Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

::.:: ülkemizde rock müziğin son durumu - sürüklendiği uçurum, vs.. ::.::

• bigbooots • 29 Haziran 2005 13:00 • #475474
    arkadaşlar ülkemizde rock müzik ,alternatif müzik inanılmaz bi ilerleme kaydetti.. arka arkaya patlayan gruplar çok iyi işler yapıyo bence, eskiler yeniler de bi nevi rekabete girişti!! aslında bu sevindiri, herkes daha iyi şeyler yapmak ve en iyiyi yapmak adnına elinden geleni yapıcak gibi gözüküyo..

ancak bi tehlike de yok değil.. kanallarda yeni yeni yüzler görüyoruz, bunlar genelde grup olarak değil tek başlarına müziklerini icra ediyolar.. hepsi değil ama birçoğu fırsatçı müzik şirketlerinin içinden çıkmış gibi gözüküyo.. (dün arabeskçiye bugün rockçıya yarın ne olur bilinmez hesabı)
    üstelik ben insanlarda zerre kadar bi ışık göremedim, acaba bugünü mü beklemişler hepsi albüm çıkartmak için sapır sapır döküldüler bir anda.. sanki aceleye gelmiş, fırsat bu fırsat hemen albüm yapalım hesabı..
    belki bu onların da suçu değil, belki bu insanlar yıllar önce demolarını ulaştırdılar kolpacı müzik marketlere ama ret cevabı aldılar.. rock müziğin ilerlemesi sonrası fırsat bu fırsat diye demoları tozlu raflardan indirildi ve albüm yapıldı.. kim bilir??

siz ne düşünüyosunuz bu konuda?? ben şehsen bu müzik türünün de piyasa olmasından bi fatih ürekin petek dinçözün de bu müziği icra etmesinden korkuyorum..
  • _UFUK_ • 29 Haziran 2005 13:16 • #475477
    guzel konu. bak , mesela garajın gruplar bolumune gır. kac grup var orda. 100 lerce. bu grupların hepsıne album yapmak mumkun degıl, bı kacına yapılıyo cogu rezalet oluyo ve aradan duman gıbı bı grup cıkıyo. pıyango yanı... bıde parasal yonden yapılan ısler. fatıh urekle petek e kesınlıkle laf soyleyemessın, cunku onların dınleyıcılerı bızden bı haylı fazla. yanı azınlıgız kardesım. halk bunu ıstıyor geyıgı anlıycaan. halk ne ıstedıgınıde bılmıyo aslında.
  • deathmoon • 29 Haziran 2005 13:21 • #475479
    doğru söylüyosun da kimler için söylüyosun bunları örnek verir misin?merak ettim de..
  • bigbooots • 29 Haziran 2005 13:26 • #475483
    benim anlatmaya çalıştığım, sadece para amaçlı rock albümlerinin şu sıralar fazlasıyla yapılıyor olması.. keşke daha çok grup olsa ama iyi işler yapan tabii ki!! bence şu anki düzey yine de yeterli değil, inşallah herşey daha iyi olur..
  • bigbooots • 29 Haziran 2005 13:31 • #475484
    valla örnek veremem, çünkü isimlerini aklımda tutm gereği bile duymadım.. mesela bi adam var zeki müren sesli, bi daha dönmem dünyaya yaşamam aranızda diye sözleri var şarkının..
  • dexter_holland • 29 Haziran 2005 13:31 • #475485
    Valla benim bir sorunum yok. Zaten dediğin insanlar pek yönelmezler rok müziğe. Çünkü sonuçta daha sert bir müzik herkesin yapamayacağı, daha zekice sözler yazmak gerekiyor ki yapacak adam bizde çok az. Üstelik sıkı rock dinleyicileri rock müzisyenlerinin görünüşünden çok müziğine önem veriyor. Yani Petek Dinçöz gibilerin istediği bu değil. Ama gidip söyleseler de dinlemem olur biter.
  • _UFUK_ • 29 Haziran 2005 13:35 • #475487
    yanı tabıkı kımse kımseye zorla bı sey dınletemez. ama dedıgım gıbı bunları ortadan kaldırmak ımkansız. turkıyedekı rock muzık bence sımdılık ıyı yanı en azından ınsanlar elındekılerle tatmın olabılıyo. ama gonul ıster kı bızden bırı cıksın bı parca yapsın, ve o parca mesela unforgıven gıbı efsane olsun. hayalı bıle guzel dımı????
  • bigbooots • 29 Haziran 2005 13:42 • #475489
    bu arada bi elektronik müzik de hiphop da keşke rock müziğin seviyesine gelebilse türkiye'de..

