-
kendimi bildim bileli müzik dinliyorum,heavy,death,doom,thrash,power metal,hard rock,oldies,jazz filan derken bi çok grubu dinledim hepsinden ayrı tat aldım...ama niyeyse black metali bir türlü sevemedim şimdi burdaki black metalci arkadaşlar beni linç edebiller ama black metal bana sanatsal gelmiyor özellikle pure diye adlandırdıkları sanırım...cradle veya dimmu gibi sevdiğim gruplarda zaten black adı altında müzik yapmıyorlarmış...peki bi müziği black yapan şey nedir...dinlenilebilirliğinin az olması mı?nedir yani?mesele koskoca black grubu mardukun konserine neden 15 milyonluk istanbulda 300 kişi geldi !
-
Ona kaldıysa koskoca thrash grubu sepultra konserine de o kadar kişi geldi; gelenlerin yarısı da 'max, max' diye haykırmak için geldi...
Black apayrı bir tarzdır; gitar tonuyla, hızlı pedallarıyla, brutaliyle, screamiyle, taş riffleriyle, süratiyle, senfonik öğeleriyle; en önemlisi de sözleri ile...Blacki black yapan nedir diye sorarsan ruhudur. Peki ruhu ne diye sorarsan... Black insanı depresif hake getirebilecek kadar ağır dini görüşe tepkidir biraz da. Anti-christ bilinen elemanların da önemli bir kısmı hristiyan lisesinden mezundur zaten.
Ayrıca black; açık ara en çok hakkı yenen müzik tarzıdır; 'bu ne la kuru gürültü' diyerek eleman hem müzik dinleyici kalitesini gösterir; hem de şovunu yapar.
-
Arkadaşım bende kendimi bildim bileli "black metal" e merak sarmışımdır, fakat bu söylediklerim slayer ve venom için geçerlidir"slayer ın ilk dönemleri sayılır". Black metal in amacı korkuyu ortaya çıkarmaktır.Bunu sağlamak için gruplar kostüm ve makyaj kullanabilirler.Tabi herşeyden önce müzik.Black metal den zevk almak istiyorsan kurucusundan dinlemek gerekir.Venom - Resurrection albümünü dinlemeni tavsiye ederim...Ama söylediklerine genel olarak katılıyorum:)
-
Slayer ve Black Metal mi? Hönk? Whitesnake thrash yapıyor desen daha mantıklı olurdu gibime geliyor =)
-
şu dini görüşe açıklık getirelim; hıristiyanlığın kusurları ortaya çıkarılır ve geleneklere saygısızlık vardır
-
Hoca slayer ın kuruluş yılında hangi türde çalıştığını bilmiyorsun sanırım..araştırmanı öneririm..
-
Çıkardığı Black Metal tarzında tek bir albüm var mı acaba?
-
http://www.rock-station.org/turlar.htm
-
Salla =) Thrash yapıyor adamlar. Sözleri ise black metal için daha uygun , bu bir gerçek =)
-
EMG 85, senin black metale ısınamaman ona nasıl bir bakış açısıyla baktığına bağlı ayrıca pure black tarzını icra etmek,melodic black'e göre daha zordur,
bana göre safkan pure black daha bir sanatsal,daha Melodik altyapıya sahiptir,death metal içinde aynı şeyler geçerli önemli olan o ince melodileri yakalayabilmektir
dimmu borgir dinlerken arada Dark Funeral dinle farkı anlarsın
black metalin ruhu,
black var oldukça kafalar sallanmaya devam edecek :-)) bunun ruhu budur
son olarak NARGAROTH tan güzel bir vecize
''Black metal,gri çamurlu diğer sanatlar arasında bir elmastı Fakat, birçok insanın kirli elleri ona dokundu,bu yüzden uzun yıllar önce parlaklığını yitirdi''