Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

müzik

• haşlanmış Korn • 16 Mart 2006 03:22 • #495416
    10 yıl sonra türkiye de rock nolur?
    baya gelişir
    gelişme
    yurtdışında fanlar bile olur
    cacık olmaz
    muhattabım degilsin
  • dilek • 16 Mart 2006 04:25 • #495417
    neden 10 yıl sonra ?

ha şıklardan birini seçmek gerekirse de
    gelişir, hergün gelişiyor ama bayağı mı gelişir onu bilemem. sanırım gelişir.
  • Necrophilliac • 16 Mart 2006 12:13 • #495421
    Bence alır başını gider.Çok ilerler.Şimdilik en iyi örnek: Cenotaph.
  • bobdylan • 16 Mart 2006 14:48 • #495425
    ben potansiyel olduğuna inanıyorum bizim müziklerin rock tarzının özellikle.sağlam prodüktörler olursa dışarıda fanlarımız bile olabilir bence.
  • realmaster • 16 Mart 2006 14:52 • #495426
    eğer korn çocuklarının yaptığı müziğe rock diyorsanız evet aşar kendini

dört akordan oluşmuş içi boşaltılmış sonuna kadar distÖrşınlı( çok güzel yazdım be) hiçbir müziksel içeriği olmayan insanların birbirlerinin üzerine atlayarak birbirlerine çarparak eğlenebildikleri arabeske vurmuş, bana göre rock müzik olmaktan çıkmış .ok müzik olmuş ve tüketimi temsil eden bir müzikten bahsediyorsanız evet kesinlikle mükemmel olacak. harika gruplar geliyor ağızlarını yayıp şarkı söleyebilen. harika bir gelecek rock müziği bekliyor
  • death_glory • 16 Mart 2006 18:01 • #495437
    gelişmez.
    hiç bi b*k olmaz.
    onların, yüzlerin arasından sıyrılarak yükselebilmek için farklı bi şeyler yapmak lazım, bazılarımızın farklılıktan anladığı; kıçının yanaklarına dövme yaptırmak, pipisine küpe taktırmak vb. müzik dedikleriyse şu; bir adet elektro gitarı amfiye bağlıyosun, sona mi minör la minör akorlarını basıp iki aşaa bi yukarı bilmem kaçlık ritim atıyosun. yüksek sadakat, dorian, seksendört ve benzeri. sonra benim müzikten anlayan arkadaşlarım da bunları bi b*k zannedip seve seve dinliyor dinlerken mest oluyorlar. işte türkiyede rock müzik bu.

ama bu; öyle olduğu zannedilen tarafı. aslında öyle diğil.

bugün dünyaya mal olmuş gruplara taş çıkartacak kadar sağlam yerli gruplarımız var; hayvan gibi çalıyo adamlar. ama kaçının albümü var? albümü olanların kaçınınkini paramıza kıyıp da satın aldık? öyleyse daha ne konuşuyoruz?

gerçi bu adamlar başarılı; bizim ülkemizde adı duyulmamış adamları bi gün ''türkiyeye konser vermeye geliyolar'' ''aa bunlar türkmüş'' ''eheh bizim grubumuz türk grup bak neler yaptık biz'' diye dinler o zaman sahip çıkarız onlara. örnek vermek istiyorum: HADİSE.
  • angrY • 16 Mart 2006 18:22 • #495438
    konuyu okuyunca aklıma ilk gelenleri death_glory yazmış... aynen katılıyorum
    DOĞRU SÖZE NE DENİR...
  • Necrophilliac • 16 Mart 2006 19:03 • #495440
    Death_glory, mesajından metal müzikle hiç ilgilenmediğini gördüm.Bunu reddedeceksin, eminim ama metal müzikten hiç anlamıyorsun.Mor ve Ötesi adlı bir topic'e yarısı Avrupa vb. ülkelerden gelen gruplardan daha iyi olan gruplar yazdım.Bak onları dinle, öyle konuş.Ayrıca CD'leri şu anki rock müziğin yerine bakınca çok iyi satıyor, kaldı ki grubun geleceği CD satışlarıyla belli olmaz.
  • ThErİoN • 17 Mart 2006 00:52 • #495452
    Aslına bakarsanız 10 yıl kadar ileriye gitmeye de gerek yok.Geçmişten günümüze Türkiye müzik piyasasını genel bir değerlendirecek olursanız bile negatif yöndeki bu gidişatı kolayca analiz edebilirsiniz.Geçmiş derken de tabi ki, Barış Manço, Erkin Koray , Cem Karaca , Kurtalan Ekspres, Moğollar gibi Türk rock ında efsane olmuş isimlerden bahsediyorum.Böyle efsanelerle dolu bir rock döneminden sonra günümüzün ortamı içler acısı geliyor bana. Sınırlı sayıdaki bazı isimler dışında da günümüz gruplarından, sözde rockçılarından gelecekte efsane diye bahsedileceğini hiç zannetmiyorum.Bu bana kalırsa göze çarpan ilk fark...

Kaldı ki bu gidişatın bir sonucu olarak da Türkiye'de müzik (!) sanat adına birşeyler yapılmasından öte maddiyata hitap edilecek şekilde icra edilmeye başladı.Burda da prodüktörler devreye girdi ve gerçek müzik yapan, o senelerdir hayalini kurup da gerçekleştiremediğimiz yurtdışına açılma rüyasının öncüleri olabilecek genç yetenekleri görmezden gelip 3 akorla şarkı yazıp rocker takılan grubumsulara yok açtı; ki bunu üzülerek söylüyorum...Amacı bu gibi Top 10 listelerine hitap etmek olan prodüktörler oldugu sürece de o genç yetenekler hala daha ucuz stüdyo köşelerinde sürünmeye mahkum kalırlar.Sonuçta ülkemizde amaç sanat adına birşeyler yapmak değil ki, bu böyle gittiği sürece de bırakın 10 yılı ben yarın ne gibi abuk albümlerin çıkacagını bile düşünmek istemiyorum!
  • karayansima • 17 Mart 2006 01:23 • #495453
    Yanılıyorsunuz ya avrupada ve amerikadada onlarca boktan grup çıkıyor önemli olan üretebilmek, o gruplar arasından zaten kaliteli olanlar kendine yer edinecek... bakın bundan on yıl önce kuzey ülkelerinde metale dönük acayip eğilim vardı hatta bir programda izlemiştim adamlar "isveçten sonra en büyük metal patlamasının ve akımın türkiyeden beklendiğini" söylemisti acayip heyecanlıanmıstım. simdi bakın bana göre metal müziğinin kalbi isveç... tamam türkiyedede adını ön plana çıkartan gruplar çıkmadı ama soul sacrifece, crosfire, knight errant, almora gibi (bazılarının daha ilk albümleri olmasına karsın çok iiler tabii kaç kişi tanıyor)üst standart gruplar çıktı... bakın bir kaç seneden beri çoğu avrupa ülkesinin görmediği festivaller gerçeklesti...SİZCE BUNLAR BİR SEYLERİN HABERCİSİ DEĞİLMİ? GENÇ BİR ÜLKEYİZ YAVAŞ YAVAŞ bir gelenek bir akım olusmaya basladı... bakın ankara diyoruz yavas yavas bir seyler türüyor yarın öbürsü gün eskisehir, bursa, izmir, antalyada bu akıma ayak uyduracak... artık gençler sesini çıkartmaya yer altından çıkmaya baslıyor... yakın zamanda piyasa rockırların eline geçecek ama korkum pop gibi bir paçavra olarak kenera atılması...