Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Neden Bu Seçicilik?

• vitamin • 24 Aralık 2005 13:36 • #490782
    bir sürü müzik türü var..çoğunluk bir tanesine kitlenmiş kalmış..tek bir müzik türü için demiyorum bunu..bilmemneyi dinleyen diğerleri için ıyk aman iğrenç filan diyor..neden ki seçicilik..müzik dinlemek sizce gerçekten tek bir müziğe kitlenmek mi? neden insanlar her müziğin alt yapısına bir bakıp ondan sonra konuşmuyor?
  • Single_FACTOR • 24 Aralık 2005 13:49 • #490783
    altyapı ne demek?
  • ChRiS de BurGH • 24 Aralık 2005 13:51 • #490784
    müzik farklılıktır.altyapısına falan bakmaz kimse..kulağa hoş geliyomu eyvallah.belkide seni tamamlıyodur.sen kulağına hoş gelmeyen bi şarkıyı dinlermisin?
  • dexter_holland • 24 Aralık 2005 21:11 • #490803
    Tek tür müzik dinleyenleri adam yerine koymam ben şahsen. Sadece metal severim diyenler mesela. onlara sormak gerek, "Sevgili arkadaşım hiç jazz dinledin mi?" diye. Cool jazz, etnik jazz, senfonik jazz, elektronik jazz, klasik jazz dinledin mi? demek gerekir. Cevap hayırsa o insan hafif salaktır. Eğer bunların her birinden en az 4-5 grup dinlemediysen nasıl karar veriyorsun en sevdiğinin metal ya da pop olduğuna? Ha- Söyle bakalım?
    (Kimseye doğru değil bu)
  • bimilyon1 • 26 Aralık 2005 16:07 • #490852
    sadece müzik dinlemek olarak basit düşünmemen lazım çünkü sorduğun soru sosyolojiye dayanıyor.
  • vitamin • 26 Aralık 2005 22:19 • #490868
    kulağıma hoş gelen şarkıyı değiştirip de dinleyebilirim bu birincisi..ikincisi ise bir şarkı ne kadar bana hitap etmiyor olsa bile eğer kendi tarzı içinde sağlam bir yapıya sahipse o parçaya iğrenç(ya da her ne ise) diyerek hakaret etmem..benim bahsettiğim de biraz buradan kaynaklanıyor..evet insanlar her müziği dinlemek zorunda değil..sana uğmuyordur ama hakaret etmek gerekmez..
  • vitamin • 26 Aralık 2005 22:24 • #490869
    evet ben de koymam öyle insanları adam yerine..ikinisi ben de caz ve klasik çalıyorum ama bunlara kitlenip kalmadım dinlediğim bir sürü müzik türü var..kimisini beyendim kimisini beyenmedim..senin dediğinden farklı birşey de söylemiyorum..her müzik türünden bir parça dinleyip ondan sonra konuşmak bir karar vermek gerekiyor..yok be buyum bu beni bozar demek çok aptalca..
  • vitamin • 26 Aralık 2005 22:31 • #490870
    evet aslında haklısın..zaten birçok şeyin sosyoloji ile alakası var..bunu da konunun içine dahil edebiliriz..hangi tarz müzik dinleyenlere göre insanları ayırabilir..bunların düşüncelerini de çıkarabiliriz ki bu aslında zaten yeterince ortada..örnek olarak bir metalci ben başka birşey dinlemem diğer herşey bıdı bıdı diyebilirken(herkez için geçerli değil) bir türkpop dinleyicisi metalciler için deli bunlar diye bakabiliyor..ben de bunu soruyorum ve insanlar neden hemen zart diye ortaya birşey koyup bunu savunuyorlar?ve en önemlisi neden taş atarak savunuyorlar?
  • Holy_Bastard • 26 Aralık 2005 22:52 • #490871
    evet ben de koymam öyle insanları adam yerine

Zaten insanları dinlediği müziğe göre yargılamakta burada bayağı moda...Tamam biliyorum dinlediğin müzik karakterin hakkında az çok ipucu verir fakat bir insanın sevdiği müziğin sadece bir türle sınırlı olması onu adam yerine koyup koymaman için yeterli bir kıstas mıdır? Misal ben metal dinliyorum -%90- ama kendimi bildim bileli punk ruhlu olmuşumdur...Zıpçıktıyım hafiften :)

En yakın dostum -kardeşim sayarım onu- benden bir yaş küçük ,sadece metal dinler ,ama adamlığını sorarsan ben sana 'adam gibi adam ,hatta benden daha adam' derim...Geçiniz efendim böyle şeyleri...
  • pesimist • 26 Aralık 2005 23:59 • #490875
    ve en önemlisi neden taş atarak savunuyorlar?

doğru...

saygılarımla
    pesimist