Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock n Coke 2005 (giden arkadaşlara)

• re-arranger • 5 Eylül 2005 14:18 • #484144
    Festivale gitmeyen arkadaşlarımız tartışmışlar epey bi.
    Ben giden arkadaşların düşüncelerini bekliyorum.
    İstanbul'da olanlar yeni kalkıyolardır herhalde yataklarından. Biz Road Tripçiler de sabah geldik şehirlerimize.
    Organizasyon son derece iyiydi. Acısıyla tatlısıyla iyi bir festivaldi.

Benim aklıma gelen konular şunlar.
    - Yağmurdan dolayı yaşanan zorluklar.
    - Korn konserinde ön taraflarda oluşan yoğun ter kokusu. Ön taraflardaki erkekler arasında oluşan kankilik durumu. Kızların ezilip gerilere kaçması.
    - Another brick in the wall solosunda başlayan yağmur.
    - Korn konseri sonrası milletin birbirini kaybetmesi ve 50.000 kişinin telefonlarına sarılması sonucu çöken şebeke.
    -Şebnem Ferah
    -Daha önce Apolyptica dinlememiş olanların uğradığı şaşkınlık.
    -(kurallar bu şekilde gerektiriyo olsa da) en çok sinir olduğum şey. Offspringte yapılan pogoların yasaklanması.

Başka dikkatimi çeken ilginç konu olmadı. Varsa buyrun.

Bekliyorum
  • re-arranger • 5 Eylül 2005 18:30 • #484173
    kardeş kimse gitmedi mi festivale. Yoksa hala uyuyomusunuz? Festivale gitmeyenler işgal etti forumu.
  • hollabackgrl • 5 Eylül 2005 18:35 • #484174
    ya ben gitmedim ama şöyle söylentiler aldım arkilerimden tabi ki çok güzelmiş ve arkimde erkek olduğu için herhangi bi ter kokusundan bahsetmedi :) ama yağmur yağdığında saç olayı süper olmuş millet kafayı sallama moduna geçince sular sıçramış falan...
  • re-arranger • 5 Eylül 2005 18:46 • #484176
    arka taraflarda öyle pek ter kokusu sorunu yoktu zaten. Ön taraflara ait bişey o. Benim saçlar kısa olduğu için o zevki tadamadım ama yanlarımda kafa sallayan arkadaşlar bayağı eğleniyordu.
  • minasius • 6 Eylül 2005 10:44 • #484231
    Pazartesi sabahı geldim ve hala aklımda sürekli tekrar eden şey Korn un Blind ıydı..

Benim vereceğim cevaplar da şunlar:
    - Yağmurdan dolayı hiç bi zorluk çekmedik aksine çok çılgıncaydı. Sadece çadırın biraz su geçirmesi rahatsızlık vericiydi ancak çadırlarının alabora (!) olması nedeniyle birçok arkadaş pofuduk minderlerde sabahladı. Sabah kalkıp dolaşırken minderlerin üzerinde yorganlara sarılmış bi dolu insan vardı çünkü :)
    - Korn da en önlerdeydik ama kız arkadaşımın çok bunalması nedeniyle daha Korn çıkmadan gerilere gittik. Bu duruma çok üzülmüştüm çünkü David i arkalardan hiç seçemiyordum. Yağmur hafiften başladığı sırada sahneden indiler, hemen ardından yağmur deli gibi boşandı, herkes biryerlere sığındı. biz de sığınmıştık ki Blind ın başındaki ride ın tınısı birden beni çılgına çevirdi ve neredeyse boşalmış olan konser alanına hücum edip en önlere kadar gidip ıslanmış olan tişörtümü sıyırıp attım... Sanhe ışıklanın sayesinde yağan yağmurun yoğunluğu görülürken önde zıplayan insanlarla beraber coşmak jonathan la burun buruna bağırmak FUCK THAT diye orta parmak göstermek yaşadığım en güzel tecrübeydi... David hayvanının ilk bageti kalabalığın nerdeyse en arkalarına kadar fırlatması önlere geldiğim için pişmanlık duymama neden oldu...
    - Korn aklımdan çıkmıyor, Another brick in the wall da çıkmıyor çünkü yağmur ve Korn müthiş bir uyum sağladı
    - Şebnem Ferah ın oturmuş tarzı tüm hayranlarını ve beni tatmin etmeye yetti, gayet başarılı ve tüyler ürperticiydi...
    - Apocalyptica nın sahne performansının bu kadar iyi olacağını beklemezdim. Adamlar sanki gitarla dolanır gibi tüm sahnede çellolarıyla tur attılar. Davulcu muazzamdı yani hava 1500 dü ;)Ayrıca çelloları hayava kaldırıp çalmak zor olsa gerek :P Ama çelloyu kaldırınca "aha kırcak şimdi kesin görmem lazım" dedim ama kırmadı güzelim çelloyu :):):)
    - Offspring arkalarda olduğumdan olsa gerek bana gayet yetersiz ve yavan geldi. Çünkü çok kısa tuttular ve hiç bri atraksiyonları yoktu. Sanki "hadi şarkıları çalalım da gidelim" gibi bir havaları vardı. Biz arkadaydık ve azınlık da olsak kendi halimizde pogo yaptık. Sadece Thank You demesi sinirimi bozdu. İnsan konuşur biraz dimi :)

