Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Pop müzik toplumun kültürünü ne ölçüde yansıtır,bu bi kriter midir??

• FuL_TeLiKe • 15 Haziran 2006 16:32 • #501284
    ne o bi yerlerden bişeyler duymuş gibisin?
    darbe falan haberimi aldın: )

pop müziğin toplumun kültürünü yansıtmak konusunda bi kriter olup olmaması BENCE görecelidir..
    bana olmaması daha uygun geliyo mesela..
    ama evet bu bi kriterdir diyende haksız sayılmaz..

yaşlı bi amcayla kısa bi yolculukta tanışmıştık ve geçen sohbette bana "popüler olandan uzak dur" demişti..
    popüler olanda hep ticari bi amaç yatıyo sanki,kültürden baya bi uzak gibi..
  • nalan81 • 15 Haziran 2006 18:56 • #501295
    hayır yansıtmaz sadece bazı insancıkların kültürsüzlüklerini yansıtır;
    saçma sapan sözleri ve melodi bile denemeyecek
    dıngırtılarıyla...
    SAYGILAR...
  • bigbooots • 15 Haziran 2006 21:00 • #501306
    hehe darbe mi?? :)) o dönemler geride kaldı, bundan sonra da olacağını hiç sanmıyorum.. istihbarat filan almadım, gündemi dikkatli takip edenler ne demek istediğimi anlayacaklardır.. neyse, uzatmayalım bu konuyu..
  • _betrola_ • 16 Haziran 2006 18:12 • #501354
    ne ya??açık olsan??
  • bigbooots • 16 Haziran 2006 18:37 • #501355
    olamam.. bizi izliyolar.. onlar heryerde!! (waowww)

:))
  • dexter_holland • 16 Haziran 2006 18:57 • #501356
    Arkadaşlar, "yok, hayır" gibi cevaplar pek cevaptan sayılmıyor. Adam gibi nedenlerle açıklasanız saygıdeğer bigboots gibi hepimiz çok mutlu olacağız.

Soruya gelince, popüler olan şeyler büyük ölçü de toplumun kültürünü yansıtır. Tabii burada kültür denen şeyden ne anladığımız çok önemli Kültürün içine geleneksel Türk ailesi yapısı, kebaplar, Türk Halk Müziği dışında bir sürü şey giriyor. Düşünün bir, Türkiye'de genç kızların büyük çoğunluğunun aklında aşktan başka bir düşünceye rastlayamazsınız. Ya da sevgili abaza erkeklerimizin internette güzl kız bulma merakını inkar edemezsiniz. Tabii şarkıcı denen o yaratıklar da toplumun ihtiyaçlarını, zevklerini, ilgilerini belirleyip ona göre sömürüyorlar. Sonuçta siz "rockçılar" her ne kadar kültürünüz olmadığını iddia etseniz de çoğunluk popüler kültürün tarafına ağır basar. Aslında buna kültür yerine "şu anki durum" demek daha mantıklı geliyor ama sonuçta pek bir fark yok. Üstelik içinde hala orta doğu ezgilerini barındırıyor Türk pop müziği. Tamamen de kopmuş sayılmaz.
  • _betrola_ • 16 Haziran 2006 19:27 • #501357
    +100000000
  • tombi • 17 Haziran 2006 16:52 • #501411
    bizimkinin bizi yansıtmadığı kesin
  • _betrola_ • 17 Haziran 2006 18:11 • #501418
    benim için n'pardın*?
    eheueheueh..