Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

klasik müzik

• fizban • 1 Temmuz 2006 17:18 • #502813
    bu belkide hatta büyük olasılıkla sana hitap etmeyen bir klasik müzik eserini çalmalarından kaynaklanıyor olabilir. görüyorsun ki burda bir arkadaşımız bach'ı çok sevdiğini söylerken bir diğeri hiç hoşlanmıyor. klasik müzikte o kadar çok büyük bir çeşitlilik ve genişlik varki. bunların hepsini sevmen ya da sana hitap etmesi zor bir olasılık. eminim sende seversin hatta belkide sevdiğin klasik müzik parçları vardır ancak farkında değilsindir..
    bu güne kadar izlediğin mesela yabancı filmlerin bir çoğunun soundtracki klasik müziktir. en çok bilinenlerden örnek verelim mesela:
    indiana johns
    er rynı kurtarmak
    harry potter
    geleceğe dönüş
    yüzüklerin efendisi
    truva
    brave heart
    godfather
    gladiator
    cennetin krallığı
    STAR WARS(benim favorimdir)

bu bu şekilde çoğalarak devam eder. bu filmlerdeki müzikler tamamen klasik müziktir. elbette içinde sana da hitap eden birisini bulmuşsundur.
    haaa ayrıca biraz da klasik müzik sevmemek önyargılardan da kaynaklanıyor olabilir..
  • metaligirl • 1 Temmuz 2006 23:26 • #502826
    klasik müzik müziğin hasıdır...
  • manga_makin • 3 Temmuz 2006 13:10 • #502967
    Bak bir sürü Bach var mesela BACH Carl Philipp Emanuel,BACH Johann Christian,BACH Johann Sebastian ve BACH Wilhelm Friedemann.Bende en çok Bach Johann Sebastian'ı severim.Ama bunca şeyden sonra ben senin kültürünü taktir ettim.Bence bir daha olayları tam bilmeden başkalarının kültürünü ağzına sakız etme.
  • sadecemüzik • 3 Temmuz 2006 13:19 • #502968
    eveet metaligirl tarihin tozlu sayfalarına gömüldüğüne göre tekrar edelim:
    klasik müzik müziğin hasıdır...

yanış anlaşılmasın bendeniz eski metaligirl
  • fizban • 5 Temmuz 2006 01:45 • #503191
    değişiklik?
    :-)
    amaç cevap vermek değilde şu forumu tekrar gündeme getirmekte insanların az buçuk ilgisini çekmek klasik müziğe...
  • hummingbird • 5 Temmuz 2006 02:14 • #503194
    johannes brahms sevilesidir fikrimce..
  • fizban • 5 Temmuz 2006 13:48 • #503222
    ismini duymuştum ancak dinlemeye pek fırsatım olmadı. bana eserlerinden bir kaçını söyleyebilirsen sevinirim.
    bu arada klasik müzik ile jazz'ın ilişkisine de deyinelim arkadaşlar hazır jazz festivalide başlıyorken başlamışken..
  • sadecemüzik • 5 Temmuz 2006 15:59 • #503240
    amaç cevap vermek değilde şu forumu tekrar gündeme getirmekte insanların az buçuk ilgisini çekmek klasik müziğe...

valla aynı şeyi ben de çok isterim ama insanlar yazmak istemiyorlarsa da zorlamanın anlamı yok... isteyen gidip 2 yıl önceki topic'i gündeme taşıyo..buraya yazmak isteyen bulur zaten merak etme...
  • sadecemüzik • 5 Temmuz 2006 17:15 • #503257
    klasik müzik matematik gibidir kesin sonuçlarla insanı mutlu eder ,yormaz

yanlış düşünüyorsun... klasik müziğin çok derin bir armonisi vardır fakat bu matematiksel olduğu anlamına gelmez... zaten armoni büyük bestecilerin tesadüfen aynı şeyleri yapmış olduğunun keşfedilmesiyle derlenmiş bir sistemdir... müzik kulağı iyi olan biri, kulağı tırmalayacak ya da ezginin bütünlüğüne ters düşecek şeylerden kaçınarak beste yapar...

klasik müziği herkes severek dinleyemez... bu, metal müzik için birçok insanın "gürültü" demesi gibi bir şey... klasik müziği dinlerken duyduğumuz bir ezgi için "vay bee! adam nasıl da ustaca yerleştirmiş bunu buraya!" deriz bazen... bu, klasik müziğin sadece matematiksel olmamasının bir sonucudur... tıpkı birçok insanın metal müziği anlamaması gibi bunu da herkes anlayamaz... klasik müzikte çok derin bir orkestrasyon vardır çünkü... koskoca bir orkestradaki bütün enstrümanlardan aynı ses çıkmaz, klasik müzik çok seslidir daima...yanlış anlama, sana "klasik müzikten anlamıyorsun" demek istemiyorum... tam tersi, dinleyerek bir sonuca ulaşmış olduğun için bunları yazıyorum... sana ahkam kesmem söz konusu olamaz...
  • ozan b • 5 Temmuz 2006 17:34 • #503261
    Wagner benim kahraminimdir. Orkestrasinda en cok kontrbass kunlanan muzisyendir. Hatta isi ileri goturup oktabass adinda boyu 2-3 metre arasinda degisen ve en az 2 kisinin calabildigi bir bass turu kunlanir. Opera ve konser salonlarinda, konserleri bittikten sonra kolonlarin ve kirislerin sivasinin sokuldugude bi rivayettir:D.