Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Kemancı Bar'a ne oldu?

• Goldtop1957 • 22 Kasım 2005 16:35 • #489250
    Yaşı biraz kemale ermiş rock dinleyicileri bilirler. Eskiden Kemancı diye bir yer vardı. Gençliğimizde giderdik. Kendimizi evimizde hissederdik. Şu an Türk Rock müziği piyasasında kim var kim yok, çoğu Kemancı'nın sahnesinin tozunu yutmuş kimselerdir. Şebnem Ferah, Özlem Tekin, Teoman, Tibet Ağırtan, Mavi Sakal,eskilerden Bad Luck ve şu an aklıma gelmeyen daha niceleri. Sonra Kemancı üçe ayrıldı. Eski tatları sevenler için alt, piyasa sevenler için üst ve daha farklı tatlar için orta Kemancı olarak. Eyvallah dedik. Sonraları ikiye indi Kemancı sayısı. Ama alt Kemancı ben ve benim gibi Old School severlere hitap ediyordu hala ve hala bir rock bar diyebileceğimiz düzeydeydi. Gene eyvallah dedik. Josephine'ler, Jack Daniels'lar, Suitcase'ler geldi geçti. Hepsi için bir okuldu Kemancı. Ve, en son geçen Cts gittim. Ortada Alt Kemancı diye bir yer kalmamıştı. Tek bir Kemancı (!) vardı. Hakkını yemeyelim çalan grup "çalması gerekenleri" hakkını vererek çalıyordu. Ama artık orası bir rock bar değildi. Kemancı efsanesi sona mı eriyordu. Köprü altı Kemancı dönemini kaçırdım. Ama Alt Kemancı dönemini yaşadığım için mutluyum. Ama artık bir Kemancı Rock Bar olmadığı için üzgünüm. İşletme kaygıları, ekonomik eğilimler ve trende ayak uydurma Kemancı'yı bitirmiş arkadaşlar. Ha gidip Gimme Hope Joeanna gimme hope dinlemek isteyen varsa ki var, ama asla rock dinleyicisi değil, gidip Kemancı dance barda kurtlarını dökebilir, o ayrı mesele....

Kemancı 'nın bu hazin hikayesi aslında Taksim'deki gece kulüplerinin genel kaderi galiba...Ya da ben yeni eğlence anlayışına çok ayak uyduramıyorum.
  • okaliptus • 22 Kasım 2005 16:55 • #489254
    Düşüncelerinde haklsın ilk başta onu söliim. Geçen cumartesi günü kemacıda çalan grup Eskici'ydi.. Ama senin de dediğin gibi ekonomik eğilimler onları da trend müzik yapmaya itiyr ve gayet başarılılardı. Artık amaç müzik dinletisi değil eğlence insanları tepindirmek. Eskici'yi başka yerde rock çalarken dinlemeni tavsiye ederim bu arada...
  • Goldtop1957 • 22 Kasım 2005 17:05 • #489255
    Lafım Eskici'ye değil. Çalmaları gereken şeyleri çalıyorlardı. Satan şeyleri çalıyorlardı. Sözüm Kemancı'nın uğradığı değişimle ilgili. Eminim Eskici'deki arkadaşların da o müziği çalmazlar normal zamanda. Ben grubumla Cts Kemancı'da çalmaya kalksam bana o parçaları çaldırmak isteyecekler. işte sözüm bu anlayışa. Çok dar bakışlı işletmeciler. Düz mantıkla "millet artık rock dinleyerek eğlenmiyor" anlayışındalar. Ne biliyorlar, grupların çalmak istedikleri müzikleri çalınca tutmayacağını. Sonuçta ortaya çıkan iyi müzikse elbette bir dinleyicisi bulunur.Dans etmek isteyen de Reina'ya gider.
  • Ktulu • 23 Kasım 2005 00:00 • #489283
    Taksim'de 30 yaşındaki bi adamın gidebileceği adam gibi bi rock bar yok diyebilirim. Belki do-rock, ama onlar da her gittiğimde aynı şeyleri çalıyolar..
  • Kheldarr • 23 Kasım 2005 01:15 • #489288
    harbi bar kalmadı artık ya!
    bi bara gidiyorsun 1-2 saat oturuyorsun sıkılıyorsun başka yere gidiyorsun ve demin başka barda çalan şarkılar gene çalıyor!
    Gerçi benim hala sevdiğim birkaç yer var ama onlarda eski tatları veremiyorlar!