Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Müzik nedir?

• asarneyeal • 2 Nisan 2006 16:04 • #495919
    müzik öldüğünde seni yeniden diriltecek olan en ilahi fısıltı...
  • violoncellist • 2 Nisan 2006 20:38 • #495930
    çok özür dilerim ama müzikolaglar, müzik tarihçileri, şefler, kompozitörler... bunlar müzisyen değiller mi yani? senin ömrün+benim ömrüm kadar senesini müziğe vermiş olan bu insanlar müzisyen değiller mi?... ( ünlem koymadım dikkat ettiysen:) )
  • Single_FACTOR • 2 Nisan 2006 21:08 • #495931
    çok özür dilerim ama müzikolaglar, müzik tarihçileri, şefler, kompozitörler... bunlar müzisyen değiller mi yani? senin ömrün+benim ömrüm kadar senesini müziğe vermiş olan bu insanlar müzisyen değiller mi?... ( ünlem koymadım dikkat ettiysen:) )

Güzel ve farklı bir tespit.
    Müzik matematik gibidir, denklemlerin Enstrümana yansıması da müzik.
    bu durumda Müzisyen de pekala bu işe kafası basan adam dahi olabilir.
    illa enstrüman çalması gerekmez.aranjörler de bu işi yaparlar.
  • düşyılmaz • 2 Nisan 2006 21:43 • #495935
    kompoziörler ve şeflerle müzik tarihçileri aynı değil ki arkadaş,iş gittikçe değişiyor farkındaysan.
    sandığımkadarıyla her geleni şef yapmazlar,her kompozitörede itimad edilmez, yani ''bir fiil müzik'' e değinecekse zaten değinmişliği olmalı bu adamların. ama sen al enstrüman bilmeyen bir müzik tarihçisi çok kıymetli sayın abimiz üstadımız herifi, bir klasik kemençecinin yanına koy, git bir müzisyen topluluğa de ki, buyrun size iki müzisyen, arıyordunuz hani..

adamlar soracaklar? ne çalarsın?
    -klasik kemençe

peki miirim,siz ne edersiniz?
    -ben bin yıldır iki bin yıllık müzik tarihini irdelemekteyim.
    siz çalın ben sizi irdeleyeyim.

olmaz ki. ben hala o tarihçiyi, lisede blok flütle her şarkıyı çalabilmeye çalışan, hatta çalan :p bıyıkları yeni terlemiş gençten daha AZ müzisyen sayıyorum, hesabet artık ki bu genç ne kadar müzisyen.

saygılar:)

bir de bir şey diyeyim, eğer herifin teki çıkıp de derse ki ben 50 senedir müziği araştırıyorum, ama sprsan, flüt bile çalamıyorum, ben onun anlınıkarışlarım, böyleleri, mesela müzik tarihçileri, ya da roman eleştirmenleri,ne bilim hıncal uluç gibi biliciler ya da benim nezlimde sanattan çok şöyle baya baya pozitif bilime yakın insanlar.
    sanatın,sanata dair şeylerin analizini yapan bence analitiklerşiyor,geometrikleşiyor.
  • violoncellist • 2 Nisan 2006 22:32 • #495940
    sanatın,sanata dair şeylerin analizini yapan bence analitiklerşiyor,geometrikleşiyor.

sanatın analizi olmadan sanat sanat olmaz ki.. onu sanat,insanı da sanatçı yapan içindeki ayrıntıları keşfedebilme dürtüsü ve yeteneği... düşüncelerine hiç katılmıyorum ama onları değiştiremem, yargılayamam, senin düşüncelerindir her ne kadar benim düşüncelerimle bağdaşmasalar da... yine de saygı duyarım, diyebileceğim birşey yok!
  • düşyılmaz • 3 Nisan 2006 01:56 • #495949
    sanatın analizi olmadan sanat sanat olmaz ki..

yav doğru diyorsun da, ben bunu söylemiyorum ki .
    sanat olmasın,
    analizi de olmasın analitiğide olmasın,
    düz sanat olsun demiyorum ki ?

diyor muyum ???

ben diyorumki sanatın orasıyla uğraşan adam bileme yakın, bu kadar saf biçimde ifade ediyorum yau :) daha ne diyeyim.
  • paradigm_shift • 3 Nisan 2006 05:57 • #495953
    budur: -*013>#$>#${>$½{()==^%+24

bilmem anlatabildim mi...
  • kare-te • 3 Nisan 2006 13:35 • #495958
    monopoly
    1 Nisan 2006 Cumartesi / 10:14
    İnsanın kendisidir özellikle ROCK müzik
    sen mahallenin en rakçısısın heralde *)
  • hesil • 3 Nisan 2006 18:27 • #495980
    :S
  • biittersweettt • 3 Nisan 2006 18:57 • #495986
    aynen herşeyim tek kelimeyle..