Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

dışarıda yapılan sert müzik neden türkiyede yok

• nuri • 20 Haziran 2005 16:23 • #473782
    hani söyleyin s.o.a.d ın yaptığı müziği mesela isterim ben göremiyorum ama galiba belkide varda albümleri filan yok bu müzisyenlerin korn gibi mesela bağırıp çağıran hani nerde dediğim gibi ben göremiyorumda ekranda filannn
  • Affedilmeyen • 20 Haziran 2005 16:57 • #473789
    nuri boş ver naapıcan baaran insanları
    o kadar sert ve baaran bişey istiyorsan evlen :)
    o değilde kardeşim var mesela barışarock a gel en azından.
    geçen sene oldukça sertleşti bi ara
  • nuri • 20 Haziran 2005 16:59 • #473790
    ya abi kusura bakma ama senin fırlama bir zekan olduğundan şüphem yok evlen ha bakıcez abi artık dayanıklılık meselesi ne zamana kadar bağırcakki hem
  • Affedilmeyen • 20 Haziran 2005 17:19 • #473795
    ne zamana kadar bağırcakki hem

senden boşanana kadar
  • TurkishMetal • 20 Haziran 2005 17:21 • #473796
    yıh yıh yıh.nuri yeni bi koloni açılmış corç koloni adı altında nuriyi bağırtmak isteyenler kolonisi yıh yıh yıh
  • craSSa • 20 Haziran 2005 18:07 • #473803
    Var abi var olmaz mı Nuri'cim ya. Ama piyasaya açılamıyorlar, reklamlarını yapamıyorlar ondan bilmiyorsun sen. Black, Death ve pek çok tarzda sert grup mevcut. In Spite var mesela Death ama ben hiç dinlemedim. Polarized diye Black grubu vardı, hala var mı bilmiyorum. Yeter ki sen iste Nuri'cim sana özel grup kuralım en sertinden. Gözümüzsün biliyorsun değil mi ;)
  • taylan ayık • 20 Haziran 2005 18:07 • #473804
    Bu biraz da ülkemizdeki plak şirketlerinin yapılan müziklere bakış açısından kaynaklanıyor. Pek sıcak bakılmıyor. Sert soundlu gruplar pek dikkate alınmıyor. Sert sound yurtdışında sokağın gerçek ruhdurumunu yansıtıyor. Bizde sokağa arabesk müzik hakim. Varoşlarda belli ölçüde rock dinleyicisi arttı ama bu müzik ülkemizde gerçek bir altkültür ve gelenek haline gelmedikçe kitleselleşmesi zor sert müziğin.
    Şu aralar piyasada sert soundu kabul ettirebilmiş gruplar var. Kurban gibi. Ama trash, heavy, death, black gibi geleneğe dayalı türlerin piyasada geniş kabul görebilmesi zor. Türkiye'de sert müzik sound olarak değil de edebi yani içerik olarak yapılabilir belki de.
    Bizim insanımız aklıyla düşünmez pek, duygusaldır, ağlamayı, inlemeyi sever. Yıllarca dijital org sesine alıştırılmış insanların kulağına kendi enstrümanı olan bağlama bile çoğu kez yabancı gelebiliyor. Gitar sesine insanlarımız yeni yeni alışıyor.
    Türkiye'de gerçekten birşeylerin olabilmesi için evrensel arenaya dahil olmamız gerekir.
    Ben böyle düşünüyorum.
    Taylan AYIK
  • nuri • 21 Haziran 2005 11:52 • #473880
    işte arkadaş özetlemiş benimde zaten aklımda oluşan buydu kabul et tirmek evet TÜRK halkı bizim dinleyici kitlemiz bence abi doğruyu söyliyimmi acı ama gerçek türkiyede zor trash heavy black..
  • nuri • 21 Haziran 2005 11:55 • #473881
    crassa sen her topicimle dalganı geç ben zaten ne demişim bak bakayım başlangıç yazımda oku bunları yapanları zaten ekranda filan göremiyoruz demişim yapanlar önplanda değil filan demişim..
  • craSSa • 21 Haziran 2005 15:20 • #473894
    Ne dalgası Nuri'cim nereden çıkarıyorsun. Ciddi ciddi cevap verdim neresine taktın anlamadım?