Ama sonuna kadar eğlendim, pazartesi sabahı çadırımızı toplarken festival bittiği için epey üzüldük :(

Ayrıca;
    - Yemekler çok pahalı değildi, yani zaten ucuz olmayan restoranlar oradaydı. Ama gidip de bir simit 2 Ytl dersen oha derim sana...
    - Tuvaletler kızlar için kötüydü benim için sorun yoktu.
  • Trouble • 6 Eylül 2005 11:54 • #484234
    evwalla eyvalla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum :)))yani bu kadar insanı bi araya getirdiniz yaa..evet gelelim kritiklere malumunuz c.tesi yağan yağmur hayatı ffelç etti bir anda kendimizi neye uğradığımızı şaşırdık sadece arkadaşıma bakıp lan yoksa katrina mı geldi :)işte klişe işlere giriştik çadırın etrafını kaz oluk aç yok hayır malları kurtaralım :) ya salla abi falan derken öyle geçti..korn sevmem dinlemem ama ama sahne performanslarını takdir ettim gerçekten helal olsun kopardı milleti bu arada David Silveria'nın attığı bagetlerden birinin sonradan kendisine geri dönmesi de beni gülme komasına soktu :))Şebnem FERAH diyorum yakışır diyorum salladı hatun ortalığı yani bilmiyorum ama muhteşemdi ..bu arada yağan yağmurdan ertesi sabah kendini hissetmeyen arkadaşımızı da sağlık çadırına taşıdık herşey batmıştı gerçekten :)ama işin tadı burdaydı ..ertesi gün hava güzeldi Apocalyptica abilere yıldızlı aferin diyorum davulcu arkadaşımızda tebrik ediyorum çok güzel boşluk doldurdu parçaları gayet güzel yorumladı.akabinde The Offspring heyyyyyyyy :))) gerçi bu adamlar için gitmiştim ilk iki şarkıdan sonra öndeki güruhtan ayrılan arkadaşlarımız oldu tabi ki bunlar pogozedelerden başkaları değildi beni de sürekli itip duran bir yeşil tişörtlü arkadaş vardı en son dayanamadım filmin koptuğu bir sırada bende onu ittim nihahahahaha eleman sallandı durdu ezilenler oldu o sırada gerçekten konserin bir bölümünde sanırım pretty fly dan önceydi self esteem de olabilir osırada öyle büyük bir dalgalanma oldu ki 3 kere bir öne bir arkaya bende tırstım :))) sonra önlere iyice önlere en sonunda bende nasiplendim sağ böğrüme bir darbe yemişim göremedim ama kimin yaptığını :)bi kızın üstüne uçtum özür diliyorum her kimse istemeden oldu :))derken bizde iyice çileden çıktık bir saati bile doldurmadılar ama olsun Ron WELTY bir kez daha tebrik ediyorum en gaz adam olduğu için Dexter kilo almış :)))derken onlarda geçti gitti..sonra hurrraa Burn çadırına aslanlar gibi makarasına malzeme görüntüler vardı bayağı eğlendik bu arada iki arkadaşımız ot içerken yakalanmış sanırım çatalca jandarma karakolunda olucaklar şu an ..kızın biri hastaydı noldu bilmiyorum benim böğrüm ağrıyor vs..güzeldi beya isteyen istediğini yazsın ben keyfini çıkarıp eğlendikten sonra gerisi yalan :)))
  • KurtMorrison • 6 Eylül 2005 18:06 • #484283
    Organizasyonu pek begendim soylenemez. Korn'da en onden 3 sıra arkadaydık ve 3. sarkıda kacmak zorunda kaldık boyle bir mücadele olamaz kızlar ezildi hayır bayılsan falan kimsenin umrunda degil cıkmak istiyosun yer vermiyolar yani en cok bekledigim korn'u tam izleyemedim ama tam another brick on the wall solosu baslangıcında yagmurun ciselemesi süper oldu şebo, apocalyptica ve offspring 'te en ondeydim şebo ve apocalyptica olağanüstüydü offspring'in performansını pek beğenmedim ama yine de iyiydi. Bu arada güvenlik abilerinde seek & destroy'da kafa sallarken bize bakışları çok enteresandı. Çadır bileti bulamadığım için 3 tarafı örtülü bir kamera standının altında yattım ( uyku tulumuyla ) tabii bu arada cola çadırında uyurken heriflerin bizi temizlik yapıcaz diye 30 dk. kamp dışına alması da komikti. Bi de ilk günden skin iyiydi. Herkesin ağzındaki S.kin esprisi de baydı. Ceza da çok eğlenceliydi. Halay çektik.
  • radyokafa • 6 Eylül 2005 21:36 • #484322
    cuma günü festival alanına gidiş ve giriş sırasında çıldırdım. saat 16.30 gibi servisleri getirdiler hareket noktalarına. madem insanları saatlerce bekleteceksin( taksimde 3 saat servise binmek için bekledik, festival alanına girmek için 2.5 saat) sabahtan almaya başla insanları festival alanına. ben beklemek zorunda mıyım aç susuz gece yarısına kadar??
    gece saat 12de çadırımızı kurmamız bitti. ama çilemiz bitmedi, bu sefer de cardrock almak için beklemeye başladık! yok buradaki çalışmıyo şuradaki gişeye gidin diye diye milleti tüm gişelerde dolaştırmışlar. biz şanslıymışız, ikinci gişede kartları edindik. saatler sonra yemek yiyebildik böylece!

