-
arkadaşlar bildiginiz gibi son zamanlarda bazı elemanlar hiç nota akor armoni zamanlama egitimi almadan haldır haldır grup kurma albüm yapma peşindeler,peki sizce müzik egitimi almak gereklimi bu kadar kolay bir yol varken? Bence gerekli çünkü metallica,dream theather ve slipknot,mudvayne gibi gruplar arasındaki farklara bakalım müzik kaliteleri arasında daglar kadar fark var,melodiklik zamanlama vesaire.Birileri hayvansı distortion ve bögürmeyle işin bitecegini düşünüyor.bence bu yanlış.
-
Bence de gerekli ama eğitim olmadan kurup da çok başarılı olan örnekler var. Yine de eğitim olmadan grup kurmanın tek nedenin özentilik olduğunu düşünüyorum. Yani bir enstürman çalmayı bilmeyen bir insan sadece grup kurmanın eğlence ya da hava atma unsuru olduğunu düşünür ama müzik üretmenin zevkini ancak enstürman çalan, eğitim almış bir insan bilir ve bilinçli olarak grup kurar.
-
nota bilmeyen dünyaca ünlü müzisyenler var..
önemli olan hissettiğini enstrümanını kullanarak karşındakine yansıtabilmek bence.
-
katılıyorum olan gruplar oldugun da biliyorum (slipknot gibi) adamların bir yıgın hayranı var bögürerek,trampetlari kırarcasına bateri çalarak 3 elektro 2 bass gibi bir gereksiz bir kombinasyonla birde iki insanı bögürterek başarılı oluyorlar,iş başarı degil müzigin kalitesi bu durumdan payını alamayan bir grup iced earth,adamlar çok iyi müzik yapıyorlar ama çogu rockçı arkadaşa sordugumda aldıgım cevap "duymadım" slipknot u söyleyince " aa onlar süper"....
-
misal bob marley
misal sezen aksu...
nota bilmiyorlar...
duygularını melodilere aktarmak önemli...
slipknaot un içinden hayvanlık geçiyorsa onlarda onu yaansıtmıştırki başarılı olmuş ve bazı kişiler tarafından süper dedirtmişler kendilerine...
saygılarımla
pesimist
-
bob marley ve sezen aksu ya sonnua kadar saygım var ben sadece gerekli mi gereksiz mi oldugunu sordum ve fikrimi söyledim
-
grup kurmak için egitimli olmaya gerek yok,saçma olur bu,belki grup kurduktan sonra daha buyuk bi ilerleme kaydedicek adam,belki boylece kendini daha cok geliştiricek...
hem kişinin muzik egitimi aldıktan sonrada 5 para etmez eserler yazmasıda muhtemel...
-
Slipknot'u severim, iyi müzik yapıyorlar. Daha doğrusu hissediyorlar. Dexter Holland da hiç gitar dersi almamış ama bence mükemmel müzikler yapmış adam gençken.
-
Müzik yapmak için herhangi bir eğitim şart değildir. Nota bilmek, gam bilmek, ölçü bilmek bir insanın yazacağı besteyi asla etkilemez. En fazla daha doğru biçimde düzenlemesine yardım eder. Bir örnek vereyim Kurt Cobain de müzik adına hiçbirşey bilmiyordu...
-
şart değil ama eğitim de alınabilir... önemli olan müziği hissederek yapacaksın gitarı eline aldığında çok güzel çalabiliyorsan benim gözümde 1000 sene eğitim almış adamdan daha yücesindir...