-
BAYAN BİR MÜZİSYENİ DÖVEN ROCK BAR: PULP BAR
19 haziran 2005 Pazar günü,Beyoğlu-Pulp barda bir konser yapıldı.Çıkan 3 grubun da para talep etmediği konser,Pulp Barın varolmayan monitörlerine(gruplar sahnede çaldıklarını duyamıyordu),ikisi bozuk olan mikrofonlarına,olmayan mikrofon ayaklıklarına rağmen,gerek bar sahiplerini gerekse konsere gelen insanları mağdur etmemek amacı ile herşeye rağmen yapıldı.3üncü grup olarak çıkan Poster-İti grubu çalarken tam anlamıyla çöken ses sistemine dinleyicilerin ve Poster-İti grubunun sinirlenmesi üzerine,kendi hata ve eksikliklerini kabul edemeyen Pulp Bar işletmecileri ve çalışanları,sahneden indikten sonra kendilerine bağıran Poster-İtinin bayan vokalistini ilk önce saçını çekerek yere fırlatmış,ardından da yere düşen bayan vokalisti tekmeleyerek yüzü kanar bir şekilde yarı baygın bir hale getirmişlerdir.Aynı sırada,dinleyicilerden bir tanesi olaya tepki gösterdiği için Pulp Bar işletmesinin adamları tarafından bıçaklanmış ve Pulp Bar elemanlarının tanıdığı olduğu her halinden belli olan bir tinerci tarafından cüzdanı çalınmıştır.Arkadaşlarının halini gören ve kendinden geçen konser dinleyicileri ve müzisyenler de olaya tepki göstermiş,dinleyiciler ile pulp bar işletmesi arasında kavga çıkmış ve Pulp bar çalışanları kendi müşterilerine ve mekanında hiç bir ücret talep etmeden çalan grup elemanlarına bar sandalyeleri fırlatmak sureti ile saldırmıştır.
Türkiyede,Rock müzik adına bunca güzel şeyin olduğu bir dönemde,şiddet karşıtı bir müzik olan Rock müzik üzerinden onu kullanarak para kazanan bir barın,kendi hataları yüzünden çıkan bir laf kavgasında bayan bir müzisyeni dövmesi,kendi müşterilerinin üzerine sandalyeler fırlatması asla ve asla hiç bir Rock kökenli dinleyicinin ya da müzisyenin kabul etmeyeceği bir olay olmalıdır
Yukarıda anlatılan olaylar doğrultusunda,bütün Türk rock dinleyici ve müzisyenlerinden,Bayan bir müzisyeni döven,kendi müşterisini bıçaklatan Pulp Bar ile ilişkilerini kesmelerini,mekanı protesto etmelerini talep ediyoruz.
UNUTMAYIN,dün bize yapılan bir saldırı,yarın size de yapılabilir,KAYITSIZ KALMAYIN,
SESİNİZİ YÜKSELTİN VE PULP ROCK(!) BARA GİTMEYİN
İmza:
Bir grup PULP BAR mağduru
-
olaylara çok üzüldüm. allah'ın magandaları istanbul'un tüm gece hayatını yönetiyorsa olacağı budur. kapılarda yalnız ve erkekseniz "üzgünüm argadaşım yannuz almıyoruk" der ayının teki size. (ki adamın tahsilinin 5 katı okumussunuzdur muhtemelen ve iceri iki bira icip cıkmak amacıyla gitmissinizdir. tabi bir erkek yalnız nası eğlenebilir?bu ayrı bir yazı konusu!!!) içeri alınmazsınız. aynı şahıs icerde bir insanı (kadın erkek ayırmıyorum. şiddete maruz kalan herkes eşit ölcüde magdur olur bence) hic acımadan tekmeleyip dövebilir.
en iyi klüpten en kötü yere kadar pek cok mekan ne idüğü belirsiz kişilerin elinde. bu olay ne ilk ne de son olur ama tüm müzisyen arkadaşlarıma çalacakları yer konusunda bedava dahi calsalar cok cok cok secici olmaları gerektigi konusunda acı bir ders oldu bu acı olay. olayın tüm mağdurlarına geçmiş olsun diliyorum. boykot konusuna gelince pek cok yer işletmelerin bu noktalara dahi vardırdıkları tavırları, hizmetteki eksiklikleri, lakaytlıkları yüzünden zaten boykot edilmis durumda. pulp mu kulp mu her ne barsa, o barda aralarına katıldı boylece.
