Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bayan rockçılar neden kıskanılıyor

• death_glory • 21 Ağustos 2005 21:00 • #482288
    ee sana kim söyledi kıskandığını? yoksa sen kahin misin :)

''...yaratıcılık açısından erkek rakipleriyle kıyaslanacak durumda değillerdi. Girlschool ve Rock Goddess seksiliği ön plana çıkarmışlar ve müzikal açıdan gelişmeyi bir kenara atmışlardı. Bu seksilik ise, erkek grupların üslup ve tavırlarının dişi kesime bire bir uyarlanmış haliydi aslında...'' (can atacan)

ben müziğin görsel öğelerle çekici hale getirilmesine tamamen karşıyım; şimdi bi örnek vericem eminim çok kişi bundan rahatsız olur ama maalesef bu gerçek; alice cooper farklı tarzlarda kayıtlar yapmış, değişik isimler kullanarak defalarca müzik olayına atılmış ancak hepsi hüsranla sonuçlanmış ve son denemesine farklı bişeyler eklemiş; sahne şovları... dev yılanıyla sahneye çıkması mesela... bunun yanında üç boyutlu gösteriler de var; mezarlıklar, cadılar vs vs... işte şimdi alice cooper; bir dev; ama iyi müzik yapıyo mu? evet...

dünyayı ikiye ayıralım; müzikten anlayanlar ve anlamayanlar... nasıl bir oran çıkar ortaya sizce? işte bu anlamayan kısım, müzikte görsel öğeler arıyor; alice cooper da bunun azizliğine uğradı.

ve müzikten anlamayan kısma hitaben, yine müzikten anlamayan bi topluluk 'müzik' adı altında, göz doyurmak için sahnelerde alıyorlar yerlerini... müziğe saptırıcı öğeler katarak dikkatleri başka yöne çekiyorlar; insanlar bunu seviyor...

yani erkekler de görsel öğeleri kullanıyor; bu doğru bkz. guns'n'roses... ama iyi müzik yaptıkları inkar edilemez.

kadın-erkek eşitsizliğine gelince; aslında bu da konuyla çok ilgili. neden kadınlar yapınca göze batıyo? bunun tarihiyse yüzyıllar öncesine gider, kızlar konuşmaz, kızlar evde oturur, evlenir, kocalarına hizmet eder... ne ilgisi var diyceksiniz, yıl 2005 bunları çoktan aştık diyceksiniz. ama öyle değil, içgüdüsel bi hal almış bu sorun ve kalıtsal yolla aktarılıyor, bunun da bilimsel bir gerçek olduğuna inanıyorum (ilk devirlerde dişi canlıların daha aciz canlılar olduğunun anlaşılmasıyla ortaya çıkmıştır;kalıtsal varyasyon)

ve konuyu da şunla noktalamak istiyorum; pin-up'ın 1 şarkısını dinledim; isimlerini anmak bile lüzumsuz sanıyorum müzik adına.
  • SONİC • 25 Ağustos 2005 18:41 • #482661
    ya arkadaşlar görüşüm nekadar gerekli veya değil bilmiyorum yanlız içimden bi ses (sonic sende bu foruma üyesin neden düşüncelerini başkalarıyla paylaşmıyosun dedi)ben bayanların vokal olduu rock guruplarını dinleyemiyorum çünkü ne biliim itici geliyolar şebnem ferah son albümünde sadece bağırmış awril avigne(yanlış yazdım kesin) cok çocukca cranberies (bu en sağlamı dinlersem bunu dinlerim) neyse o veya bu bayanlar bu işin ruhunu bence veremiyo ^_^ dediim gibi bu benim görüşüm...
  • AkKrock • 26 Ağustos 2005 02:19 • #482728
    ya arkadaşlar bayan-erkek ayrımı yapmak ayıp olur.O bence müzik türüne göre değişir.Mesela bi Loreena McKennit(yanlış yazdıysam özür dilerim) ya da bi Tori Amos'un vokalini erkek yapsın..onu da seviyim..Bazı müzik türleri kadınlara yakışmıyo.Nasıl kadın amele(inşaat işçisi :) ) yoksa bazı müzik dallarında da kadınlar olmamalı ama şu aptal kadın zihniyeti:"KADIN ERKEK EŞİTTİR" yüzünden kadınlar her işe burnunu sokuyo.MEsela Courtney Love gibi bi kaşar kadının yapmaya çalıştığı punk...Nereye kadar?Kadının bir konserinde göğüslerini açtığını gördüm..Bu neden şimdi?..YAPAMIYOLAR!!
  • death_glory • 26 Ağustos 2005 03:28 • #482731
    bazı müzik dallarında da kadınlar olmamalı ama şu aptal kadın zihniyeti:"KADIN ERKEK EŞİTTİR" yüzünden kadınlar her işe burnunu sokuyo.MEsela Courtney Love gibi bi kaşar kadının yapmaya çalıştığı punk...Nereye kadar?Kadının bir konserinde göğüslerini açtığını gördüm..Bu neden şimdi?..YAPAMIYOLAR!!

