-
Ortada saygısızlık falan yok.Ne saçmalıktır bu.Aslında başlığı açan arkadaş yanlış söylemiş , parça ezan cover'ı falanda değil , sadece parça'nın girişinde kullanılıyor.Ayrıca Orphaned Land'de kullandı -ki hayatımın grubudur artık bu müthiş grup- ve kesinlikle ortada dalga geçme gibi bir amaç yok.Bu şekilde nasıl saygısızlık olabilir ki?!?
Hatta dine daha fazla yaklaşan insanlar bile olabilir.Size samimi bir şey söyleyeyim , dinime öyle pek fazla bağlı bir insan değildim , hala da tam sayılmam , ama Orphaned Land'in müthiş ortadoğu müziği ve Allah'ı öven sözleri sayesinde doğu kültürü ile barıştım ve içimdeki insan sevgisi tavan yaptı...Artık ibadet etmek istiyorum ve bunların hepsinin sebebi gerek ezan , gerekse Allah'ı öven bu sözlerin benim sevdiğim tür olan metal ile birleşmesidir.İnsanlar böyle böyle ilgi duyabilir bence...Herkes farklı tabii ama bu benim düşüncem...
-
özgürlük, başkalarının özgürlüğünü kısıtladığın yerde biter. bu yüzden bu konuda bir çok yorum yapılabilir farklı açılardan bakılarak. bir insanın kutsal saydığı değerlere tecavüzdür bu. dinlemeden yorum yaptım; ben yapılanın ne olduğuyla ilgili yorum yaptım çünkü nasıl olduğuyla ilgili diğil. belki de çok güzel olmuştur. sanat mıdır? amacı sanatsa sanattır; sanata sansür getirme gibi bi niyetim olamaz zaten. farklı bi açıdan baktım. objektif yani. ve şarkı içinde kullanmakla coverını yapmak tamamen farklı. bunun da farkındasınızdır heralde.
-
ezan sadece şarkının başında değil..geri planda sürekli devam ediyor..
-
objektif mi,değil mi ? nejektif??
ben valla çözemedim bunun objektif yanını ?
objektiflik nedir şu konuda, her türlü kimlikten(müslümanlıktan,müzisyenlikten,her türlü yandaşlıktan) sıyrılıp işin nasıl olduğuna bakmak. tamam.
bakalım.. ezanla alakadar olan şey bir şarkı mı ? evet.
demek işin içinde enstrüman var. hadi gel geniş olalım birde, diyelim ki tamam sanattır, enstrüman varsa bu defa ya mahsus içinde enstrüman olan her şey sanat olsun.
olsun ki, şu mesleleyi çözelim..
enstrüman la en fazla neye tecavüz eder insan, ney, deler geçer, neye saygısızlık eder?
ben sazımla gitarımla hiç bir şeyle dalga geçmek için iş yapmam, yaptım diyelim, yayınlamam..
kaldı ki, dalga değildir onun adı, olsa olsa, eleştirisel bir tavır içinde, aşşağı görmektir.
ama öyle de değil ki kardeş.
pentagram bir ilahini girişini şarkısının başında çalmıştı.
hoş da oldu, dinibütün metalcilere batmadı.
şimdi o ilahi yerine ezanın melodisi çalmış olsaydı mı terbiyesizlik olacaktı.
ya da bu adamlar müslüman olmayıp da o ilahiyi çalsalardı mı saygısızlık etmiş olacaklar.
aksine, bu yi bir şey, ben müslümanım, ama ermeni ve yahudi işi sanata müziğe doyamıyorum, yöresel şarkılarının oldugu albümleri alıyorum, dinliyorum, kendi kendime çalıyorum.
ha diyeceksin ki, onlar şarkı, bizimki ezan, kutsal.
öyle olsun, gene de, terbiyesiz bir durum yok.
senin lafın cenotaph a olmalı.
eskiden dinlediğim bir şarkılarında, kan revan sesleri çığlıklar içinde arkada okunan bir şey vardı, eza nmı, ilahi mi,dua mı bilmiyorum..
ama sanatsal değeri olmadığını çok iyi hatıladığım gibi, sanata dair bir iş olsa bile ( ki gene sanmam, sanat dediğin ince iştir)
işleniş tarzının hoşuma gittiğini hatırlamıyorum
( dinine çok sıkı bağlı biri olmayan biri olarak bile yani ).
cenotaph seven biri çıkıp da laf etmesin şimdi .
ordan burda laf çevirip, söylediğimi iyice anlamayıp atlamasın.
-
üff
parçayı dinlemedim bunu tartışmak gereksiz çünkü sanatta esinlenmenin ve malzemenin sınırlandırılması sözkonusu olamaz ezan da sonuçta duyusal bişeydir ve kullanılabilir. bu yüzden yeni bişeyler çıkaramıyoruz çünkü sanatın çoğu dalında konseptler dogmalar tarafından sınırlandırılmış biraz aşın bunları. bu tartışmalar uygar toplumlar için 20. yüzyılın başında kaldı.
-
Alın Link Yeni Üyeden :) ;)
Biride diyomu indirip upload ediyim diye :))
http://rapidshare.de/files/16300117/Hollenthon-Domus_Mundi-02-Homage_Magni_Nominis_Umbra.rar.html
şifre : garaj_depar.be
Alın linki şimdi lime wire denen paylaşım programından indirdim hemen rapide upload ettim...iyi dinlemeler
Parçaya Yorum : Saygısızlık yapan adamlar değil adamlar sanatçı saygısızlık bu şarkıyı dinlerken saygısızlık yapanda olur ezan da en nihayetinde bir şarkıdır saygısızlık yapan o haldeyken de yapıyor ayrıca adamların müzik anlayışı bu...
Yeni üyeleri faydasız ve zararlı görenlere de saygılar :)
-
Yuh be !
Şarkıyı ilk defa paris atlantis kardeşin linkiyle dinledim de, tartışmaları geçtim hadi de , neresi cover bunun !
kaale alıp tartışmışım sizle, ulan daha cover nedir ne değildir bilememişsiniz!
adamlar girişte ezanı kullanmışlar,ezan çalmaışlar ki!
pes ,billahi pes!
-
eet bence de pes yani pes ben hiç dinlemedim ama cover dedi adamlar. bırak ezanı; ben herhangi bi şarkının coverı yapılmasından hoşlanmam ama yapılınca dinlerim:D
bu arada:
66666 mesaj
Son mesaj :: Alın Link Yeni Üyeden :) ;)
25 Mart Cumartesi - 12:52 | Yazan: düşyılmaz
bilemiyorum yani
-
Maximum Satan!!
Ya o değil de, ben şarkıyı dinlemiştim daha önce, bu şarkı Homage'ın değil mi?
Bir de, lan amma coşmuşsunuz be, utanmasanız Jihad ilan ediceksiniz.. Nerde cover, başına koymuşlar.Al sana bi şarkı daha söyliyim Wykked Wytch - Nefret, İpek ablamız ezanın büyük bi kısmını okumuş.. Kutsal değerlerede hiçbir saygısızlık yapmamış..
-
he valla cihad ilan edecekler din elden gidiyor diye, moonpsell mi ne zıkkımsa , onların da var böyle şarkıları!
yuh 66666 kere yuh :D