-
sözlerini bilen var mı?
-
Eğer aynı çav bella'dan bahsediyosak, bu işte
(copy-paste)
işte bir sabah uyandığımda
çav bella çav bella çav bella çav çav çav
elleri bağlanmış buldum yurdumun
her yanı işgal altında
sen ey partizan beni de götür
beni de götür dağlarınıza
dayanamam tutsaklığa
eğer ölürsem ben partizanca
sen gömmelisin ellerinle beni
ellerinle toprağıma
güneş dogacak açacak çiçek
gelip geçenler diyecek merhaba
merhaba ey kızıl çiçek
o kızıl çiçek partizanındır
yiğit yoldaşlardan armağandır bize
simgesidir özgürlüğün
o kızıl çiçek partizanındır
düşen yoldaşlardan armağandır bize
simgesidir sosyalizmin
-
Neye göre bok gibi? Kime göre bok gibi? Beğenen beğenmiş , sana mı kaldı şarkının nasıl olduğunu böyle seviyesiz bir şekilde tükürmek? Rumuzuna bakıyorum , bir de yorumuna bakıyorum , tamamen alakasız şeyler... Ben de sevmem şarkıyı ama böyle kolay değil aşağılamak... Seviyeli olun.
-
sağol da benimkinde son iki 4 lük yok
-
soulforger çok haklı bence de
böyle zor bulunan şeyleri yazsak buraya daha iyi olur çav bella deyince
o taraklarda bezi olmayan ben bile biliyorum o şarkıyı ama musiclover saygılı olmayı öğrenmeli :)
-
bence çok güzel bi şarkı severekte dinliyorum niye böyle yorum yapılıyor anlamadım yani..
-
benim çok da sevdiğim bi şarkı olmasa da bir şarkı için böyle yorum yapılmamalı biraz saygı lütfen
-
severek dinlediğim şarkılardan biri yorum silinmiş silindiğine göre pekde iyi şeyler sölylenmemiş bence sevmesek bile saygı göstermek zorundayız çünkü harcanan bir emek var
-
bu tarz şarkılara daha çok politik eleştiriler gelir zaten...
musicloverında yazdığını görmesemde muhtemelen zamanında zülfü livaneli şarkılarını nazım hikmet şiirlerini yasaklayan zihniyetin kalıbında bir yorum olduğu açık
müzğe kelepçe vuramazsınız o söylemek istediğini söyler
-
sayın soulforger;
eğer dikkat ettiyseniz ben garaja üyeliğim süresince hep nazik olmuşumdur..birincisi şunu çok iyi biliyor olmalısınız ki bu ''şarkı'' insanların dinleyip de ''aa!Ne güzel şarkı bayıldım dur kasedini alayım'' demeleri için yapılmış bir şarkı değil..tamamen zamanının siyaseti sindirilmiş bir şarkı..işin içine siyaset karışınca benim için o şarkının boktan farkı yoktur?bana o şarkının yazılış amacını söyler misiniz?sanatsal bir içeriği olduğunu kanıtlayabilir misiniz..ayrıca lütfen yanlış anlamayın ters bir görüşü savunmuyorum,sadece dediğim gibi siyasetin müziğin içine sinsice yerleştirilmek istenmesi beni sinirlendiriyor..siyasi amaç güden şarkıyla gerçek müziği ayırt edebilirim..sanki harika bir esermiş gibi savunmanız da beni şaşırttı açıkçası..yani mazeretim var,asabiyim ben..