Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Muzik ?

• pox • 2 Temmuz 2006 20:09 • #502903
    Arkadaslar bilindigi gibi cok kalitesiz bir muzik ortami var Turkiye'de.Tabi cok iyi ve yetenekli arkadaslarda var.Fakat Turkiye'de en kotusu muzik ayrimi var.
    Simdi bircok rocker veya rapper gencine sorun muzigin anlamini.Bir cok kisiden
    anlamli bir mesaj alamazsınız.Ama ne hikmetse muzigin ayrimini yapmayı biliyorlar.
    Arkadaslar muzigin ayrimi tek bir sekilde olur.Emek verilmis veya verilmemis muzik.Bundan baska "rapciler yokolsun,yea f... rock" gibi salakca seyler nedir.
    Eger ben muzisyenim diyorsan her muzigi dinlemelisin.Ortak projeler yapmalisin.Sadece tek bir tur degil her turde kendini gostermelisin.
    Zaten tek bir turde gidersen ancak bir bar grubunda calabilirsin.
    Gelelim Turk Muzik piyasasina.
    Bilmem okudunuzmu penguen dergisinde bir yazi vardi patates baski kosesinde.
    "Korsan tum dunyada var ama ne icin bizim sarkicilarimiz bunu dert ediyor.Albumu tutmayanin mazareti oldu korsan."
    Yazi boleydi.Bence cok dogru.Bakınız birde Turk kulturu cok onemli bir kulturdur dunyada.Ama kim koruyor bunu !.Bunda gencler kadar buyuklerimizinde sucu var tabi.O kadar sıkıcı bir sekilde gosterdiler bize kulturumuzu.
    Arkadaslar Turk kulturunun 1200 yillik bir tarihi var.Amerikan kulturunun ise 400 yillik bir kulturu var.
    Bakiyoruz adamlar kendi kulturunu koruyorlar.Peki turk genci napiyor.Amerikan kulturunu turk kulturunden daha cok muziklerine tasıyor.
    Bunu biz korumazsak kim korucak.
    Cogumuz sanıyoruzki rocker olduk alemlere akıcaz,her aksam,bira su bu.Bunların hepsi yalan.Alemlere akar,evlerde birseyler yaparsınız.Sabah uyanırsınız organlarınız yok xD...
    Bakin yine diyorum Bar muzisyenlerinin cogu kotu sartlarda yasıyor.
    Yapacaginiz sey muzik ayrimini sadece emege gore yapmak.Ne icin farkli muzik aletlerini muziginize katmayasiniz.Ne icin kaliteli rap cikarilmasin.
    Acıyorum bakıyorum muzik kanallarını.Sound'ları zayıf kalmıs rock parcaları,rap parcalari,pop sarkıları.Simdi sorarım size.Bir pentagram'ın bir sarkısını acın dinleyin.Birde grup 84'u acın dinleyin.Arada dag gibi bir fark var.
    Notalarla calısın.Jazz'da dinleyin."Lem jazzda neymis" demeyin.Jazz ve Blues calmak acayip zordur.Rock'dan zordur.
    Dusuncem budur.Eger artik muzigin ayrimi yapmayip,sarkilarimiza dahada emek verirsek daha iyi bir muzik piyasasi dogar.
  • rockci_kiz • 2 Temmuz 2006 20:26 • #502904
    bu abiye tamamen katiliyorum dogru
  • best of beso • 2 Temmuz 2006 21:41 • #502912
    vay be ne güzel yazmışsın bunlara katılmamak eldemi çok doğru gerçekten
  • rock in rio • 2 Temmuz 2006 22:04 • #502918
    pox gerçekten çok iyi bi topic açmışsın müzik denilince artık insanlar şöyle bi silkinsinler evrenselleşmeye başlasınlar önyargıları atalaım türkiye de müzik denilince insanlar artık bi çekinceyle yaklaşmasınlar müziğimize amerikan müziğindeki özgürlük bizim müziğimizdde olsun insanlar önyargılarını atsalar çok iyi şeyler yapçaz aslında
  • sadecemüzik • 3 Temmuz 2006 01:05 • #502927
    grup 84

tüh! iyi gidiyodun ya... yazık oldu yazdığın o kadar şeye....
  • Single_FACTOR • 3 Temmuz 2006 01:53 • #502935
    grup 84

Tam açılımıyla Fantazi-pop grubudur.bir kaç tane daha var hatta; Gece Yolcuları da diğer birtanesi...