-
yuhh yani ne denir başka çşşşşş
-
söylenecek hiçbirşey yok.yazık
-
Para böyle ibnetor kroların elindeyken olacağı bu...Sonuçta parayı bulmuş cahil insanlar en kısa para kazanma yolu olarak bu yöntemi seçiyorlar ve ya bir club açıyorlar ya da bir bar, hem içeri hem dışarı cehalet kokuyor, normaldir yani kavga çıkması ya da bir başka birşey olması. Arkadaşlar Pulp ya da başka bir yer, içinize sinmeyen yerde eğlenmeyi denemeyin! Hepinize geçmiş olsun diliyorum.
-
bunu bende duydum ama
sevindirici bir haber var cumartesi günü poster-iti cemiyet falan yeni bir mekanda konser verecekmiş
Sanırım o mekan istenen ölçüde dolarsa adı PUNK bar olacakmış ve
artık grupların çoğu orada çalacakmış!!!
bu arada PULP a GİTMEK artık YOK!!!!!!!!
-
hönng :O bu ne rezalet bea yazık yazık
-
evet arkadaşlar,25 haziran 2005 te SARPANİTA bar da bir konser düzenleniyor.giriş ücretsiz.pster-iti,stuka,cemiyette pişiyorum,3f1e,lucy fear isimli gruplar sahne alacak.
sarpanita bar,ismi POGO PUNK BAR olarak değiştirilmek suretiyle tamamen bizim olacak.sadece bir konser mekanı değil,film gösterimleri,fanzin dağıtımları ve diğer bir sürü etkinliğin de yapıldığı,bizim gibi müzik severlerin gidip rahatça oturup eğlenebildiği dost bir mekan olacak.EĞER 25İNDE YETERLİ KATILIM OLURSA,BİZLERİN BÖYLE TACİZLERE MARU KALMADAN RAHAT EDEBİLECEĞİMİZ BİR YERİMİZ OLACAK.
hepinizi bekliyoruz arkadaşlar.baksanıza,bir rock(?!) barda,ses sistemleri olmadığı için tepki gösterilince resmen kıyım yapılıyor,bir bar ise diyor ki "gelin burası sizin olsun,gelin burda rahat edin" lütfen desteklemekten kaçınmayalım.
-
o kadar böyle sanki masum insanları dövmüsler de iskence yapmislar gibi anlatmissinki.. insanlar da bisey sanacak. onlarin yaptıgı müzik mi müzige saygısızlık oluyo? tamam hani tekme atmak falan tabii ki ayip ama onlar da önce bi kalitelerine baksinlar sonra millete bagirsinlar bence. sanki cok yüksek kalitede sanatcilar da ses sistemi kötü diye b.k atiyolar..kadiköy anadolu daki festivalde de ses sistemi felaketti bi bozukluk cikmis ve ses sürekli bütün gün boyunca gidip geliyodu ama cikan gayet de sanatci olan gruplar; kargo, duman, zardanadam vb.. hicbirisi de gidip adamlara bagirip olay cikarmadi..buna karsilik müzik bile yapamayan bikac allahin özentisi cikmis bagırıp cagırıyo millete.mantıklı mı simdi bu?
-
Pulp'ın tum isletenini calısanını tanıyan biri olarak konusuyorum
Hepsi cok kral insanlardır
Kalıp yaratma arayısındaki yeterince olgunlasmamıs beyinlerinizde canlandırdıgınız kro bar isletmecilerinden degildirler
hepsi arkadasımdır
sen eger birinin mekanında ona kufredersen seni doverler gerizekalı
sımarık gerizekalılar sizi
ben hayatımda bukadar salakca birsey duymadım
hem barda bar sahipleriyle kavgaya giricen hem yedigin dayaktan bilmemneden sikayet edicen
ulan siz kendinizi ne sanıyosunuz nerde sanıyosunuz
her hareket bir sorumluluktur ve sorumlulugunu tasıyamayanlar kaale alınmazlar
ileriki hayatınızda biraz beyninizi kullanarak yasamanız umuduyla..