-
Sitesine girip sloganlara baktığımda şoke oldum , "milliyetçiliğe karşı rock" , bu nasıl bir slogan? 14-15 yaş zekasındaki insanlarmı organize ediyor bunu (14-15 yaşlarındaki arakaşlarımız alınmasın yaş büyüdükçe zeka aynı kalırsa olabilecek bir durum) , faşizme karşı yazsa anlayacağımda milliyetçiliğe karşı nedir yahu? Yani bu kadarmı yozlaştırdık kelimeleri , gördüğüm zaman sinirim tepeme çıktı sizleride uyandırayım dedim , bizden değerlerimizi böyle yavaş yavaş çekip alıyorlar işte , önce kendileri her pazar kilisede her yerde din propagandası yaparken dini kaka kötü yaptılar , aslında içinde ne intihar bombacısı ne gereksiz insan kıyımına yer olan müslümanı , terörist gözü dönmüş kafayı çizmiş salyalar saçarak etrafına saldıran bir tip haline getirdiler şimdide vatan millet sevgimize göz diktiler , manyak , sadist hasta ruhlu insaları bize milliyetçi , müslüman gibi isimlerle empoze ettiler ve bizde yavaş yavaş yiyoruz bunları , zaten Atatürkün portresinide istemiyorlarmış okullarda ve hatta istanbulun kurtuluşunuda kutlamayacakmışız , göz yummayın arkadaşlar , bilinciniz açık olsun , etrafınızda sizden daha genç yaşta olanları uyarın değerlerimizi kaybetmeyelim...
-
+ yı geçtim * 99999999999999999999999999999
-
belliydi zaten en başından rock müziği böyle salakça emellerine alet edecekleri.
+324578908976432
-
inanamıyorum ya biz gerçekten toplumca değerlerimize bu kadar mı sahip çıkamaz hale geldik?gerçekten gün geçtikçe kendimizden uzaklaşıyoruz.sanırım biraz da suç bizde biz bu heriflere fırsat verdikçe onlar bu vatanı sahipsiz zannedip iyice tepemize çıkmaya başladılar!!! umarım bunun bi sonu olur... saygılar.
-
hay allah ya ben de barışarock'ın tarihini yazdın sandım... yanlış okumuş olabilir misin?
-
kesin gidiyorum...
-
Girin kendiniz okuyun sitesine sloganları bu , ayrıca o karşı oldukları milliyetçiliğin tanımınıda vereyimde faşizmle karışmasın,
Atatürk'ün bize bıraktığı en önemli fikri miras, milliyetçiliktir. Bu milliyetçilik, Ziya Gökalp'in "hars milliyetçiliği" kavramına dayanır. Buna göre bu topraklar yüce Türk Milleti'nin topraklarıdır. Türk Milletini var eden ve yaşatan unsur ise hars, yani kültürdür. Dolayısıyla Türk Milleti'nin bir parçası olmak için, etnik olarak Türk olmak şart değildir. Türk harsını benimseyen ve kendisini Türk addeden herkes bu milletin bir parçasıdır.
Burada Atatürk'ün Türk milliyetçiliğinin Türkiye sınırlarını da aşan bir Türklük bilincine dayandığını söylemeliyiz. Büyük Önder, Türkiye sınırları dışında yaşayan Türkler'e her zaman önem vermiş, hatta gelecekte bir "Türk Birliği" kurulmasının özlemini duymuştur.
Atatürk milliyetçiliği, Anadolu toprağını vatan belleyen ve "Türküm" diyen her ferdi, hangi ırk veya etnik kökenden olursa olsun bir çatı altında birleştirmiştir. Milliyetçilik, temelde, birlik ve beraberlik ortamının tam manasıyla sağlanmasını amaçlayan kilit bir Atatürkçülük ilkesidir.
Atatürk milliyetçiliği, Türk Milleti'ne mensup olmakla övünmeyi, Türk Milleti'ne inanmayı ve güvenmeyi esas alır. O, bu konudaki görüşünü şöyle özetlemiştir:
Türk milliyetçiliği, ilerleme ve gelişme yolunda ve milletlerarası temas ve ilişkilerde, bütün çağdaş milletlere paralel ve onlarla uyum içinde yürümekle beraber, Türk toplumunun özel karakterini ve başlı başına bağımsız kimliğini korumaktır.
Milliyetçilik karşıtı barışa rock konserinin sitesi http://www.barisarock.org/
Not: Yazı http://www.atamizindeyiz.com/02/ata06.htm adresinden alınmıştır.
Bu adamların hepsi rant peşinde , gençleri nasıl etkileyipte peşlerinde koşturacaklarının derdinde , değerlerinize sahip çıkın...
-
Lengend adlı arkadasa bu bölüm için teşekkürler keşke herkes senin kadar duyarlı olabilse ama değil işte...galiba biz uyuyan Türkiye'ye alıştık ya da birilerinin alışmasını sağladık yoksa kimse bu tarz şeyleri böyle ulu orta yapamazdı!!!
-
Legend böyle bir yazı ile bizleri bilgilendirdiğin için çok teşekkür ediyorum...
Türklüğümüzden, kültürümüzden, dinimizden, örf ve adetlerimizden taviz vermememiz dileği ile...
-
kesinlikle sana hak veriyorum bir ekleme yapmak isterim bi grup hem emperyalizme hem milliyetçiliğe nasıl karşı olabilir merak ediyorum emperyalizm dediğimiz elimizde kalan son ulus devletlere yani milliyetçiliğe savaş açmış durumda benim anladığım kadarıyla siteyi yapanların kesinlikle kafası çok karışık yoksa emperyalizme karşı olup milliyetçiliğe karşı olamazdı