Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Orhan Gencebay

• ASPRYN • 2 Aralık 2006 16:52 • #518282
    Öncelikle " Aaaayy arabeskçilerin burda yerii yoook, öööğğğk böööğğğk" diye konusacak arkadaşlar forumda yüzlerce başka konu var gidip onları okuyunuz. ORhan GEcnebay bazılarının üzerine yapıştırdığı sıfatla "arabeskçi" değildir zaten. Türk halk müziğinin ve türk sanat müziğinin yeni kuşaklara taşınmasında kendine özgü tarzıyla bir payı olan Gencebay hakkında garaj sakinlerinin neler düşündüğünü çok merak ediyorum açıkcası. Sizce sıradan bir "arabeskçi" mi yoksa Nihavent Uvertür, hatasız kul olmaz gibi müzikalitesi cok yukarılarda olan sarkılara imza atmıs bir virtüöz mü?
  • da hui • 2 Aralık 2006 17:03 • #518285
    Valla "möhüheyymöhü möhü" şeklinde (tam anlatamadım gerçi) arabesk vokali olmasa aslında güzel çalıyor bence.
  • _one_ • 2 Aralık 2006 17:33 • #518290
    kendısı bıldıgım kadarıyla konservatuara bass gıtardan gırmıs daha sonra zamanın geregıne uysun dıye baglamaya gecmıs..oglu rock konusunda bıraz daha asmıs sanıyorum...kıme nıyet kıme kısmet..
  • tolqing • 3 Aralık 2006 04:18 • #518340
    orhan gencebayi arabesk kategorisine koymak cok dogru degil bence cunki basta bir saz ustadi ikincisi sarkilarindaki muzikalite olaganustu bence turk muzigi tamamiyle hatta fazlasiyla senfonik turk musikisi diyecem ben
  • KapriSolist • 3 Aralık 2006 12:21 • #518343
    Orhan Gecnebay'ı Tanımam ama Orhan Gencebay'ı tanır ve pek bir severek dinlerim.
  • beklicem321 • 3 Aralık 2006 12:29 • #518345
    "ORhan GEcnebay bazılarının üzerine yapıştırdığı sıfatla "arabeskçi" değildir zaten"
    "Sizce sıradan bir "arabeskçi" mi yoksa Nihavent Uvertür(Orhan Gencebay)"

Kendi içinde zaten çelişiyorsun. Eğer arabeskçi değilse neden soruyorsun? Anlamadım :S
  • Soulforger • 3 Aralık 2006 12:37 • #518346
    Bağlama'nın yanında çok iyi alto saksafon çalar Orhan baba :) Ayrıca arabeskçi değil zaten , arabesk'te yer alan "teslim olma" teması pek görülmez şarkılarında :)

"Kurt Cobain öldüğünde çok üzülmüştüm , severek dinlerdim Nirvana'yı" - Orhan Gencebay

Takma kafana baba , iyi yapmış intihar ederek diycem şimdi , sevenleri üstüme atlıcak :)
  • astoldby_me • 3 Aralık 2006 16:21 • #518362
    bence de arabesk kategorisinde değil hatta adam gayet elit bi kesme hitap ediyor. müslüm babayla orhan baba bir değildir, olamaz:P
    ya da herhangi bir arabeskçiyle.
  • demdem • 3 Aralık 2006 20:39 • #518384
    Arkadaşım İbrahim Tatlıses ya da Mahsum Kırmızıgül'den bahsedilmiyor burda...Orhan Gencabay dinlemediysen fikir beyan etme bence...Orhan Gencabay ses bakımından bir çok erkek vokalden ayrılır ...Pürüzsüz bir sestir ve sözleri tane tane söyler gereksiz bağırtıları yoktur;ayrıca şarkılarının hem sözleri hem de müzkal içeriği kuvvetlidir...Bir sözü iki defa tekrarlamaz bir şarkıda mesela dikkat ettiyseniz bunu yaparken de şarkılarda laf salatası yapmaz (örneğin teomanın son albümlerinde yaptığı gibi)...Orhan Gencabay örnek bir sanatcıdır ve gerçek anlamda kendi tarzında sanatını en iyi şekilde icraat eder...:)
  • Drive-MAN • 3 Aralık 2006 21:48 • #518387
    bencede abı zaten tarzıyla arabeskcı olmadıgı jantı bı abı oldugu her halınden bellıdır muzıkal kalıtesı ve sesı de ayrı bı saygı duyulcak olay