1200 yıllık Türk kültüründe Gitarmı varmış mesela? bu arkadaşların amacı kültürlerini yansıtmaksa, neden amerkan malı gitarları ve amfileri kullanırlar?
    bağlama kullansınlar, kanun, kopuz çalsınlar...
  • FuL_TeLiKe • 3 Temmuz 2006 10:29 • #502954
    Eger ben muzisyenim diyorsan her muzigi dinlemelisin.Ortak projeler yapmalisin.Sadece tek bir tur degil her turde kendini gostermelisin.

hepsini dinlemesi konusu tamam ama hepsiyle ilgilenmesi zaten bu ülkenin en büyük sorunu..
    herkes kendi alanıyla ilgilenip bi alana yönelirse daha başarılı olur diye düşünüyorum..
    ferdi tayfuru operada hayal edemiyorumda ayrıca..

Arkadaslar Turk kulturunun 1200 yillik bir tarihi var

türk kültürü çok daha eskilere dayanır,ki hatta kara kuvvetleri komutanlığının dolayısıyla türk ordusunun kuruluşu olarak mete hanın düzenli orduyu kurması gösterilir,ki bu da milattan önceki bi tari..yani 1200 den baya bi fazla..

Amerikan kulturunun ise 400 yillik bir kulturu var.

bence amerikanın bi kültürü yok..kendine has bi kültürü yok yani..
    avrupanın kenarından köşesinden çalınmış şeylere sahipler..
    doğrusunu söylemek gerekirse amerika diye bi ırk yok..
    yani olmayan bi ırkın kültürü olması saçma bence..
    Bakiyoruz adamlar kendi kulturunu koruyorlar

amerikada korunan bi kültür YOK..!
    amerikada şu an sistem dediğimiz olay iflas etmiş durumda..
    ki duymuştum bunu:halkın büyük çoğunluğu oy kullanmıyo sistemin bu b*klu haline eti edemediği için..
    -----------------------------------------------------------

işte bi kaç şey dışında güzel şeyler yazmışın arkadaşım..
    güzel yani...
  • pox • 3 Temmuz 2006 11:50 • #502958
    hepsini dinlemesi konusu tamam ama hepsiyle ilgilenmesi zaten bu ülkenin en büyük sorunu..
    herkes kendi alanıyla ilgilenip bi alana yönelirse daha başarılı olur diye düşünüyorum..
    ferdi tayfuru operada hayal edemiyorumda ayrıca..

Farkli sound'lar,farkli aletler,farkli muzik duygulari kisinin muzik bilgisini genisletir.Muslum gurseside hayal edemezdin opera'da.Ama adam yapti.Cok guzel bir album cikardi."Muzik evrenseldir".Ferdi tayfur zaten bu yuzden yillardir ayni sarkilar cikarmaktadir.Hep ayni sound'a kapali kalmistir.Disina cıkamamaktadır.
    türk kültürü çok daha eskilere dayanır,ki hatta kara kuvvetleri komutanlığının dolayısıyla türk ordusunun kuruluşu olarak mete hanın düzenli orduyu kurması gösterilir,ki bu da milattan önceki bi tari..yani 1200 den baya bi fazla..

Daha eskilere dayanan Turk kulturu 5500 yillik bir kulturdur.Sumerlilerden gelmektedir.Ama 1200 yil oncesine kadar simdiki turk edebiyatı turk kulturunun birimi olmustur.Daha onceleri cin,misir gibi ulkelerin kulturleri birimlerdi.
    bence amerikanın bi kültürü yok..kendine has bi kültürü yok yani..
    avrupanın kenarından köşesinden çalınmış şeylere sahipler..
    doğrusunu söylemek gerekirse amerika diye bi ırk yok..
    yani olmayan bi ırkın kültürü olması saçma bence..