verdiğin courtney love örneği tamamen bireysel bir örnek; kadınların punk yapamayacağını göstermez... müzik evrenseldir diyoruz; dini, dili, ırkı, cinsiyeti yoktur; olmamalı...

tabii ki kadın ve erkek eşit diğildir; bu tamamen saçmalık; ancak demek diğil ki erkek kadından üstündür; müzik konusunda tek ayrıcalıkları ise sesler arasındaki farktır; soprano, alto ya da bas, tenor gibi; bir enstrümanı kullanabilme yeteneği her iki cinste de eşittir; mühim olan bunu kullanabilmek...

yani
    YAPAMIYOLAR!!
    diye bir durum sözkonusu diğil; genelleme yapılacak olursa; ki barizdir, YAPMIYORLAR! ancak ben bunu yalnızca heavy metal konusunda söyleyebilirim, çünkü ülkemizde olsun, yurtdışında olsun, çok üstün kadın sanatçılar var her dalda... bilmem belki ürküyorlardır heavy metalden ;)

not:istisnalar kaideyi bozmaz!
  • -TeUFeL- • 26 Ağustos 2005 13:29 • #482747
    ya saygısızlık etmek istemem ama
    not:istisnalar kaideyi bozmaz
    !demişsin o zaman bayan rockılar kötü çünkü 3-5 tane gerçekten sağlam vokal var.kadın erkek eşittir konusuna gelince bayanların seksapel yönü daha öne çıktığı için hayran kitlesi birden zıplıyor.memesini açmış kıçını açmış sorun değil.birtney rockçıdeğil ama sizce azgın azgın davranmasa ya da duvarlara tırmanmasa bu kadar ünlü veya herkesin gözünde süperstar olurmuydu?birde kimse erkek kadından üstün demiyor.bu kadın erkek eşittir muhabbeti hep kadınların başının altından çıkıyor temcit pilavı gibidurup durup önümüze geliyor.eşitsiniz eyvallah ama insanların beğenisiyle kadın erkek eşitliği aynı şeyler değil:)))

ayrıca kıskanılma durumu bence söz konusu değil
  • drug_on • 26 Ağustos 2005 19:05 • #482786
    bence o istisnalarla kastedilen, kadınların rock yapmadığı; yapamama söz konusu diğil. çok sınırlı bi kitle, kadınların rock müzikteki yeri, şimdi şebnem ferahtı, aylin aslımdı ya da evanescence vs bunları zaten saymıyoruz dimi? boşa konuşmiyim yoksa...

kadınlar bence zor olandan kaçıyor; he bu genellemedir; aynı durumda erkekler yok mu tabii ki var, ve aynı şekilde takdir edilecek kadınlar da var; ama evet şu maalesef gerçek, kadınlar genelde görsel öğelerle ön plana çıkmaya çalışıyolar, bu da içgüdüsel bir olgu olsa gerek, bundan vazgeçemiyorlar.

ama yine de
    istisnalar kaideyi bozmaz

hepsini aynı kefeye koymak doğru olmaz...