Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ilk konser tecrübesi

• crypticvampire • 28 Temmuz 2006 10:36 • #506970
    içimizde eminim ki çok konserde çalan arkadaş vardır profesyonel veya amatör ben ilk deneyimimi yakında yaşıcam elektro gitaristim grubumda daha önceden tecrübesi olan arkadaşlar bana bir kaç öğüt verebilirmi? :) metal zone pedalım var alternatif çalıcaz bana yeter mi? ve heyecanlanmama gerek varmı yoksa hiç acımadan geçer mi :)
  • aparat • 28 Temmuz 2006 10:42 • #506971
    ensturmanlarımız farklı ama ilk konsere 19 yaşında çıktım üniversite grubumla heyecan illa oluyor hatta sonrakilerde de olur işin güzelliği bu. daha iyi olmana yarar o tutkuyu kaybedersen acır zaten:))izmirde nerede çıkacaksınız geleyim :))
  • Noryth Aquanum • 28 Temmuz 2006 10:54 • #506976
    Ben 14 yaşında çıkmıştım , bir arkadaşımla klasik müzik parçalarını yorumluyorduk manyak gibi ne alakaysa.

Çıkmadan önce %100 olacak , "Ulan ya batırırsam , ya kayıp düşersem , ya meteor düşerse?" gibi kısmen saçmasapan şeyler gelecek aklına.Ama sahneye çıktığın anda sadece ellerin terleyecek , heyecan yatışmaya başlicak.Şarkıya başladığın zaman da pek bi şey kalmicak.

Kolay gele. :)
  • crypticvampire • 29 Temmuz 2006 01:12 • #507202
    ehehe sağolun :) evet baya heyecanlanacağım kesin, izmirde çıkmıyoruz dikilide bi gruba çağrıldım gitar ihtiyacı vardı acil kurban ben oldum :) ses düzenini nasıl ayarlayacağım hakkında bilgisi olan arkadaşlarda bişeyler yazarsa sevinirim.
  • manyak • 29 Temmuz 2006 02:42 • #507247
    Ehe ses düzenini sen ayarlamayacaksın ki :) amfini koyucan sen takılcan.Muhtemelen gruptaki bi arkadaş veya çalıcağan yerdeki bir gereksiz işler müdürü amfinin önüne mikrofon koyup halletcek olayı :) Metal zone pedalla alternatif müzik yapmak biraz zor olmiacak mı, çok sert ve gürültülü bi arkadaştır kendisi :)
  • fibonacci • 29 Temmuz 2006 05:18 • #507254
    Pedalın gain potansını en fazla 2'ye kadar getir. Yedek kablo, bolca pena bulundur yanında. Hatta yedek bir gitar da götürürsen, olası bir tel kopma sorununda hemen gitarı değiştirip devam edersin.
  • crypticvampire • 29 Temmuz 2006 09:43 • #507259
    metal zone'un ton ayarlarıyla istediğim soundu bulabiliyorum ama dediğin gibi biraz sert normal bi distortion pedalım olsa onu kullanırdım emin ol ama yok :)) amfimi götürcekmiyim? çok kaliteli bi amfim yok, sadece pedal yeter diye düşünmüştüm? yetmez mi :( pedal kiralamayı düşünüyorum clean ve distortion tonlarında hangilerini kullanayım? clean sesler çok kötü geliyor kulağıma.. ibanez rg 370b var gitar.
  • -maJestY- • 29 Temmuz 2006 10:57 • #507260
    İlk konser deneyimim rezaletti :D Ses sisteminin azizliğine uğrayıp hiçbirşey duyamamıştım , hatta parça bitmesi gerekirken 1tur daha devam etmiştim neyseki arkadaşlarım durumu anladı da 1tur daha döndük :))

Bileklerim,kollarım,bacaklarım heycandan acayip kasılmıştı bir türlü rahat hareket edememiştim ve berbat bi tuşeyle rezalet bi performanstı :))

Ama ikinci deneyimim bunun aksine çok daha iyiydi , eğer heycanlanıyorsan işin zor gibi :) Ama boşver ilk tecrübe nasıl olsa kötü de geçse güzel bi anı olarak kalır :D
  • the_TW_named • 29 Temmuz 2006 11:14 • #507261
    İlk konserimde ben de ne çaldığımı duyamamıştım sanırım ilk konsere çıkanlar için bir tuzak bu (: ezbere çalmıştım.Ancak daha sonraları arada bir bazı konserlerde yine bu olaya rastlasam da alıştım artık ama tabi ki konserden önce ayarlamalar yapılıyor artık.
  • -TeUFeL- • 30 Temmuz 2006 17:47 • #507534
    ilk konsere çıktığımda 17 yaşındaydım...daha önce bar çalışmalarımız oluyordu ama ilk defa kalabalığın önüne çıkıyordum....her davulcu da mutlaka olmuştur...cross pedalı üstünde resmen zıplıyordu ayağım...bir vuruş yerine ikileme üçleme yapıyordum....titriyordu bacağım..birde baget uçurmaktan korktuğum için maymun gibi yapışmıştım bagetlere...avuc içlerim şişmişti....en güzeli 2 bira çakıpta çıkmakmış:)