fakat tüm sıkıntı (sadece organizasyona değil haftaların verdiği bezginlik) ve gıcık olma durumu cumartesi günü the tears'ın sahneye çıkmasıyla sıfırlandı. resmen resetlendim.
    brett anderson ve bernard butler'ın, korn bekleyen ve kendi çaldıklarından birşey anlamayan ve sahneye çıkan insanlara bönbön bakarak 'bunlar da kim ola küne?' diyen 'garip' topluluğa sergiledikleri tavır, bir kez daha bu adamların önünde saygıyla eğilmeme neden oldu. konserin ortalarından itibaren, sırf gıcıklık olsun diye kulağına kulağına çığlıklar attığım korn bekleyen dinleyicilerin de hoplayıp zıplamaya başlaması ve hatta ne alakaysa pogo yapmaları, bernard butler'ın 'lovers'ta 'uleyn bu bizim single'ımız bu ne durgunluk kaldırın k.çınızı!!' dercesinme gitarı ööööyylece bırakıp şarkı başlamış olmasına rağmen hiç alışılmadık bir şekilde koşarak ortaya gelmesi ve bizi dumur etmesi, brett anderson'un kuğu gibi dans etmesi...offf her anını hatırlıyorum ve düşündükçe çıldırıyorum.

şimdi tüm bunlardan sonra apocalyptica'yı anlatamayacağım -ki festivalin benim açımdan önemli olma nedenlerinden biridir kendileri-, çünkü şu an için anlamını kaybetti. fakat adamlar beklediğimden çok çok daha iyi bir performans sergilediler. kendimi bir ara resmen dünyadan kopmuş bir şekilde buldum. çellolarla sahnede koşuşturan başka kimseler var mıdır bilemiyorum :p

ve tabii skin...

burn sahnesindeki Tamburada'da muhteşemdi ayrıca...

geri kalan isimlerin benim açımdan pek bir önemi yok, yalnız the cure'da resmen hayal kırıklığına uğradım. iç geçmesi denen durum bu olsa gerek. üzülüyorum bu kadar ünlü isimleri bu hallerde görünce! gidip uyudum daha fazla üzülmemek için.

genel olarak iyiydi ama organizasyon açısından daha çoooooook fırın ekmek yenmesi gerekiyor.
  • re-arranger • 6 Eylül 2005 22:23 • #484329
    az ve öz yorumlar gelmiş.
    eyvallah.
  • PhOn deeP • 6 Eylül 2005 22:50 • #484336
    beyler bn de rockn coke ta acısı ve tatlısıyla ook eglendm... hwr cıkan ceza dısında:) grup süper olur mu ya burn de bile deli gruplar vardı mesela kangroove baya iyi müzik yapıyo ..