Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

biri bana black metal ruhunun ne olduğunu anlatabilirmi?

• Necrophilliac • 15 Ağustos 2006 15:17 • #509726
    Black Metal'in ruhu, İskandinav kökenlidir diyebilirim.Çünkü, anti-christ, paganist ve satanist ögeler taşır.

Ama ruh'tan kastın, karakteristik özellikleriyse, "Biz Black yapıcaz." diyerek başarılı bir black metal grubu olan grup yok.. Elemanlar toplanır, ortaya extreme, agresif ve anti-chirist bir şey çıkmışsa Black metal kabul edilebilir.

Slayer'la ne alakası var anlamadım.. Orjinal sadece üç albumü var elimde ama demolarına kadar birçok ekstra albumüde var bende.. Kim yaptıysa bu yorumu Slayer'dan uzak dursun bi zahmet..

EMG 85, tabi güzel birşey tat almaya çalışmakta, bende bir zamanlar blues hastasıydım, şimdi hiç dinleyemem, çok sıkıcı gelir, ama hala jazz dinlerim.. Yani diyorum ki, sevmeye çabalakam tabi güzel de, yan beğenmiyorsan beğenmek zorunda da değilsin.. Birçok kişide benim dinlediğim müziği sevmiyor:D
  • lena avrıl • 15 Ağustos 2006 15:52 • #509727
    bahsettiğin: anti-christ, paganist ve satanist ögeler ilginç şeyler biraz...
  • craSSa • 15 Ağustos 2006 15:56 • #509728
    Slayer'a black metali yakıştıranları esefle ve aynı zamanda da şiddetle kınadıktan sonra akabinde konuya gelelim...

Pure yani gerçek Black Metal yapan iki ünlü grup var bence. Mayhem ve Emperor. Bir zamanlar Satyr de yapıyordu ama değiştiler pekçoğu gibi. Sanat adına birşey bulamazsınız ama doğru zamanda dinlendikleri taktirde bir süre sonra her zaman doğru zaman olur sizin için. Black Metalci değilim elbette ama zaman zaman haz alarak bile dinleniyor o parçalar. Mazo bir durum söz konusu değil yani. Cradle of Filth'ın The Principle of Evil Made Flesh albümünü (ilk ve en güzel albümleri) black metal adına şiddetle tavsiye ediyorum. Black Metal kalıbına tam olarak oturan parça ise mükemmel bir black şaheseri olan Mother North'tur (Satyricon). Aslında anlatılmaz yaşanır bir havası var bu tarzın ama bulaşmasanız da pek birşey kaybetmezsiniz. Black adı altında Cradle'a devam...
  • craSSa • 15 Ağustos 2006 16:09 • #509729
    Unutmadan bir de Death adı altında zaman zaman Black yapan gruplar da var sanırım. Bunlardan Deicide'ı tavsiye edebilirim. Baştan aşağı anti-christ parçalar yapar ve bu karşıtlığı bazen en baba Black grubunda bile bulamazsınız. Parça isimleri kendini hemen belli eder zaten. Bible Basher,When Satan Lives, Crucifixation, Once Upon The Cross, In torment in hell... uzar gider. Zaten bildiğim kadarıyla Deicide İsa'yı öldüren son darbeyi vuran kişinin adı. Constantine filmindeki mızrağın sahibi. Konuları yabancı olsa da müzikleri güzel. Özellikle vokalleri ilginç. Öküz bir adam ancak bu kadar öküz bir vokal yapabilir.
  • Necrophilliac • 15 Ağustos 2006 16:42 • #509730
    Deicide?Bazen black?Yok canım daha neler..
  • craSSa • 15 Ağustos 2006 16:51 • #509731
    Her zaman mı black yoksa :P Genelde Death pek iç karartmaz ama Deicide bana bunu bazen yapıyor. Bilmiyorum belki de sadece bana yapıyordur. Zaman zaman bir Black havası sezdiğim oluyor.
  • bloodywine • 15 Ağustos 2006 17:53 • #509734
    black metal tanrının müziği!
  • Necrophilliac • 15 Ağustos 2006 18:09 • #509741
    craSSa'cım;

Yok evladım, sana öyle oluyormuş.. Yani Deicide'ın Black olabilmesi imkansız.. Delilik bu:D
  • craSSa • 15 Ağustos 2006 19:20 • #509747
    Delilik olan gayet mantıklı birşeye delilik demen. Metallica'ya pop, Cradle'a hâlâ Black diyenler varken buna takman ilginç. Veya iki death grubu olan In Flames ile Deicide'ı yanyana koyup karşılaştır. O zaman bunlardan biri Death değil ha? Ya In Flames Death olmak için çok yumuşak ya da Deide çok sert. Neyse seninle bunu tartışmak için burada değilim. Black ti de değil di de olayına girmeden kapatalım. Veya istersen ayrı bir topic açıp uzatabiliriz sen bilirsin. Şu evladım tarzı hitapları da bir kenara bırak ki tartışacaksak ta düzeyli olsun. Neyse saygılar...
  • Necrophilliac • 16 Ağustos 2006 00:15 • #509826
    Affedersin, biraz daha samimi olsun diye öyle hitap ettim.Pardon.

Şimdi forum müzik forumu, ama topic Black'ti cevabıda aldı.Bence şu an Death sorununu tartışmak biraz daha doğru.

Her şeyden önce; Nile da Death metal yapar Dismember'da.Metal müzikte tartışmasız en çok benzersiz sound'u barındıran tür Death metal.Kaldıki Deice; Brutal Death diye de geçer.Bazen Black metali andıran o rifflerse Grindcore ve Teknik Death'ten gelmiştir.Mesela Cryptopsy dinleyerek ne demek istediğimi anlayabilirsin.Ard arda tek tel üzerindeki üçlemeler Grindcore kültürünün bir ürünüdür ki Black Metal tamamen bunu üstüne kuruluyken Death metalde kırık akorlarda kullanmalısınız.

In Flames de Deicide'da Death diye geçebilir, ama bu ikisinide aynı katagoriye sokayı sağlamaz şüphesiz.In Flames'in de seveni olabilir, ben pek sevmem ama Death metal adına büyük gruplardan olabilir, ama sound farkı bu iki grubu ayırır.

Aynı tarzda;

Jack Slater da teknik/Brutal Death yapar, Deicide'da ve iki grupta sıklıkla Grindcore tarzından alıntılar yapar.Ama soundları çok farklı, bu onları Death Metal'de farklı yerlere koyar.

Yani Black riff'i gibi geliyor olabilir, ama Deicide dinlerken bazen black dinlermiş gibi hissetmeni sağlayan şey Grindcore kökenlidir.