Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Muzik ?

• sadecemüzik • 3 Temmuz 2006 13:28 • #502969
    kafa olarak belli bir olgunluğa erişmiş bir insan az çok kültür mirasının öneminin, paha biçilemez değerinin farkına varır zaten..

büyümek başka, olgunlaşmak başka şey... bugün bu ülkede 19-20 yaşına gelen herkesin aynı zamanda olgunlaştığını söylemek çok yanlış olur... bu sadece bu ülkede böyle değil, konu kültürümüz olduğu için söyledim... ama keşke senin dediğin gibi olsaydı... o zaman dünya bugünkünden çok farklı ve güzel olurdu...
  • bigbooots • 3 Temmuz 2006 13:34 • #502971
    ismini verdiğim grubun elemanları 19-20 yaşlarda bu bilince ulaşmışlar, bu sadece bir örnekti.. elbette her insan kafa olarak belirli bir olgunluğa ulaşmasının standart bir yaşı yoktur.. yalnış anlaşılma olmasın..
  • sadecemüzik • 3 Temmuz 2006 13:40 • #502972
    50 yaşına gelip de hala nasıl bir gezegende yaşadığını bilmeyen insanlar var... aklın yolu birdir... bütün çarpıklıklar aynı kapıya çıkıyor: eğitim şart!
  • Legend • 3 Temmuz 2006 13:48 • #502974
    Arkadaşlar bütün bunların mirasla şunla bunla alakası nedir? Madem tarz ayrımı olmasın diyorsunuz müzik neden ve nasıl yapılırı konuşmanız gerek , kültürlere göre müzik yaparsanız bunun sonu türkler rock yapmasına gelir ki , Türk sanat musikisinin Romanya kökenli olduğunu düşünürsek , müziğin sadece tek bir kültüre ait olduğunu düşünmek oldukça yanlıştır , 400 senelik dediğin Amerikada bulunan 1500 ve çok daha eskiye dayanan tarihindende itibaren süre gelen müzikal oluşumları destekleyici , denetleyici kurumlar bulunmamaktadır , Türkiyede yapılan müziğin sorumlusu müzisyenler değil , dinleyici kitleleri ve bu kitleleri istedikleri gibi avucunda oynatan medya ve bu işten deli gibi para yiyen prodüksüyon şirketleridir , kitle olarak suçumuz medyanın , reklamın ve parayla dayatılan hertürlü müziği hiç itiraz etmeden benimsememizdir ve dahası halkımızın pekte umrunda olmamasıdır , müzikle uğraşanlar harici çok az insan dinlediği müziğin orkestrasına ve altyapısına dikkat etmektedir , barlarda çalan müzisyenlerimizse bu zor şartlar altında , "dijey" denen tiplerle uğraşmaktadırlar , yapabileceğimiz tek şey , istemediğimiz , onaylamadığımız müzikleri ve şarkıcıları dinlememektirki bunu zaten yapıyoruz , dahada fazlası çevrendekini uyandırmaktır fakat Türk halkı gerek dizilerden gerek paparazzilerden özendirildiği konseptleri karşısında bulunca şarkının ne kadar emekle yapılmış ya da yapılmamış olduğu önemsiz kalmaktadır , ülkemizde foolish kazanova adlı sanat eserinin sattığını düşünürsek oturup ağlamamız gerekmektedir diye düşünüyorum nacizane...
  • bigbooots • 3 Temmuz 2006 13:50 • #502977
    evet aynen öyle..
  • sadecemüzik • 3 Temmuz 2006 13:55 • #502979
    valla ben masumum... tarz ayrımı, kültür, miras lafı etmedim... o konuya girsem çıkamam zaten... sabahlarız :)))
  • bigbooots • 3 Temmuz 2006 14:00 • #502980
    Arkadaşlar bütün bunların mirasla şunla bunla alakası nedir? Madem tarz ayrımı olmasın diyorsunuz müzik neden ve nasıl yapılırı konuşmanız gerek , kültürlere göre müzik yaparsanız bunun sonu türkler rock yapmasına gelir ki , Türk sanat musikisinin Romanya kökenli olduğunu düşünürsek , müziğin sadece tek bir kültüre ait olduğunu düşünmek oldukça yanlıştır

biz burada daha çok kültürel mirasların değerlendirilmesi gerektiğini, diğer kültürlerle sentez yapılmasının getireceği zengliği, sentezin önemini, tarzların yarattığı kutuplaşmayı, akabinde müziği köreltmesini, ancak başka bir kültürün müziğini taklit ederek dünya müziğine bir katkı sağlanamayacağını, vs vs.. vurgulamaya çalıştık.. belki de anlatamamışızdır..

ama türkler rock yapmasın anlamını hangi mesajdan çıkarttın merak ediyorum.. bir de müziğin sadece tek bir kültüre ait olduğunu hangi cahil söyledi?? burada müzik evrenseldir muhabbeti yapmayacağım, çünkü müzik zaten kişiseldir..

bunların dışında diğer yazdıklarına aynen katılıyorum.. sorunlara daha gerçekçi yaklaşmışsın..
  • Legend • 3 Temmuz 2006 15:34 • #503007
    ne bileyim bu muhabbetin sonu sanki o tarafa gidiyordu ondan dedim , kopuz mopuz davası açılmış :)
  • isme gerek yok • 3 Temmuz 2006 18:54 • #503024
    ya kültür konusunda birşey diyemeyeceğim yazdıklarında haklısın ama

POPÇU OLUP K*ÇIMI SAYLAYACAĞIMA ROCKÇI OLUP KAFAMI SAYLARIM DAHA İYİ...

yani ben böyle düşünüyorum ama senin dediklerinede katılıyorum

MADDEST_ANGEL
  • ibanetze • 3 Temmuz 2006 19:05 • #503027
    sentez falan yapmayalım üstadlar

yıllardır sentez ayağına bi sürü şey yaptılar,artık iki kültürü birbirine kaynaştırınca nasıl bi sonuç ortaya çıktığı gün gibi açık,yani formüle döndü bu iş;karıştır bizim kültürü,batı kültürüne ahan da haş iki c kare diye bi sonuç çıkıyo..

nedir yani ille de iki kıtanın ortasındayız diye sentez yapmak mı gerek,yani bizim kültürü sokuşturmak rockun-numetalin bi yerlerine :o)