-
nick mason dostum yanlıs anlama benimde sözüm sana. bu gezegende insanlar toplu yaşamaya başladığından beri herkesin eşit olduğu, sınıf,ırk,zümre,aile vs farkı gözetilmeden eşit yaşadığı bir toplum örneği maalesef kurulamamıştır. parası,gücü vs. si olan bir imtiyazlı sınıfla bunlardan yoksun başka bir sınıf (dikkat et alt demiyorum) olarak en kaba şekliyle her toplum en az iki gruptan oluşur. bunu insanlar batıda en yapmacık sekliyle inkar edip " hayır efendim biz eşitiz, işte demokrasi vs." gibi şatafatlı, riya dolu cümleler kurarlar, doğuda ise mesela hindistan'da bu sosyal gercegin adı koyulmustur ve insanlar bu realite cercevesinde yasar hayatlarını.
hayatın hepimize eşitlik sunduğu yegane olayın ölüm olduğunu düşünüyorum. bunun dışında ise hepimizin eşit olduğu başka bir durumu bize asla sunmayacak. yine de insanlara eşitmiş gibi davranmak bir erdem meselesi olarak görülebilir. bunu yapabilen insanları çok takdir ediyorum.
-
baba haklısın kesinlike katılıyorum...sonuçta bu bir AKM konseri veya Hilton konseri değil ki....
-
istersen dunyadaki butun insanlara eşitliği onun guzelliklerini anlat ama insaoglunun içindeki ustunluk hırsı hiç bir zaman gitmeyecektir ve herkesi ikna etsen de aradan mutlaka en az 1 tane eşit olmayan çıkcaktır ki bu evreye yani herkesi eşitliğe inandırma evresine gelmek bile imkansızdır.ayrıca hiç bir zaman kapitalist duzene karsı koymayı dusunmedim cunku dunyanın duzeninden haberdarım. insanoglu hele 5.5 milyar insanoglu hiç bir zaman eşit olamaz saglanamaz boyle bişey defolu da olsa bu gerçeği kabul etmek en faydalısı(bu sozler sana değil kızım sana soyluyorum gelinim sen anla mısali)ki eşitlik isteyen birinin eline 100 kişi versen eşitliği saylayamaz onlar arasında istersen bi dene
-
battı balık yan gider dicem ayıp olucak :)
-
Ne kıskanıyosunuz adamları ya :)
Parası varsa girsin öne geçsin Allah Allah size ne? Ne kadar eğlendiğinden size ne? Ya da eğlenmek için gleip gelmediğinden size ne?
Madem onlardan daha çok eğleniceksiniz neden laf atıyosunuz :)
Konsere gelen 30-40 yaşında biri olduğunuzu düşünün. Sahne alan grubun hastası olduğunuzu düşünün. 15-16 yaşında çocukların arasına girip itiş kakıta mı konseri izlemek istersiniz?
Bastırın parasını siz de gidin ...
Kapitalizmin nesi yanlış? Çalışan mı kazansın çalışmayan mı? Çalışan mı eğlenmeyi haketsin çalışmayan mı?
O grubun o kdar hastasıysanız zaten bi şekilde para bulur en önden izlersiniz yani.. Ya da milletle aynı parayı verip "ben en öndeydim yihahaha" diyip hava atarsınız.
Ne kadar ekmek o kadar köfte...
-
çok normal.kapitalist festivalde kapitalist uygulama olur.
ama rock'n coke u bu şkilde de olsa eleştirilmesi hoşuma gitti doğrusu.
-
Yuh sacmalık ama haklısın lınc olabılır:P
-
abi bunlar1n hepsinin ayag1nda converse var geliyolar coca colaya tak1olar ben anlam1orumki asl1nda böyle yerlerde yorum yazmam ama tutamad1m kendimi
-
"Çalışan mı kazansın çalışmayan mı?"
Müthiş soru!!!
Sana göre kim Ktulu? Emek veren üreten mi yoksa kolay yoldan köşeyi dönen mi?
Gerizekalı bir insana benzemiyorsun eminim bu soruyu bile cevaplayabilirsin???
Sana göre kim kazanmalı ve kazandığını dilediğince harcamalı Ktulu: Coca-Colaa nın multi-trilyoner patronları mı, Coca-Cola fabrikalarında alın teri döküp çocuğunu hayatı boyunca asla rock'n coke a gönderemeyecek olan o parayla evini geçindirmek zorunda kalan işciler mi?
Zorlanırsan babana sor belki birkaç paralı bilimadamı tutup problemi çözdürür.Ne de olsa parası olan istediğini yapar; yaptırır değil mi?
Eşitlik konusunda da birgün herkes eşit haklara sahip olacak ve bu dünya adaletli bir yer haline gelecek çünkü başka bir dünya yok ne müslümanın ahireti ne de platonun ideası? Herşey bu dünyada olup biter...
-
ben de kapitalist değilim,ama biraz realist düşünmek gerek bence de.çocuk olma,bu kadar duygusal davranmak bi işe yaramaz
""Eşitlik konusunda da birgün herkes eşit haklara sahip olacak ve bu dünya adaletli bir yer haline gelecek""
bunu anca çocuk söyler..
ktulunun dediği de bi bakıma ters ama sen olayı abartmışsın biraz..
Doğan Şahin'in bi sözü var;
Önce sağcı oldum,sonra solcu,en sonunda da aşık..
zamanla alışırsın.