Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

çav bella

• psychedelian • 28 Ekim 2006 14:09 • #516221
    dinlediğin hemen hemen her şarkının içinde zaten siyaset var diğer şarkılarla bunun farkı çav bella nın bunu biraz daha açık yapması
  • berry88 • 28 Ekim 2006 15:19 • #516223
    daha 5 6 yaşlarındayken amcamlara kalmaya gitmiştim...
    bana bu şarkıyı ve karlı kayın ormanında şarkılarını ezberletmişti amcam eve gidince söylersin demişti..ben de eve geldiğimde habire bu şarkıları söylüyordum annem duyunca ilk çok şaşırmıştı aslında biraz da bozulmuştu..daha bu yaştan kıza böyle şeyler öğretmeyin falan diye..kendi seçsin yolunu falan demişti...
    ben de anlamıyordum tabii o zamanlar neden böyle dediğini..
    biraz inat olsun diye biraz da kızdırmak için habire söylüyordum..şimdi de bilerek ve çok severek söylüyorum..
    aslında italyan halk türküsüymüş..direniş ve başkaldırış öyküsüymüş..
    severek dinliyoruz.. sevmeyene de saygı gösteriyoruz..
  • ludingirra • 28 Ekim 2006 16:01 • #516226
    Bu şarkıyı bir çoğumuz coşkusundan dolayı severiz fakat söylendiği gibi bu şarkı italyan halk şarkısıdır. Bunu bilerek dinlemek daha yararlı olacaktır sanırım. Şarkıda açıkca bir mücadele ve tarih anlatılıyor. Çok güzel bence...
  • Necrophilliac • 28 Ekim 2006 16:25 • #516227
    Political Grindcore'da bu şarkının sertini yapar.Burada sanat; şarkının komünist, sosyalist, faşist, liberal, kapitalist, milliyetçi olması değil, böyle bir konuyu işliyor olmasıdır.Toplumsal bir konu.Bu şarkı da fazla toplumsal değil, ama nasıl yorumladığınıza göre değişir.Örneğin bendeki kayıtta "Güzel çiçek" der "kızıl" değil ve bende son iki dize bende de yoktu, ama önemli olan burada komünizmin veya sosyalizmin savunulmuş olması değil önemli olan bir düşüncenin savunulmuş olması.Sanatı sanat yapan düşüncenin aktarılmasıdır, düşünce değil.
  • ludingirra • 28 Ekim 2006 16:26 • #516228
    Musiclover şarkıda sanatsal bir yer bulamamış ama. Kısaca sanattan bahsedeyim sanat ifadedir. Sanırım bunda hepimiz hemfikiriz. sanatta duygular, düşünceler, olaylar, hatta doğa olaylarından insanların içsel olaylarına kadar tüm varoluş hisleri ifade edilir. Sanatın insanları etkileme , insanları düşündürme özelliği de vardır. Siyasi bir düşüncenin ya da siyasi olayların sanatla ifade edilmesi kadar doğal bir şey yoktur.Diğer bi taraftan da sanat siyasetin kölesi olmamalıdır da aksi halde "özgür" olma özelliğini kaybeder, sanat sanatçının aracıdır. Çav bella şarkısı da italyan halkının kendisini ifade ettiği bir eserdir ve bence tamamen sanatsal bir eserdir. Ayrıca sanat görecelidir de kimse herhangi bir eseri harika buluyor diye yadırganamaz.
  • Soulforger • 29 Ekim 2006 00:17 • #516276
    Şarkıyı harika bir eser gibi savunmadım ve eğer sen de dikkat ettiysen "şarkıyı sevmediğimi" mesajımın sonunda belirttim.

Siyasi amaçla yazıldığını söylemişsin ve buna sinir oluyorsun , haklısın bu konuda bir şey diyemem , ben de sinir olurum bu ikisinin fazla içli dışlı hale getirilmesine. Ama "bok gibi" demek yerine sanırım daha seviyeli bir şey söylenebilirdi. Haksız mıyım ?
  • musiclover • 29 Ekim 2006 14:18 • #516345
    Haklısın,başlığın Cumhuriyet Bayramı'na yakın bir zamanda açılması beni gaza getirmiş olabilir..ayrıca sanatın ne olduğunu açıklama gereği duymuş arkadaşlarımıza da sanatın bu kadar basit olmadığını söylemek isterim..Bir arkadaşımız kendince sanatı açıklamış,tebrik ederim..Ama açıkladığın sanat değil şarkıdır..Sanat çok daha geniş bir kavramdır ve her şarkı sanatsal değer taşımaz..aynı siyasal şarkılarda olduğu gibi..ayrıca anasayfada bir başlık için biraz daha yorum lazım boş kalmış(bugünün kıymetini bilenlere!)
  • Necrophilliac • 29 Ekim 2006 17:34 • #516350
    Ne bu yaptığın şimdi.Benim sanat tanımımı eleştireceğine, beni vatan haini ilan ettin.Sizin gibiler için keşke bir şeyler yazılsa, bir şeyler yapılsada bizde cahil cahil "Bak ana sayfada var" desek.

Sanat bu kadar basit değilmiş, yap bi' tanımda görelim.Sanat bu değildir demek, "B*k gibi" demek kolay.Sanat bu değilse bir tanım yapta biz embesiller öğrenelim, hiçbirimiz bi' şey bilmiyoruz, bi' sen biliyorsun.Ayıp ya şu yaptığınız, kaç senedir bu sitedeyim, herkes her şeyi bilirim havasında, bu kadar insan da bir şeyler dinliyor okuyor izliyor.Nasıl bu kadar düşünceyi bi' kenara atıyorsun.

Picasso'nun İspanya'daki faşizmi yansıttığı resim de politik, oda mı sanat değeri taşımaz?

sanki o kadar şeyi bi' tarafımızdan uydurduk, gelmiş hiçbirimiz bir şey bilmiyor muamelesi yapıyorsun.
  • psychedelian • 29 Ekim 2006 19:08 • #516352
    İSTİKLAL MARŞI da siyasi içerikli bir şarkı senin ondan da nefret etmen gerekiyo teknik olarak
  • musiclover • 29 Ekim 2006 21:57 • #516357
    Cevap yazma zahmetinde bulunmuş değerli arkadaşlar..İlk sözüm:''Yarası olan gocunur''...ikincisi;İSTİKLAL MARŞI'na şarkı diyen arkadaşıma biraz daha düşünerek cevap vermesini tavsiye ediyorum zira şarkıyla türküyü ayırt edebilirseniz marşı da ayırt edebileceğinizi düşünüyorum..
    Herşeyi biliyor havasında yazdığımı sanmıyorum ki bilseydim sanatın tanımını en doğru şekilde yapardım..Hiç birşey bilmediğinizi düşünseydim cevap vermeye tenezzül bile etmezdim..Bu kadar heyecanlı ve melankolik bir cevap verilmesine şaşırdım.Yazımı anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.Picasso'nun eserine gelince; belki de resim konusunda haklısınızdır,bahsettiğiniz eseri görmek isterim,görmedim,yapılırken hangi duygularla yapıldığını bilmiyorum bu yüzden yorum yapamam ve eminim bir ilkokul çocuğunun 23 Nisan için yaptığı resme de politik dersiniz..Ama yazınıza bakarsak asıl ''Ben herşeyi biliyorum''diyen sizsiniz...(Bence hala başlığın yoruma ayrılmış bölümü bomboş!)