-
arkadaslar ben de rock tarzı müzik dinleyenlerdenim. metallica ağırlıklı olmak uzere :) evet bir çok şarkısını severek dinlerim. ama ben bu gurubun nasıl doğduğunu, üyelerin nasıl bir araya gelip te bu gurubu oluşturduklarını cok merak ediyorum. ve aranızda bunu bileniniz varsa benim için kısa da olsa özetlerse cok sevinirim :)
Şimdiden çok teşekkürler ...
-
Ben sana özetleyeyim. James Hetfield ve Lars Ulrich adındaki iki denyo kuruyorlar grubu (ilk dönemlerde bir thrash metal grubuydu). Sonra efsane bassçıları Cliff Burton ve Dave Mustaine katılıyor onlara. Buraya kadar herşey iyi, çok güzel çalıyorlar, iyi iş yapıyorlar vs. Dave Mustaine'in bir sebepten gruptan atılmasının ardından (Dave'in uyuşurucu sorunu ya da Lars ve James'in seyirciler "Mustaine is god!!" diye bağırmasını kaldıramadığı için diyenler de var) Kirk Hammet katılıyor. Daha sonra Cliff, bir trafik kazası yüzünden rahmetli oluyor ve kayış kopuyor. Metallica saçlarını kestirip thrash ile alakası olmayan abuk subuk müzikler yaparak kariyerine devam ediyor, s.çıp sıvıyor. Arada yine güzel şeyler yaptıkları oluyor ama yazık oluyor güzelim gruba. St. Anger gibi albümler yapıyorlar mesela....
-
Kısaca bende sana özetleyeyim SoNduRocK;
her nekadar metallica dinlemesemde saygım sonsuzdur kendilerine...başlatttıkları akım tartışılmaz ve birçok gruba ilham kaynağı oldukları bir gerçek..
kim nederse desin metallica artık bitti işin özeti bu,dinleceksen de eski albümleri ile idare et...
artık yeni yetmelerin ağzına sakız oldu..metal müziğe yeni başlayan özentilerin ilk dinlediği grub halini aldı..
-
iyi özetlemişin brader...
-
bu arada merak ediyorsan neden netten araştırmıyorsun yaaaahu !!!!
-
ben sizin yorumlarınızı merak ettim acıkcası. istesem netten de bulurum. nette hep genelde aynı acıklamalar var ama burda herkesin bildiği değişik bişeyler de var. o yuzden buraya yazma gereği duydum :D bilmem anlatabiliyomuyum ??? :)
-
garaj forumlarında metallicayla ilgili açılmış birçok başlık var biraz geriye gidersen oradaki yorumları görebilirsin...
-
E ama "Mustaine Is God".
Ayrıca Cliff'ten sonra grup göçmüştür.Cliff'ten sonrasını sevmiyorum pek.
R.I.P Cliff
Not : Cliff tam bir Lovecraft hastasıydı.The Call Of Cthulhu'nun yazılmasında etkili olmuştur bu.Al sana gereksiz bir bilgi... :9
-
metallica nın son zamanlarda herkesin ağzında sakız olduğu kesin ama bence metallica yı eleştirmeyi bi b*k sanan denyoların daha fazla türediğini düşünüyorum birkaç denyo metallica yı dinliyosa bu metallica nın suçu değil ayrıca iyi olan birşeyi kimseye dinleme diyemezsin
-
iyi demişsin ben de katılıyorum sana gerçekten, ama dinlemiyosa da dinlemesin boşver sen dinlemene bak, bende:)