Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Müzik nedir?

• violoncellist • 1 Nisan 2006 10:32 • #495850
    müzik dinlerken ne hissettiğini tarif edebiliyorsan, işte müzik odur.. herkes için başka bir tarifi var kısacası...
  • düşyılmaz • 1 Nisan 2006 10:48 • #495851
    İnsanın kendisidir özellikle ROCK müzik

:D:D kaç yaşındasın bakiim cicim :)

müzik enstrümandan çıkan şeydir , müzik hande yenerin ki değildir o yüzden, ne de rapçilerin ki dir, müzik telden ,tuştan,ağızlıktan doğru doğan sestir, midiler,bir halt daha var adını unuttum, sentetik şeyler müzik değildirler, insan sesi bile bi yerde müziktir, ama elektro gitarın hörrü hurru, dişli makinaların ki gibi tek düze dümdüz çalındıgında çıkan şey bile müzik değildir.
    piyanist şantörlerin bazıları da müzisyen değildir, bazıları müzisyenin ta kendisidir.
    kulağa girern her ''melodi'' müzik değildir.
  • violoncellist • 1 Nisan 2006 11:03 • #495852
    müzik enstrümandan çıkan şeydir

dünya üzerindeki milyonlarca şancı yalandan uğraşmasın o zaman müzisyen olacağız diye(!)
  • düşyılmaz • 1 Nisan 2006 21:28 • #495871
    allah allah çok bilmiş efendi

bir iki satır altta da başka bir şey yazıyor şancıları ilgilendirecek
    hatta buyur sana kişisel bilgilerimde ki ufak notu da kopyalayayım şuraya

İnsan sesi çalgıların en soylusudur,hiçbir çalgı insan sesini taklidedebilme yeteneğine sahip değildir,asla... ...

bana öyle parantez içinde,dar alanda ünlem yapma.
    ayrıca şarkı söyleyene de ben müzisyen demem, şarkıcı şancı derim.
    sesin enstrümanlığı harici bir durumdur, o zaman şarkıcı da müzisyen violacı da.

MÜZİK!

hande yener de şan eğitimi almış, sibel can da, seda sayan da, zart zurt, neresi müzisyen bunların ?
  • düşyılmaz • 1 Nisan 2006 21:32 • #495873
    bu karılar rock ya da klasik müzikle ilgili değil de,zottirik bir biçimle alakadarlar diye değil müzisyen olmamaları, enstrüman çalmıyor olmaları. müzisyenlik başka iş, şarkıcılık başka iş,bu iki başka iş bir arada müzik oluveriyor.
    kimi yerde de enstrümantal işlere müzik gözüyle bakmayanlar çıkıyor,
    şancıya,vokaliste,şarkıcıya müzisyen demek de bunun kadar garip.
  • violoncellist • 2 Nisan 2006 02:28 • #495896
    'şancı' ve 'şan eğitimi almış insan' arasındaki farkı kavrayınca tartışalım... boşluğa haykırmaktan hoşlanmam! bunun çok bilmişlikle de alakası yok bu arada. insan 14 senedir müzik eğitimi alıyorsa müzik hakkında birşeyler söyleme hakkına sahiptir bence ki ben de bunu yapıyorum. bu senin için 'çok bilmişlik' ise ben zaten sana hayatta bol şans dilemekten başka birşey yapamam!
    saygılar...
  • düşyılmaz • 2 Nisan 2006 10:00 • #495907
    sırf 14senedir müzik eğitimi alıyor diye eline enstrüman almamış adama müzisyen demem, istere enstrümanın sesini ğazında çıkarsın, cem adrian gibi zurna sesi bile çıkarsa müzisyen demem ben ona.
    değil 14 500 sene de olsa farketmez, bir kere ayıptır be! 14 sendir müzikle uğraşıyorum, sesim çok deli gelişti, ama bir gitar çalıp da kendime eşilk edemiyorum, o yüzden şimdi size şarkı söylerdima ama güzel olmaz.
    müzisyenlik mi bu.
    şancıyı şan eğitimi almış adamdan ayıracakmışım da sonra konuşacakmış,ayırsan ne farkeder, ben sana diyorumki enstrüman çalmayan adam müzisyen değildir.
    bin yıldır herkese albüm yapan, stüdolarda kayıtlarda bulunan ne bilim mixle uğraşan, ama blok flüt bile çalamayan adamlar da müzik hakkında çok şey söylerler, müzisyenmidirler?
    nadide sultan kanun eğitimi almıştır mesela, o zorla'' müzisyen olmama'' durumundadır, çünkü kadın çalmıya çalmıya unutmuş bile.
    artık çalmadığı için müzisyen değil, eskiden müzisyenmiş, şimdi şarkıcı.

