Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Orhan Gencebay

• violoncellist • 3 Aralık 2006 23:40 • #518396
    bence de arabesk kategorisinde değil hatta adam gayet elit bi kesme hitap ediyor.

çok haklısın... ayrıca Orhan Gencebay bu işin eğitimini almış bir insan, bir profosyonel. günümüzdeki insanların ayılıp bayıldığı yüzlerce isim gibi 3 günde türemiş bir şahsiyet değil. dolayısıyla kendisini beğenmeyenlerin beğendiği isimleri göz önünde bulundurarak Orhan Gencebay'ı beğenmemelerine sevinebilirim bile(!) çünkü müzikten anlamayan insanların Orhan Gencebay'ı beğenmemeleri, mutluluk verici bir durumdur...

Bu arada; dün benzinlikte benzin alırken gördüm Orhan Gencebay'ı ve sonra bu başlığı görünce çok şaşırdım:) çok karizma ve centilmen bir adam:)

saygılar...
  • MeDuSa_62 • 4 Aralık 2006 10:52 • #518406
    orhan gencebay muazzam bi müzisyendir...

bok atnın alnını karışalrım...

ayrıca melankoli zamanlarımda şarkı dinlememe listemin vazgeçilmzlerindendir..

1.umay uma
    2.björk
    3.sentenced
    3.elend
    4.orhan gencebay
    5.amorphis
    6.empyrium
    .....

bu liste böyle devam eder..:)
  • drummist • 4 Aralık 2006 12:18 • #518412
    hangi konservatuarda "bas"gitar eğitimi veiriliyor türkiyede?
  • baltalı ilah • 8 Aralık 2006 18:01 • #518625
    Sizi gidi acıların çocukları. Izdırap dinlemekten hala sıkılmadınızmı. Kırın zincirleri aşın artık kendinizi. Bırakın bu arabeskçi ayaklarını. Sizin gibiler üzünden AB Ye almıyorlar bak. Girelim diye heriflerin karşısında yapmadığımız numara kalmadı.
  • narkozz • 8 Aralık 2006 20:06 • #518627
    orhan gencebay gerçek bir sanatçıdır..

Gelin birlik olalım, yarın çok geç olmadan
    Gelin dirlik bulalım, vazgeçin öç almadan

Nefreti yok edelim, gel sende katıl bize
    İntikam eşkiyası, sevgiyle gelir dize

Yedi düvel elinden, kim kurtardı bu yurdu
    Mehmetçik değil miydi, Laz'ı, Çerkez'i, Kürdü

Hangimizin ecdadı, feda olmadı yurda
    Hangi bahçeden bir gül, solmadı bu uğurda

Asırlardır dinmedi, bir bölücü ninnisi
    Aynı dinden değil mi, alevi si, sünni si

Bin kere lanet olsun, yezit denen deliye
    Muhabbetle bağlıyız, Muhammed'e Ali'ye

Geçin o sınıfları, geçin kardeşim geçin
    Barışta buluşalım, mutlu Türkiye için

Düşman sevindirmenin, ne alemi var şimdi
    Milletçe kenetlenip, sarılmamız kar şimdi

:)
  • ackeen • 8 Aralık 2006 23:41 • #518635
    orhan gencebay yaptığı müzik türünü pek sevmem ancak sırf bağlama çalışı için o adamı dinlerim!!!
  • violoncellist • 9 Aralık 2006 00:57 • #518650
    Sizi gidi acıların çocukları. Izdırap dinlemekten hala sıkılmadınızmı. Kırın zincirleri aşın artık kendinizi. Bırakın bu arabeskçi ayaklarını. Sizin gibiler üzünden AB Ye almıyorlar bak. Girelim diye heriflerin karşısında yapmadığımız numara kalmadı.

alaka ?!

saygılar...
  • siren • 9 Aralık 2006 11:16 • #518658
    Dostum müzikten anlamadığın belli hatta politikadanda anlamadığın belli hiç bir toplum müziğiyle yargılanmaz sanatın da politikası olmaz konuşulan kişi arabesk ya da başka bir tarz üzerinden zaten değerlendirilemez Orhan Gencebay bu ülkeye gelmiş en büyük müzik adamlarından biridir,sen kalkmış AB diyosun,ne yani joe satriani,steve vai ya da metallica Türk olsalardı bizi AB ye dahamı rahat alacaklardı, ne arabeski hocam 25 yıl önceki albümlerinin alt yapılarına bir bak cazz ve blues alt yapılaından bir farkı varmı,adam AB'yi 30 yıl önce yakalamışta bizler yakalayamıyoruz bir türlü bu gidişlede ççççooookkkk zor...
  • baltalı ilah • 11 Aralık 2006 00:42 • #518750
    Sanatın da politikası olmaz demişsin. O zaman bu Barışarock denen organizasyon ney bana bunu anlat. Orada Marksizm ve Örğütlerin probagandası yapılmıyormu. Bana bunu nasıl izzah edeceksin bunu merak ediyorum. İşte orada sanatın politikası nasıl olur gör. Yukarıdaki söz ettiğin kelimelerde sadece fantazi ürünü. Gerçekle bağdaşmıyor.
  • siren • 12 Aralık 2006 00:29 • #518796
    dostum ben barışarock organizasyonunu destekleyen bir yazı yazdığımı hatırlamıyorum,çevremde birçok arkadaşım gitti ama ben hiç gitmedim vaktim ve halim olduğu halde,ben müziğin o tarz düşüncelere alet edilmesine zaten karşıyım,o konserlerde müzik yapma imkanım bile oldu ama gidip çalmadım,müzik müzik içindir ve ruh işidir kardeşim politikala,siyasetle,saçla başla küpeyle kılla tüyle bağdaştırılamaz,konu müzikse oturup sabaha kadar yazarım söylediklerimin yanlış algılanmasını istemem ama böyle.yıllardır sahne yapıyorum neler gördüm neler geçirdim ama müziğimi hiç bir zaman hiç bir şeye alet etmedim etmemde,en iyi müzisyenlerde böyle yapıyor, ben takip ettiğim hiç bir müzisyenin çıkıpta politika ya da siyaset gibi şeylerden bahsettiğini görmedim..