-
anlatmak istediğin şeylerele bağdaşmıyo bu başlık. ilk yazında da kendi cevabını kendin vermişsin zaten.ama yinede başlıktaki soruya cevap vermek gerekirse kimse bütün müzik türlerini dinleyemez kendi yaşam tarzına uygun olanları seçmek zorundadır belki bir tane bulur belki üç belki beş diğerlerini de kendine uygun görmez ama insanoğlu işte kendine uygun bulmadığı herşeyi eleştirmeye değer görür. bu da anlatmak istediğinin cevabı...
-
ya olay o değil ama...
adam metal müzik dinliyorsa sadece "metalci" olduğu için elektronik müziğe "ıyyk" "kaka"
diyor...
Dinleyip 5 Elektronik müzik yapan adam ondan sonra ı ıh beğenmedim dese eyvallah...
Ama amcam metalciya metal hariç hepsi "ıyyk" "kaka"
burada yakınılan şey bu...
saygılarımla
pesimist
-
sadece metal i kapsamayalım rapçiler arabeskçiler cartçılar curtçularda bu şekilde davranıyor...
saygılarımla
pesimist
-
isteyen istediği müziği dinlesin,sadece bir müzik türüne kitlensin buna bişey demem ama başkalarının dinlediği müzik türüne laf atanlara 'DUR' derim.......
-
şöyle söyleyeyim İğrenç dediğmiz bu Fantazi pop tarzında, Alt yapı Anlamında bile Rock ve türevlerine 35 basabilecek bir sürü düzenleme var.
Peki Türkiyede 8 milyon "Yıldız tilbe" kaseti alan ve Bahsettiğiniz "altyapı" kelimesinin anlamını ve teorisini bilen kaç kişi var sizce?
-
Evet sizlere bir sahne:
Hülya Avşar konser öncesi kuliste gazetecilerle röportaj yapmaktadır.O sırada arkasında çalacak elemanlardan biride gitarının -sanırım bas gitar- akordunu kontrol etmektedir...Çıkan sesten rahatsız olan Avşar hanımefendi gitaristi uyarır ve 'Gitarımı akort ediyorum' cevabını alır...Ama altta kalmaz ve cevap verir 'Bırak akordu makordu ,konserden sonra yaparsın!'...
Evet belkide pop müzikde sağlam bir müzik -ya da en azından öyleydi- ama benim ülkemde sağlam herhangi bir örneğini göremiyorum...70 ve 80'li yıllardan ABBA ,ALPHAVILLE ,BONEY M gibi grupları severim ve dinlerim ama bu grupların müzikal kalitesine yaklaşmış kaç tane pop veya fantazi türünde müzik yapan müzisyen var bu ülkede şu an?Hoş çoğu rock grubu bile o seviyeye ulaşamamıştır bana göre şu an ülkemde...Ama en azından rock dalında bir çabalama var ,para biriktirip gitar , davul alan gençler işe müzik öğrenmekle başlayıp sonradan grup kuruyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar...Ama pop dünyasında ne yazık ki -en azından %90'ında- önce kişi bir şekilde medyaya çıkıyor , duygu sömürüsü veya başka şeyler sayesinde ünleniyor ve hemen sonrasında kaset çıkartıyor müzik hakkında herhangi bir bilgisi olmadan...Müzik bilgisi ya sonradan ediniliyor ya da hiç edinilmiyor...
Böyle durumlarda tabii ki bu şekilde ünlenen insanları dinleyenleri istemedende olsa küçümsüyoruz ,hiç kimse burun kıvırmasın ,tamam bende biliyorum herkesin kendi zevki vardır ,dinlemesinler demiyorum...Ama böyle insanları dinleyenlere hepimiz bir dereceye kadar istemedende olsa içimizden zevksizlik suçlaması yapıyoruz...Belkide ben yanlış düşünüyorum ama bence durum böyle...
-
Şu "hayat tarzına göre müzik dinleme" olayı çok saçma. Zaten 16-26 yaşları arasında insanın düşünce yapısı, karakteri daha oluşma aşamasındadır. Belli bir hayat felsefesi olmaz, sürekli değişir. Şunu da unutmamak gerekir ki insanoğlu çok yönlüdür. nasıl insanları iyi ve kötü ayıramadığımız gibi, bu insan depresif, bu insan aykırı diye de ayıramayız. Tamam metal seven bir insan olabilir ama bu insanın zamanı gelecek ve canı pop da dinlemek isteyecek. Müziği niye dinleriz? Kendimizi daha iyi hissetmek için değil mi? Peki o anda canımız George Michael dinlemek istiyorsa? N'olacak yani?
Bir de şu var: Bu sitedekilerin bazıları ne kadar koyu bir offspring hayranı olduğumu bilir ama kesinlikle punk bir ruha sahip değilim ve anarşistleren nefret ederim (holy bastard, af buyur, siyasi görüş farklılıkları olur böyle, di mi?). Demek pek de hayat tarzıyla alaksı yokmuş bu işin...
-
Evet sizlere bir sahne:
Hülya Avşar konser öncesi kuliste gazetecilerle röportaj yapmaktadır.O sırada arkasında çalacak elemanlardan biride gitarının -sanırım bas gitar- akordunu kontrol etmektedir...Çıkan sesten rahatsız olan Avşar hanımefendi gitaristi uyarır ve 'Gitarımı akort ediyorum' cevabını alır...Ama altta kalmaz ve cevap verir 'Bırak akordu makordu ,konserden sonra yaparsın!'...
ağlamak istiyorum :'(
saygılarımla
pesimist
-
'Bırak akordu makordu ,konserden sonra yaparsın!'...
ahuushahhduaha:D:D:D
gülmek istiyorum hatta gülüm gülüm gülmek :D
-
Oha 26 yaşına kadar adamın kişiliği nası oluşmaz?