir rapci yapiyor bunlari arkadaslar. Su an dinlediginiz neredeyse tüm ünlü gruplarin albumu Puff Daddy nin stüdyosunda kaydediliyor. Biz ise kendi aramizda kavga edelim. Su anda bizden iki adim öndeler.

Su an Türkiye de olan sacma yarismalar, gelin kaynana programlari, pop yarismalari sizce neden ekranlarda oynatiliyor ve kimler tarfindan yapiliyor hiç düsündünüz mü? Bunlarin hepsini devlet yapiyor arkadaslar. Nedeni ise cok basit ekonomisi, ücret yapisi, gelir düzeyi düsük bir ülkede yasiyoruz. Peki bu insanlar nasil oyalanir? Nasil umutlandirilir? Iste bu programlarla..! Millete umut bagliyorlar böylece... Teyzeler tüm gün aptal makinesi basinda, erkekler bile izliyormus artik gecen bir gazatede okudum. Strateji çok iyi isliyor anlayacaginiz. Ben size söyle söyleyeyim; bir popstar ve akademi türkiyede ki katilim yogunlugunu gördünüz. Yani genclerimizin yüzde 80 inini bir zamanlar sacma hayallerle oyaladilar ve hala oyalamaya devam ediyorlar. Sizce bu genclikten bir bok olur mu? Olmaz? Neden? Adam diyor ki bir gün popcu olacam..! Bu hayal ile yasiyor ama bir bakmis evlenmis evine ekmek götüremiyor..! Ama yabanci gelismis ülkelerde böyle bir sorun yok. Is var, olmasa bile süper okullar var, insanin okuyasi geliyor. Gencler Üniversitede okurken para kazandiriyor devlet kendilerine, bir an önce heveslensinler calismaya diye. Biz de ise harc paralari yüzünden okuyamayan geleceklerimiz var. Su anda bizden üc adim öndeler.

Türkiye deki müzik piyasasini herkes biliyor o yüzden bunlari tekrar tekrar yazmayacagim. Bizden dört adim öndeler.

Bizim elimizde neler var peki? Koca bir sifir..! Bu ülkede rock yapmak bence manyaklik. Kime dinleteceksin? TV lerin var mi? Radyo larin var mi? Dagitim kanallarin var mi? Stüdyolarin var mi dört dörtlük? Adamlar bize el salliyorlar uzaklardan..!

• nickela • 19 Haziran 2005 20:10 • #473655

şunun var mı,bundan var mı diye sormadan önce...şunu anlatıyım;benim tanıdığım en iyi gitarist devlet yurdunda kalıyo,adamın gitarı zaten squier,oraya hiç girmiyorum,ki amfisi de yok,(bizim lisedeki gurubunun solo gitaristidir kendisi..) müzisyen olarak anlatılmaz bi yeteneği var ama stüdyo parası yok,bu ayrı,amfisi ve kendi "sound"u yok,çünkü zottirik bi processorü var sadece,ve de asıl önemli olanı,gitar çalışıcak bi odası da yok.yani nası iyi müzik yapıcak bu arkadaş,elde var zaten beş adım geriden başlanmış bi yarış,tamam isteyince olur,azim etmek lazım falan diyosunuz ama bence o kadar kolay değil,bir sürü arkadaşım var ki öğrenim ya da başbakanlık bursunu eve gönderiyolar,bu adama sen niye en kötü ekipmanla çalıyosun,git bi gitar alsana ya da işte,şunu yap bun yap diyemezsin bu kadar karışık bi konu..ben çok dertliyim bu konuda...çünkü kurduğum bütün guruplar parasızlık yüzünden dağıldı.yoksa,bütün arkadaşlar,birlikte çalışılacak müzisyenlerdi.kötü yani.
  • ArchangeL666 • 19 Haziran 2005 20:35 • #473663
    bizim ülkede müzik yapmak (bunu rock anlamında düşünürsen) sadece piyasa.. allaın zengin piçleri babalarının paralarıyla ülkedeki boşluğu yakalayan bi müzik yapıyo, babasının parasıyla televizyona çıkıp gayet de güzel reklam yapıyo ve peşinden müzikle hiç alakası olmayan tonla salağı sürüklüyo. kendisi de milleti ne güzel kandırıyorum diye zevk yapıyo. röportajlarında ise biz müziği para için yapmıyoruz oluyo.

biz ne zaman bi piyasa gruplarını yok ederiz işte o zaman asıl müzik yapanlar ortaya çıkar.. ülkemizde altyapı bilmem ne var diyosun ama ben açıkçası buna katılmıyorum. çok cahil bi gençlik var şu an. cahilini bırak fen lisesinde okuyanı bilen piyasa peşinde bağırıp çağırıyo.

konservatuar sınavında bile para işliyosa eğer ben bu ülkede yapılan müziğe müzik demem.

aradan bikaç insan şans eseri fırlıyo. anlayan onların da değeri bilinmiyo...
  • GiddySnake • 20 Haziran 2005 14:47 • #473766
    Türkiye daha avrupa top list'lerine adını bile yazamadı, hiç bilboard'larda bilmem şu kadar hafta 1 numara kaldı haberleri duymadık. Ne yazık yaaa..! Neden bizim bir Deep Purple gibi bir grubumuz yok, neden Pink Floyd gibi sağlam sözler yazabilen ve kaliteli müzik yapan dahilerimiz yetişmedi. Neden olay yaratan bir mega starımız bile yok..! Bizler yalnızca onların konserlerini ağzımız açık TV başında araya giren zırt pırt iğrenç reklamlarla izleriz, olaylarınıda posterleriyle süslenmiş dergilerden okuruz. Daha insana saygısı olmayan bir devlet yönetmeliğinin müzik için para yatırmasını beklemeyin, çok üzülürsünüz yoksa daha...!
  • craSSa • 20 Haziran 2005 15:36 • #473774
    Sertap Erener ve Mustafa Sandal İngilizce şarkılarıyla bir süre kalmıştı yabancı top listelerinde :P