Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

klasik müzik

• manga_makin • 28 Haziran 2006 15:20 • #502372
    Klasik müziği nasıl buluyorsunuz?Lütfen hayatında bir kere de olsa klasik müzik dinleyenler cevap versin.
  • oqz • 28 Haziran 2006 15:26 • #502373
    severim ben.. Bartok, Khachaturian ve Vivaldi benim için hep özel olmuştur..rahatlarım; huzurlanırım.. neyse..
  • fizban • 28 Haziran 2006 16:12 • #502382
    klasik müzik neredeyse sonsuzluktur. her müzik türü bir şekilde kendini tekrar eder. ancak klasik müzik bu konuda neredeyse hiç bir şekilde kendini tekrar etmez. yapılabilecekler belli kalıplara sığmaz. çünkü kalıpsal bir müzik değildir mesela bi blues gibi.. bu nedenledir ki her klasik eseri birbirinden ayrıdır. aslada birbirine benzemez. bir çok insan birbirinin aynı olan gıygıylar tabirini kullanır. ancak ben bu insanlara kulaksız derim. gerçek anlamda her bir eser bir birinden farklıdır farklı olmalıdır. ancak o zaman başarılı bir kompozitör olunabilir.
    eski zamanların dışında günümüzde bana göre bunu en iyi icra eden kompozitör ise john williamstır. yinede diğer kompozitörlere haksızlık etmemek de gerek tabi. ancak john williamsın yeri benim için apayrıdır denebilir.
    daha eskilere gidecek olursa ravel's bolero vivaldi ve elbette şeytanın kemanisti paganini benim eserlerinden en çok haz aldığım müzisyenlerdir.
  • kkurt • 28 Haziran 2006 22:14 • #502442
    bütün diğerleri gibi iyisi ve kötüsü vardır, çoğu zaman aynı bestecinin de olabilir bu iyi ve kötü parçalar. mesela j.s.bach notaları anlamsız ve duygusuz bir şekilde ard arda dizmek konusunda shred çalan metalciler kadar başarılıdır(!), ama öte yandan aynı bestecinin 5. klavier konçertosu (BWV 1056) dinlediğim en güzel parçalardan biridir, glenn gould piyano ile çok güzel çalar bu besteyi, ama bach'ın zamanında piyano yoktu ve o dönemin aletleri ile çalınan şeklini de dinledim ve pek hoş gelmedi mesela, yorum da önemli.
  • rubber soul • 28 Haziran 2006 23:10 • #502446
    Fizbancım yaşee:)ne desen haklısın...fakat bir besteci gözüyle bi kaç bişey karalamam lazım gelirse;klasik müzik matematik gibidir kesin sonuçlarla insanı mutlu eder ,yormaz en çok sevdiğim klasik müzik bestecisi bach dır,ama beethoven ıda severim,ve doğaç olmadığı için klasik müziğin verdiği his hep aynı histir .değişmez.Straus harikadır birde john williams:)

klasik müzik denilen modern avrupa müziği müziklerin efendisidir:)
  • dexter_holland • 29 Haziran 2006 00:07 • #502448
    Benim kahramanım Lizst'tir klasik müzikte. Klaisk müzikse benim hayatımın bir parçası resmen. Piyanonun başına oturmadığım bir gün hatırlamakta güçlük çekiyorum. Benim için günlük bir ihtiyaç birşeyler çalmak ve klasik müzik dışında hiç bir müzikle bunu dolduramıyorum.
  • death_glory • 29 Haziran 2006 01:03 • #502457
    genelde dinlediğim klasik eserlerin sahiplerini bilmemekle birlikte:) brahams müthiştir, her nekadar bir kova soğuk su gibi insanı şaşırtan geçişleri olsa da. ayrıca rossini, gerçekten insana mutluluk aşılayan bestelerin sahibidir. mozart, vivaldi, beethoven, chopin, boccherini, lizst .. uyurken, kitap okurken, yemek yaparken, yıkanırken, ayak tırnaklarımı keserken hatta tuvalette bile; ancak bu kez müziğin sesini bi hayli açmak şartıyla dinlenir.
  • manga_makin • 30 Haziran 2006 13:34 • #502651
    Bir şey soracağım.Hangi Bach?
  • rubber soul • 30 Haziran 2006 23:23 • #502732
    johann sebastian bach,bravo kültürünü takdir ettim=)
  • maddest_angel • 1 Temmuz 2006 10:38 • #502765
    ben klasik müzikten hoşlanmam...orta 1 giderken okulda tenefüslerde kantinde her yerde klasik müzik çalardı...ben ve benim arkadaşlarım kulağımızı tıkamak isterdik iğrenç bişeydi kızlar tuvaletinde bile çalıyordu..tek çalmayan yer öğretmenler odasıydı...kendimizi hep orda bulurduk...çok uzaktım:))yani ben klasik müziği sevmiyorum...