tek istediğim şu bilgisayar harikası dıstak cıstaklı müziklerin tarih olması.. hep aynı melodi ,aynı ritim, aynı sözler!! ilkokul çocuklarının seviyesine hitap edebilecek aşk cümleleri, sevdim seni sev beni, .. aşkın da b.kunu çıkardılar goduklarım!!

herşey kaliteli müzik için, tarzı ne olursa oldun kaliteli olsun!!

sürekli ötüyoruz ya herkes özgür istediğini dinleyebilir diye.. kesinlikle öyle ama müzik dinleyicisin kalitesi de insanları müzik konusunda yeteri kadar eğitebilmekten geçiyo diye düşünüyorum..

mesela ne yapılmalı??
    - plak şirketleri seçiçi olmalı, müzik konsunda yetersiz insanlara sadece sansayonel kişilikli, dötü bacağı güzel olduğu için albüm yapılmamalı..
    - konservatuar eğitimi gençlere bi şekilde özendirilmeli ama nasıl?? böylelikle müziği daha bilinçli insanlar da icra edebilir.. birilerinin çocuklara gençlere müzik icra etmenin sadece para kazanmak için yapılmaması gerektiğini öğretmeli veya hatırlatmalı..
  • bigbooots • 29 Haziran 2005 13:43 • #475490
    bu arada bi elektronik müzik de hiphop da keşke rock müziğin seviyesine gelebilse türkiye'de..

tek istediğim şu bilgisayar harikası dıstak cıstaklı müziklerin tarih olması.. hep aynı melodi ,aynı ritim, aynı sözler!! ilkokul çocuklarının seviyesine hitap edebilecek aşk cümleleri, sevdim seni sev beni, .. aşkın da b.kunu çıkardılar goduklarım!!

herşey kaliteli müzik için, tarzı ne olursa oldun kaliteli olsun!!

sürekli ötüyoruz ya herkes özgür istediğini dinleyebilir diye.. kesinlikle öyle ama müzik dinleyicisin kalitesi de insanları müzik konusunda yeteri kadar eğitebilmekten geçiyo diye düşünüyorum..

mesela ne yapılmalı??
    - plak şirketleri seçiçi olmalı, müzik konsunda yetersiz insanlara sadece sansayonel kişilikli, dötü bacağı güzel olduğu için albüm yapılmamalı..
    - konservatuar eğitimi gençlere bi şekilde özendirilmeli ama nasıl?? böylelikle müziği daha bilinçli insanlar da icra edebilir.. birilerinin çocuklara gençlere müzik icra etmenin sadece para kazanmak için yapılmaması gerektiğini öğretmeli veya hatırlatmalı..
  • dexter_holland • 29 Haziran 2005 13:47 • #475491
    Sonuna kadar katılıyorum sana abim. Ama konservatuarlaradaki eğitim iğrenç. Bir kere sadece klasik müzik varmış gibi davranıyor öğretmenler. Sonra torpil olayı var tabii. Mesela çoğu öğretmen kendisinden özel ders almayan çocuğa iyi not vermiyor, sınavlardan geçirmiyor. Tamamen saçmalık. Konservatuardan veya güzel sanatlardan çıktın mı ancak öğretmen olabiliyorsun ya da işsiz.