ünlem ve haykırmak arasında da ufak bir fark var, büyük bir ayrılık teşkil etmez, ama kavramak gerek onu da
    haykırmaktan hoşlanmam!
    derken ünlem koyarsan iş değişir,inandırıcı olmaz.

ekleme:
    mevzunun,anlatmaya çalıştığım şeyin şancının yaptığı iş ve şancıdan eğitim alanın arasındaki fark olmadığını, şu anda kavranması gerekenin bundan daha büyük ve konuyla alakalı olduğunu da kavramak gerek.
  • violoncellist • 2 Nisan 2006 10:51 • #495910
    sırf 14senedir müzik eğitimi alıyor diye eline enstrüman almamış adama müzisyen demem, istere enstrümanın sesini ğazında çıkarsın

14 senedir profosyonel piyano ve viyolonsel eğitimi alıyorum. bunun yanı sıra şan eğitimi,teori kompozisyon,şeflik, form&analiz ve koro eğitimi de almaktayım! doğal olarak senden önce konuşma hakkı bana ait!

14 sendir müzikle uğraşıyorum, sesim çok deli gelişti, ama bir gitar çalıp da kendime eşilk edemiyorum, o yüzden şimdi size şarkı söylerdima ama güzel olmaz.

acapella kavramını bilmeyen biri olarak başarılı bir 'atış-tutuş...'
    enstrüman çalmayan adam müzisyen değildir.

derken hakikaten son derece amatör olan yorumlarına bir yenisini daha eklemiş bulunuyorsun! (ünlemlerim sadece senin için!)
  • chatnoir • 2 Nisan 2006 11:23 • #495911
    abi kimse yazmamış ruhun gıdası yahu bu müzik denilen şey...
  • düşyılmaz • 2 Nisan 2006 15:47 • #495918
    insan 14 senedir müzik eğitimi alıyorsa müzik hakkında birşeyler söyleme hakkına sahiptir bence ki ben de bunu yapıyorum.

dedin.
    başta senden konuşmuyorduk değil mi ?
    ben sana dedim mi ki, sen şöyle yapmışsın böyle yapmışsın ama adam olamamışsın, senden bahsettim mi ben ?
    sen dedinmi ki ben şunu çaldım ,şuna şeflik yaptım ?

ben amatörüm, sen profösyönelsin de , bu da farketmiyor, objektif olmak gerek, kendin kayırmamak, müzik derken sadece kendi bildiğin kendi geçmişini düşünmemek gerek.

acapellaymış. senin orda güldüğün adar ben de burda gülüyorum :D.

şunu tekrar kavra lütfen, enstrüman çalmayan adam müzisyen değildir, ne kadar faşizan,yıkıcı bir fikir olsa da sen ve senin gibi müziğin analitiğinde de yaşayan insanlara.
    ben hala böyle diyorum,derim de.
    ama yazılarımın hiç birinde 'sen' in müzisyenliğine dair birşey bulamazsın, ima , dalavere, entrika, dolap ararsan, kabe de BİLE bulursun, o yüzden fazlada ünlem yapma bana :D