Ispanyollarin serenatlari,cingene sanatlari fransizlarin viyolonselleri amerikan kulturunun icinde yok.Blues tarihini bir arastirmani isterim.Blues sanildiginin aksine amerikada akustik gitarlarla "rythm" denilen bir muzik turu olarak dogmustur.Buda ileride Heavy metal,rock'n roll gibi kollara ayrilacaktir.Ayrica ezilen zenci sınıfının muzigi rap'de amerika'dan cikmadir.
    Iste bunlar Amerikan kulturudur.
    amerikada korunan bi kültür YOK..!
    amerikada şu an sistem dediğimiz olay iflas etmiş durumda..
    ki duymuştum bunu:halkın büyük çoğunluğu oy kullanmıyo sistemin bu b*klu haline eti edemediği için..

Actiginda mtv'yi R&B,Metal,rap gibi muzikler neden cok tutuluyor.Yukarida dedıgım gıbı bunlar Amerikan kulturu.Eger tutmasaydı neden bu muzigi yapanlar tutulurdu.Korunurdu.
  • sacredsoul • 3 Temmuz 2006 12:14 • #502959
    lahmacunumuz bile bir çok kültürden eskidir;)
  • bigbooots • 3 Temmuz 2006 13:08 • #502965
    1200 yıllık türk kültürünü şöyle bir kenara koy, en önemlisi anadolu'nun kültür mirasına sahibiz.. medeniyetlerin beşiğidir anadolu!! ama gel gör ki bu topraklarda yaşamış olanların kemikleri sızlıyordur belki de.. bu nasıl bir yozlaşmadır böyle!!

dediğin gibi tarzlara, akımlara saplanıp kalmak bence de doğru değil.. etkilenmek ayrı, kendini kaptırmak ayrı.. replikas'ın solisti bir röportajda ''bu toprakların kültürüne sahip çıkmanın önemini ancak 19-20'li yaşlarda kavrayabildik'' diyor.. kafa olarak belli bir olgunluğa erişmiş bir insan az çok kültür mirasının öneminin, paha biçilemez değerinin farkına varır zaten..

bu bağlamda yine senin dediğin gibi sentez çok önemli.. yani dünya müziklerinden de etkileneceksin elbette.. sadece kendi müziğini icra etmek değil mirasını korumanın tek yolu.. sentez sayesinde hem kültür korunur, hem kültürün zenginleşir.. bu kesinlikle bir yozlaşma değildir bana göre!!

bir babazula, bir erkan oğur, bir hasan cihat örter, bir laço tayfa, bir mercan dede ve daha niceleri.. türkiye'de de bu işi alnının akıyla yapan insanlar var.. dinleyici kitleleri malum, ülkemizde fazla değil!! ama hani bazı arkadaşlar mesela atıyorum rock müziğin popürleşmesini eleştiriyorlar ya.. keşke bu adamların müzikleri de popülerleşse.. keşke çoğunluk bu müzikleri özümseyebilecek eğitim seviyesinde olsa bu ülkede.. polyannalığım tuttu yine, neyse..

son olarak:

yoldaki bir hiphop'a gönül vermiş bir genç, ''insanlar bize bakıp aaa amerikan özentileri diyorlar, ama biz burada türkiye'nin adını duyumaya çalışıyoruz..'' diyor.. bir tv programına katılan tepsi, ''hayalimiz mtv müzik ödüllerini almak ve ülkemizi dünyaya tanıtmak'' diyor..

bu şöyle birşey:

''bakın dünya, bak amerika, biz de sizin yaptığınız şeyleri yapabiliyoruz, biz de sizin kültürünüzü benimsedik, biz de sizler gibiyiz, hadi tanıyın bizi, sevin bizi!!''

ya bırak kardeşim üff daraldım..