-
Yine mi ya?
Bu arada ben duman hayranı değilim bahsi geçen sarkıyı da dinlemiş değilim. Dinlemedim de hala merak da etmiyorum sadece bu konu beni rahatsız ediyor. Eminim benim gibi düşünenler de vardır?
-
Yine mi ya?
Ya allahın güzel kulu. "Türk gruplara çamur atma merağı" ne demek? Bunlar benim ülkemin grupları değil mi? Benim gözümün önüne en çok bunlar gelmiyor mu? Benim insanıma en çok bu gruplar dayatılmıyor mu? Gün be gün yeni yeni hep aynı tip kıytırık alternatif gruplar çıkmıyor mu? Rock adı altında rock'tan başka her şeyi yapan gruplar türemiyor mu? Hepsinin cevabı evet!
Peki bu durumda benim bunları eleştirme hakkım yok mu? Bu ülkeden daha kaliteli gruplar çıkmasını istemeye hakkım yok mu? Arakçılık yapmak yerine orijinal şeyler çıkartan grupların olmasını isteme hakkım yok mu? Piyasaya oynayıp 15-16'lık lise kızlarını konserlerine çekmekten başka elle tutulur bi numarası olmayan gruplar yerine 80'lerde ve 90'ların başında çıkmış güzelim yerli grupların tekrar hortlamasını istemeye hakkım yok mu? Var , hakkım tabii ki var.
Ama böylelerini destekleyen tipler (kimler acaba bunlar?) yüzünden bu hakkım elimden alınıyor!!! Neden? Kalitesizi sırf yerli olduğu için destekleyin!! Vokalisti yakışıklı , gitaristi karizmatik olduğu için grubu(!) çok sevin. Bir şarkısı size eski sevgilinizi hatırlattığı için grubun müziğini göklere çıkarın. Bir Mavi Sakal , Whisky , Aqua , Kramp nedir ne değildir bilmeden kendinizi rockçı ilan edin...
Sonra da (ç)alıntı da yapsa , konserde binlerce gencin önünde esrar da çekse siz o güzelim yerli grupları savunun. Piyasanın böyle tiplerle dolmasını sağlayın.
Ve yıllar boyu biz de merak edelim : "Acaba bu ülkeden neden doğru düzgün grup çıkmıyor?"
-
Yine mi ya?
Bak canım, cigerim, güzel kardeşim. Ben duman hastası değilim. Bırak hastası olmayı bir albümünü alıp dinlemişliğim yoktur. Bu bir...
Bu tarz altertiki gruplardan en az senin kadar nefret ediyorum bu iki...
Benim derdim onların araklamasının burda neden büyük problem yapılması. Araklıyorsa araklıyor araklamıyorsa da ne mutlu onlara... Elalemin derdi bizi mi gerdi? Bilmiyorum hatırlıyor musun ama bu sitede bir zamanlar alt alta 3-4 konu acıldığını hatırlıyorum. "ahanda suna bakın millet x in sarkısının orjinalini buldum" diye yırtınanlar vardı.
Ben de isterim özgün birşeyler yapılsın; pentagram, erkan oğur, akın eldes gibi isimlerin devamı gelsin... Bize ait tarzlaar oluşturan gruplar çıksın. Queen, Led Zeppelin, Dire Straits vs. gibi kendi stilini yaratan adamlar olsun... Ama yok işte... Bu sinir bozucu bir durum. Ama oturup bunun sarkısının su saniyesi buna ne kadar da benziyor arak mı acaba diye tartısmak da bir o kadar sinir bozucu bence...
-
Yine mi ya?
Duman hastası olma olayını sana söylememiştim zaten , neyse...
Ne güzel demişsin son paragrafında , öyle düzgün gruplar çıksın diye...Neden çıkmıyo sence? Yazımda işte cevabı var...
-
Yine mi ya?
O değil de , eskiden Nekropsi vardı...
-
Yine mi ya?
Piyasaya oynayıp 15-16'lık lise kızlarını konserlerine çekmekten başka elle tutulur....
Vokalisti yakışıklı , gitaristi karizmatik olduğu için grubu(!) çok sevin. Bir şarkısı size eski sevgilinizi hatırlattığı için grubun müziğini göklere çıkarın.....
aekadas bak dogru söylüyorsun elestri iyidir ama su üsteki yazdiklarin yine birtek kizalra gönderme nefret ediyorum böyle seylerden arkadas yazdigin grublari bende coook beyeniyorum hele mavi sakal süüüperr bi grup ama biyerden baslamilar diyilmi hakkimiz var tabiikkide bi pentagrama tabiikkide kaliteli orjinal seyler yapmalari güzel birsey olurdu ama herseyin bir baslangaci var bugün böyle birse yapiyolar belki yarin daha iyi birsey yapacaklar ama biz emekleden yürümelerini istiyoruz.
-
Yine mi ya?
mavi sakal süüüperr bi grup ama biyerden baslamilar diyilmi hakkimiz var tabiikkide bi pentagrama tabiikkide kaliteli orjinal seyler yapmalari güzel birsey olurdu
bu "süpeeeeeeeeeeeeer" grupları dumanla kıyaslama istersen? bu adamlar zaten tanındıklarında "supeeeeeeeeeeeeer" olarak tanındılar yani kaliteleri belliydi. Bu iş öyle sandığın gibi " dur ben biraz acemi takılayım, böyle 3-5 akorluk sarkılar yazayım basit basit ondan sonra müziğin kralını yaparım" seklinde olmuyor...
-
Yine mi ya?
Bir tek kızlara mı gönderme? Kızlara değil! Yazdığım kitledeki kızlara. Ayrıca o genelleme , hepsi öyle olmayabilir ama çoğu öyle hatta hemen hemen hepsi öyle. Emeklemeden yürümek diye bir şey yok. Yaparsın ya da yapamazsın. Ama artık yapamamak önemli değil. 2 piyasa şarkı yaptın mı başarmış kabul edilirsin. Ne de olsa onları da böyle destekleyenler çıkar di mi?
-
Yine mi ya?
...
tabi ki benzeyebilir.sonuçta herkes müzik dinliyor ve dinlediği müzikten etkileniyor..bu çok olağan bir şey..ama arak demek bence fazla acımasızca olur...
-
Yine mi ya?
Ayrıca araklama konusunda. Esinlenmeler tabii ki olur , fazlasıyla hem de. Ama benim patlayacağım konu vardı , kısmet burayaymış.