-
gorsancıyak ezelden..
-
bi albümüne 20 milyon vereceğine 2-3 milyona arşiv bulursun..
-
Zihniyete bak!Mali durumu müsayit olmayanlar için bişey demiyeceğim ama şu 20 milyon vereceme 6 7 albüm alrıım mantığı bence gerzeklerin düşünebileceği bir mantık.Hayatında hiç bir şey üretmeyen ve mutlak ihtimalle de üretemeyecek olanların mantığı.Kendi emeğiyle yaptığı şeyin çalınmasının nasıl bir şey olduğunu bilemez bunlar.İşallah ilerde sanatcı , yazar [hani olmazsınız gerçi ama ] filan olursunuz da sizin yaptığınız işin korsanı basılır görürsünüz o zaman.Bir de demezler mi " ben yerlilerin orjinalini alıyorum"Yerli filmlerin de orjinalini alıyorsun dimi? Hey allam ya sinir oluyorum böylelerine.
Cevaba gelince ben orjinal alıyorum, çok zengin olduğumdan değil kendimi biraz sıkarak yapıyorum bu işi.Onun dışında sosyal hayatım da gayet yolunda hiç bir şekilde etkilemiyor.İlk almadan önce bende diodum yok nası olcak alsam batarım diye, 1 tane alıyorsunuz, onun tadına öyle bi varıyosunuz ki , sürekli almaya başlıyorsunuz.İlk başlarda ayda bir tane alıyordum sonra 2 3 tane almaya başladım.Bazen daha da artıyor.Her şeyden kısıtlı olarak kısınca bi şekilde dengeye geliyor. Neyse Korsan alıp da müzik ten anlıyomus gibi geçinen, müzik forumlardında artistlik yapan GERZEKLER! gibi olmadığım için mutluyum.
-
çok iiyi konuşmuşsun abi.bende dediklerinin full arkasındayım.zaten değilmidir yediğimiz bunca kazık ab den bunlardan dolayı????
-
Bir de demezler mi " ben yerlilerin orjinalini alıyorum"Yerli filmlerin de orjinalini alıyorsun dimi? Hey allam ya sinir oluyorum böylelerine.
Aleyş! Yavaş gel... Film almıyorum, iyi bir "Sinema" izleyicisiyim. Almak zorunda kaldığım bir iki durumda da orijinal aldım evet. Duruyor salonda 3 tane.
Tanıyıp tanımadan öyle güldür güldür gelme, geri gönderirler yuvarlandığın tepeye... Bir çok platformda dile getirdim düşündüklerimi. Gayet de tutarlıyım kendi içimde. Az önce başka bir forumda yazdığım şeyi aynen kesip yapıştırıyorum aşağıya...
bi hayal edin bakalım illegal trafiğin durduğunu...
Güzel olur. Korsana ne kadar karşı olduğumu uzun uzadıya anlatmak istemiyorum, gerek yok. İnsanların emekleri üzerinden para kazanan ve diğer insanların fakirliği kisvesi altına sığınarak korsanı zaruri bir haklılık durumu gibi göstermeye çalışan ve ticari rant sağlayan adamların varlığı kabul edilemez. Yerli yabancı kitap ve yerli bir albümü kaçak almadım hiç ama yabancı CD alımında zorlanıyorum. Neyse.
Öte yandan bir de gerçekten buna yönelmeyi kolaylaştıran bir alım gücü problemi var, aşikâr. Şimdi burada şu konu devreye giriyor. Böyle bir sistem sağlansa, öte taraftan tüketici haklarını korumak adına piyasanın oluşan rahatlamadan kâr marjını abartmamasını da sağlamak lazım. Bu konuda da adım atılmalı. Sanayi Bakanlığı, Rekabet Kurumu, yasalar, TÜKODER gibi sivil toplum örgütleri de bu işin tarafları olmalı...
Denge ancak o zaman...
Saygılar, sevgiler.
Not: Kaldı ki senin bana sinir olman ne yazar, düşündüklerini adam gibi anlatamadıktan sonra. Sakat... Sinirlendim yine gece gece.
-
şebo çığ ve(eskiden çok eskiden ben daha çok küçükken sevdiğim)teoman ın albümlerini aldım orjinal
allah kısmet eder de bulabilirsem şebo nun son albümünü de alcam ama bulamıyorum hiçbiryerde
ama hep orjinal aldım kitapta yani bilmiyorum ama kitaba verilen paraya acımam o haftaki harçlığımdan keserim yememden içmemden keserim gene de orjinal alırım...
-
-
[38 kez okundu]cc_baran
6 Temmuz 2005 Çarşamba / 20:44
ben alıyorum ama şu anda sarhoşum konuşmıcam.
aynen..
-
şimdi doğruya doğru milletin parası değerli......
nereye kadar??????
-
yok yok para kurtarcak bizi,korsana devam,ilerde birgün eskaza kendi albümümüz,kitabımız vs çıkarsa biz onun da korsanını buluruz bu anlayışla.bu anlayış dediğim
"orjinal cd alana korsan cd hediye" ve
"korsan kullanmak ayrıcalıktır" haa bi de "orjinalini alacağım kadar kırk tane korsan alırım" muhabbetleri..kesinlikle karşıyım,emeğe saygı..ASLINDA KORSANIN DA KORSANINI YAPCAN GÖRCEKLER OZAMAN EMEĞE SAYGIYI..