Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bayan rockçılar neden kıskanılıyor

• blackomen • 20 Ağustos 2005 23:33 • #482117
    bu konuya pin-up yüzünden girdim genel bir baktığınızda hakkattende bayanların bu konuda eleştirildikleri bariz neden ... neden mi? çekici dinlenilen merak uyandıran ve sonunda başarılı olduklarından kıskanılıyor sizcede öyle değil mi?
  • death_glory • 20 Ağustos 2005 23:43 • #482119
    peki neden kimse doro'yu kıskanmıyo?

fortuna adlı bi grup var, tanıyan ve kıskanan var mı?
  • Nofx • 21 Ağustos 2005 00:23 • #482120
    Değil pin-up grupmu bana önce bunu de hele..Bi tane coverları var dolaşan kırcanmı belimi..Birde şunu sor kendine bu grup erkek olsaydı bu kadar duyulurmuydu??sana söyliyim HAYIR!!!!!!!!
  • piromaniac_ • 21 Ağustos 2005 00:44 • #482121
    abi arch enemy'yi kıskanan varmı?
    bence pin-up'ın kıskanılıcak bi tarafı yok,,ama senin iddia ettiğin gibi kıskanan elemanlar varsa,bu onların basitliklerinden hatta salaklıklarından kaynaklanır.pin-up'ı kıskanıyosa vay haline,yuh yani!
  • drumsNdreams • 21 Ağustos 2005 13:20 • #482197
    pin-up konusunda bi yorum yapmak istemiyorum ama genel olarak müzik piyasasında bayanlara kesinlikle eşit muamele yapılmadığını düşünüyorum.sahnede bi erkeğin şov yapması gayet normal karşılanırken bi bayanın şov yapması 'salt dikkat çekmek ' uğruna yapılan yanlış bişeymiş gibi yansıtılıyor.tüm bayan müzisyenlerden ricam bu aptal yorumlara yer vermemek için şovumuzla değil müziğimizle elimizden geleni yapalım ve bu ayrıma bi son verelim...
  • blackomen • 21 Ağustos 2005 19:20 • #482273
    bi düşünsene kıskanan olsa aaaaa ben bunu kıskanıyorum hemen death_glory' ye mesaj atayım mı? diyecek biraz gerçek düşün kimse sana çıkıpta kıskandığını felan söylemez
  • dexter_holland • 21 Ağustos 2005 19:35 • #482277
    Abi, Arch Enemy'yi kimse kıskanmıyor çünkü dinleyen kimse kadın olduğunu anlamıyor. Ama kadını görseler tabii ki kısakanırlar benim gibi... Taş be Angela Gossow.
  • Shanex • 21 Ağustos 2005 19:43 • #482281
    niye kıskanılsın be paranoyak dereceye getirmeyi çok seviyorsunuz bazı olayları
  • blackomen • 21 Ağustos 2005 19:43 • #482282
    bende buna değinmeye çalıştım fakat yine herkes yanlışa anladı ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyenler dahi daima farkında olmadan ayrım yapıyorlar ve iş kadın-erkek eşitliğine kadar geliyor. bu arada dediğin doğru bir insan sahnede kendini nasıl rahat hissediyorsa kendi nasıl şov yapmak istiyorsa onu yapar yapar ama göze batmıyacağını düşünerek hele birde tarzı punk rock felan olunca
  • death_glory • 21 Ağustos 2005 20:59 • #482287
    ee sana kim söyledi kıskandığını? yoksa sen kahin misin :)

''...yaratıcılık açısından erkek rakipleriyle kıyaslanacak durumda değillerdi. Girlschool ve Rock Goddess seksiliği ön plana çıkarmışlar ve müzikal açıdan gelişmeyi bir kenara atmışlardı. Bu seksilik ise, erkek grupların üslup ve tavırlarının dişi kesime bire bir uyarlanmış haliydi aslında...'' (can atacan)

ben müziğin görsel öğelerle çekici hale getirilmesine tamamen karşıyım; şimdi bi örnek vericem eminim çok kişi bundan rahatsız olur ama maalesef bu gerçek; alice cooper farklı tarzlarda kayıtlar yapmış, değişik isimler kullanarak defalarca müzik olayına atılmış ancak hepsi hüsranla sonuçlanmış ve son denemesine farklı bişeyler eklemiş; sahne şovları... dev yılanıyla sahneye çıkması mesela... bunun yanında üç boyutlu gösteriler de var; mezarlıklar, cadılar vs vs... işte şimdi alice cooper; bir dev; ama iyi müzik yapıyo mu? evet...

dünyayı ikiye ayıralım; müzikten anlayanlar ve anlamayanlar... nasıl bir oran çıkar ortaya sizce? işte bu anlamayan kısım, müzikte görsel öğeler arıyor; alice cooper da bunun azizliğine uğradı.

ve müzikten anlamayan kısma hitaben, yine müzikten anlamayan bi topluluk 'müzik' adı altında, göz doyurmak için sahnelerde alıyorlar yerlerini... müziğe saptırıcı öğeler katarak dikkatleri başka yöne çekiyorlar; insanlar bunu seviyor...

yani erkekler de görsel öğeleri kullanıyor; bu doğru bkz. guns'n'roses... ama iyi müzik yaptıkları inkar edilemez.

kadın-erkek eşitsizliğine gelince; aslında bu da konuyla çok ilgili. neden kadınlar yapınca göze batıyo? bunun tarihiyse yüzyıllar öncesine gider, kızlar konuşmaz, kızlar evde oturur, evlenir, kocalarına hizmet eder... ne ilgisi var diyceksiniz, yıl 2005 bunları çoktan aştık diyceksiniz. ama öyle değil, içgüdüsel bi hal almış bu sorun ve kalıtsal yolla aktarılıyor, bunun da bilimsel bir gerçek olduğuna inanıyorum (ilk devirlerde dişi canlıların daha aciz canlılar olduğunun anlaşılmasıyla ortaya çıkmıştır;kalıtsal varyasyon)

ve konuyu da şunla noktalamak istiyorum; pin-up'ın 1 şarkısını dinledim; isimlerini anmak bile lüzumsuz sanıyorum müzik adına.