Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

rock'ın ülkemdeki durumu

• dirt torpedo • 23 Ekim 2005 23:08 • #487735
    son zamanlarda taksim kökenli grupların da katılmasıyla rock müzigin popüler bir çizgide seyretmesinin nedenine dönüp bakarsak, heralde müzik şirketlerinin artık su baloncugu gibi ortaya çıkıp kayboldugu pop müzik sanatçılarına(!) itimadını yitirmesi ve her zaman -en kötüsünün bile- müzikal bir alt yapıya dayandıgı rock gruplarını piyasada tutundurmaya çalışması gibi geliyor.

ama böyle mi olmalıydı geçiyo içimden. rock müzik medya ilgisine muhtaç mı olmalıydı? geniş kitlelere hitap edebilmek için dünyada esen pop/rock tarzına yönelmeleri için grupları cesaretlendirmek değil midir bu?

kimseyi suçlayamayız ama bu konuda. kaçımız amatör gruplara destek için demolarını edinme çabasında? türkiye'den kaliteli grup çıkmamasının asıl nedeni kanımca maddi olanaksızlıklardır. o kadar çok yetenekli müzisyen vardırki burda. o kadar çok sınırları zorlayıp sonunda başka bir meslek seçmek zorunda kalan insan...
  • Nofx • 23 Ekim 2005 23:31 • #487736
    Puahha :)) tamam güzel şeyler yazmışında eee bunun sencesi yok yani bunlar bilinen şeyler..Bilmediğimiz bir şeyler söyleseydin kanımca daha faydalı olurdun ;)
  • dirt torpedo • 23 Ekim 2005 23:40 • #487739
    forumlara katılmak için önceden anket yapıp insanların neyi ne kadar bildiklerini görüp ona göre mi başlık açılıyodu? bunu bilmedigim için özür dilerim.

ayrıca birilerine birşey ögretmek için bunları yazmadım. farklı yorumlar yapılabilir. bunları duymak içindi.
  • Serpent_King • 24 Ekim 2005 00:22 • #487742
    Ben maddi olanaksızlık diye düşünmüyorum amatör gruplar toplansa bedava konser verse , heryere afiş assa gelcek insan sayısı 50 dir..Bunu yaşayan biri olduğum için zamanında söylüyorum , konsere giriş gayet de makuldü bu arada... yok ama millet illa tanıdığı bi grubun konserine gidicek işte.. olmaz öyle tanımadığı adamlar zaten kötü çalarlar hep.. bu zihniyet varoldukça bizden güzel grup çıkmaz..
  • davulist 35 • 25 Ekim 2005 13:01 • #487825
    henüz tanınma evresinde bence rock.ama yavas yavas ve saglam bi biçimde geliyo,kendini hissettiriyo.millet poptan arabeskten bıkmaya basladı,daha dogrusu alternatif arar oldu.artık pop,arabesk kasetleri degilde rock kasetleri cok satmaya basladı.bunlar zamanla olacak birde.
    inanıyorum bigün rock herseyi asacak ve biz cok iyi sanatcılar cıkaracaz.
  • re-arranger • 25 Ekim 2005 22:22 • #487845
    inşallah diyorum. şimdilik gidişat iyi gözüküyor. 5-10 yıl öncesine göre çok şey farketti.(farketmiş daha doğrusu) Diğer ülkelere yetişmemize daha çok var ama inşallah olacak o da. Çok satan rock albümleri, daha büyük konserler görebileceğiz.
    belki de böyle daha ufak bi sektör halinde kalması daha iyidir tabi, sektör büyüyünce tam ticaret haline gelir, saçma sapan albümler çıkmaya başlar, aslında bu haliyle kötü değil, çok kaliteli gruplar var ülkemizde.
  • italyantayfa • 17 Kasım 2005 21:44 • #488976
    ben kendi adıma bir soru sormak istiyorum hatta iki!sence türk rock müziği avrupa etkisinde kalmaktan çok sanki biraz taklit niteliği içermiyor mu?bir de iki gitar yanyana gelerek oluşturulan amatör grupların(hepsi için söylemiyorum)bu işi yani müziği biraz hafife almıyorlar mı sence?TEŞEKKÜR EDERİM...
  • italyantayfa • 17 Kasım 2005 21:45 • #488977
    ben kendi adıma bir soru sormak istiyorum hatta iki!sence türk rock müziği avrupa etkisinde kalmaktan çok sanki biraz taklit niteliği içermiyor mu?bir de iki gitar yanyana gelerek oluşturulan amatör grupların(hepsi için söylemiyorum)bu işi yani müziği biraz hafife almıyorlar mı sence?TEŞEKKÜR EDERİM...
  • superman • 18 Kasım 2005 01:01 • #488988
    "kaliteli grup çıkmamasının asıl nedeni kanımca maddi olanaksızlıklardır."

kesinlikle karşı çıkıyorum.türkiye'de prodüksüyon şirketinin olmaması imkan olmadığı anlamına gelmez.sorun dinleyicinin ve icracının yeterince ciddi girişimlerde bulunmaması yerine habire şikayet etmekle vakit kaybetmesidir..koşullar ,bi işin yapılmasını engellemez,yapılmasının ne kadar zor olduğunu belirler.fakat bi iş yapılmıyosa,koşulları neden göstermek bahane bulmaktır.yapımcıların tüccar zihniyetini bırakması gibi ütopik isteklerle şikayet edileceğine,gerçekçi bi çözüm bulunmaya çalışılsa belki yol katedilebilir.

ayrıca zamanın ilerleyişiyle,türkiyedeki rock ın gelişiminin doğru orantılı tutulması,habire avrupayla karşılaştırılması,hedefin de avrupadaki standartlar olarak belirlenmesi yanlış.çünkü,avrupa bu konularda bizden daha çok yol katetmiş olabilir ama hala yeternce yol katedemedi .ayrıca son yıllarda, tüm dünyadaki tıkanılıklığın nedeni avrupa'nın piyasaya sürdüğü ticari grupların müzikal yozluğudur.
  • Serpent_King • 18 Kasım 2005 02:06 • #488989
    Şirketler tabi ki para kazanmak için icraat yapıcaklar çünkü bir şirketin amacı para kazanmak öncelikle , para kazanamayacağı çalışmalara yatırım yapıp para keybetmek diğil.

Farklı şeyler üreten grupların desteği önce küçük çaplı konserler vererek büyüttükleri az olsa bile geçerli olan hayran kitlelerinden istemesi gerekir.Çünkü ilerde albüm işine girildiği zaman şirketin kendilerini kabul etmesi için ellerindeki en geçerli neden bu hayran kitlesi olucaktır..Biz yeterki sevdiğimiz gruplara desteğimizi verelim.

-

İki gitar olup da iki gitarın da aynı şeyi çalması ayrı bir saçmalık ya da müzikal bilginin yoksunluğu diyelim ki bu çok grupta olan bişey , yabancılarda da var bu yanlız bizim amatör gruplarımızda diğil malesef çok ünlü gruplarda da var.