-
Vivaldi çalabileceğini düşünmüyorsun herhalde...Bu konu tamamen komutanına bağlı, adam biraz insaflıysa ve biraz da müzik zevki varsa kafalayabilirsin. Yok, sadece komutanlarına yaranmak için asker kullanan bi adamsa vay haline...Ben askerde gitar çalmıştım. Bilimum türkçe pop olayları falan. Tabi benim midem kaldırmadığı için ben yine de Nilüfer'den şarkılar, Portofino'lar gibi asansör müzikleriyle yırtmıştım. Ama bazen Türkçe Pop türü şeylere de kaymam gerekiyor. Bu noktada Teoman şarkıları beni Serdar Ortaç çalmaktan kurtarmıştı. Ancak hiç unutmuyorum bir gün "Gönülçelen"'i çalarken yüzbaşı gelip kızgın kızgın "Öyle 25 yaşındaki kız çocuklarının heves ettiği şarkıları çalma bana" demişti...Durum bu kadar vahimdi yani. Sen keman çaldığın için sana yemek müziği çaldırırlar, sen de abanırsın etüdlere yırtarsın ama şöööyle bir hicaz taksim çek bakalım derlerse de şaşırma hazırlıklı ol. Zira bilmiyorum dersen, "öğrenebilir misin" (kibarca öğren!) ve "emredersin komutanım" diyalogları geçebilir.
Özetle askerde müzisyenlik yapmak nöbetten kurtarabilir (belli olmaz), kamuflajdan kurtarabilir (bi süre sonra kurtulmak istemezsin kamuflajdan), eğitimden kurtarabilir (belli de olmaz) ama ezilmekten kurtaramaz.
-
tabi tabi nöbette çalarsın hehehe..
bak bakalım sonra napıyolar adamı keh keh.. nası götürceksin nöbete peki kemanı hahhahahhahaha... kemaaan omza. keman çapraz.. muhahahhha..
-
Ulem bizim eleman klasik gitarını bilem çalıyor bize telefonda dinletiyor kemanı mı çalmasınlar. allala yalan mı söylüyoruz!!!
-
hahah bir tek iyi yönü bile yok bu işin. 16 ayıma yazık oldu. vatana millete faydalı olmuştur umarım, zira benim sinirlerime hiç iyi gelmemişti.
-
boş vakitlerinde çalarsın birşey demiyorlar, oda arkadaşlarının anlayışına kalmış. hatta komutan sen sormadan kendisi enstruman çalan varsa getirsin bile der 1-2 hafta sonra, ama komutamın ben keman çalıyorum beni gazinoya alsanıza vs gibisinden muhabbetler yapma, otur paşa paşa kemanını çal:)
-
5 ay yaptim ama muzisyenlikten son utuculuge yaziciliktan amelelige herturlu meslegi yaptim..güzel gunlerdi diyemicem..
secmeler olur acemeligin sonunda orda anlatirsin durumu..
bi de boyle yeni gidicek arkadaslar icin askerde herseye biliyorum diye atlamayin..tecrubeyle sabittir ;)
-
ben paso metal çalıyorum hemde çok iyi ama askerde bi boka yaramıcak, en iyisi ufak ufak sanat müziğini türküye falan başlayalım :)
-
ilginize teşekkürler, daha ayrıntılı bilgisi olan varsa yazabilir
-
bass
Herkes gitar-keman-davul vs. gibi enstrümanları yazmış. Birazcık da bass'tan bahsetseniz :)