Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yetenek

• cilekeş • 26 Haziran 2006 19:36 • #502074
    bugün bi arkadaşım bize geldi keman çalıyo kendisi ama kursa filan gitmemiş hiç bir senedir uğraşıyo kemanla.
    buzamana kadar hiç gitar çalmamış hayatında bize geldi gitarı eline aldıı ve çalmaya parçalar çıkarmaya başladı ağzım açık kaldım
    bi parçayıı dinletiyorum hemen notaya çeviriyoo vee parçayıı çıkarıyoo nota bilgisi de yok çocukda bu bir yetenekmidir
    yoksa ben mi yeteneksizim...

ben gitar çalmaya başlayalı bir ay oluyoo benimde bilgim yok oyuzden size soruyorum o yapabiliyoo ben yapamıyorumm
  • death_glory • 26 Haziran 2006 21:45 • #502084
    açık konuşmak gerekirse bir aydır gitarı olan bi insan bi şarkıyı dinleyip de çıkaramıyosa hmm vahim bir durum. başka bir enstrüman düşünelim senin için.
  • _betrola_ • 26 Haziran 2006 22:50 • #502087
    eheuehehueeh..
    ben kemanı tutmayı bi ayda öğrendim yaa
  • Single_FACTOR • 26 Haziran 2006 23:45 • #502089
    ikisi de telli enstrüman
    Kardeşim keman aldığında bende 2 dakkada çözmüştüm. gam inip çıkıyordum mesela
  • dexter_holland • 26 Haziran 2006 23:45 • #502090
    Kulaktan çıkarmak yetenek değildir ama bizim toplumda da sanki süper birşeymiş gibi algılanır. Sonuçta siz enstürman çalan biriyseniz de başınıza bela olur bazı durumlarda. Yengenizin 5. sınıfa giden veledini karşınıza koyup "ayol bak, ne güzel, bütün şarkıları çıkarttı. ayol doğal yetenek yauvv" diye diye o iğrenç flüt melodilerini dinletmesi kadar berbat birşey yoktur.

Sözü yine kendime getirdim, çilekeş, sakın dert etme. Bu senin nasıl başladığına bağlıdır. Kimi notasız çalamaz, kimi nota okumaz kulaktan çıkarır (ki İYİ ve KALICI sanatçıların hiçbiri de bu yöntemi kullanmaz), kimi hiçbirini yapamaz. Önemli olan senin enstrümanını nasıl çaldığın, ne tür bir yöntemle çaldığın değil.
  • changes • 27 Haziran 2006 00:24 • #502097
    bende ilk 4 5 ay nota eğitimi almadım ama bilerek almadım sırf kulağım gelişsin diye kulağımda mp3 çalarla dolaştım aylarca kulağım gelişti ve parçaları çıkarmaya başladım sonrada nota eğitimi aldım çokta sağlıklı oldu kimsenin tavsiyesi değildi..
  • paradigm_shift • 27 Haziran 2006 07:21 • #502116
    [13 kez okundu]Single_FACTOR
    26 Haziran 2006 Pazartesi / 23:45
    ikisi de telli enstrüman
    Kardeşim keman aldığında bende 2 dakkada çözmüştüm. gam inip çıkıyordum mesela

her topikten allah gibi fırlıyorsun. bir video/ses kaydı bir şey yab da dinleyek bir ara. ya da sana burs ayarlayıp berklee'ye yollayalım. harcanma garaj köşelerinde,yazık sana.
  • FuL_TeLiKe • 27 Haziran 2006 12:09 • #502127
    hacım sanki biraz abarmışsın gibi yaa..

bahsettiğimiz olay keman dimi?
    çalanlar o kadar kolay demiyolar bunun için..
    müzik hocam sadece bi ay o yayı tutmaya çalışmalı falan diyodu yanlış hatırlamıyosam..
    yayın açıları falan galiba..
    yani ben çalmadım bilmiyorumda,bu kadar da kolay olmasa gerek..

sen bi de ney'i denesene..
    ondan da bi ayda ya da üç ayda zor ses çıkarılıyo falan diye duymuştum..
    2 dkda olmasada belki bi 5 dkda çözersin ha?

sana deha diyebilirmiyim amca?
  • Single_FACTOR • 27 Haziran 2006 12:51 • #502129
    yani ben çalmadım bilmiyorumda,bu kadar da kolay olmasa gerek..

1)öncelikle bilmediğin konularda başkalarını aşşağılamamayı öğren.

2)Keman Chord Sistemi;
    GDAE Gitar ise EADGBE

Gitardaki
    5. A teli 1 ton pesleştirilip
    3. G teli 1 ton tizleştirilirse
    = Sistem EGDABE olur.

bu sayede Zaten notaları keman sitilinde basıyor olursunuz.
    12. pede itibariyle Scale size da kemanla aynı olur üstelik.
    yani parmaklarınız bire-bir keman klavyesine oturur.

kaldı ki keman gitara göre daha kolay bir sistemdir scales düzeni bakımından.
    perdeleri olmaması, arşe tutuşunu vs bir kenara bırakırsanız, armoni bilerek gitar çalan biri; telli enstrüman çalma avantajıyla rahat bir şekilde adapte olur, çok ta yabancı olmadığı gibi

3)enstümanı sadece seyredebilen elemanlar dışında; bu da hayret verici, efsane bir olay değildir.
  • Single_FACTOR • 27 Haziran 2006 13:06 • #502131
    haklısın, görgüsüzlüğümü infoma yazarak müzisyenliğimi ıspatlamak gibi benzer iddialarım olamadı malesef:(

paradigm_shift

Son ziyaret: 27 Haziran 2006 / 08:58
    ekipman:Ibanez RG2550GK(prestige series) Ibanez RG270DX(ilk göz ağrısı) Admira classical guitar(ey gidi) Zoom 1010 effects processor(oyuncak) Marshall G215RCD(25w+25w)